Смути, 2-ра тема

• 148 505
  • 683
  •   1
Отговори
# 105
  • София
И аз се включвам с въпрос за блендер. Чудя се дали Нутрибулета (http://www.topshop.bg/delimano_keramichni_sadove/tipove_produkti … ibullet-900w.html) си заслужава. Гледах и този Филипс http://www.technopolis.bg/bg/Mixers-%26-Blenders/Mixer%26-Blende … R2195-00/p/823523
Какво ще кажете, кое от двете да взема? Grinning
Аз от две седмици съм със същия Филипс, мога да кажа че го ползвам ежедневно, страхотен е. Всичко смила идеално без дразнещи частици, вземи го, няма да съжаляваш.

# 106
Имам въпрос - добавяте ли цитрусови плодове на парчета в блендера или ги обработвате предварително с цитруспреса?

Аз нямам такава и слагам плодовете директно в блендера. Моят е 1000 вата и смила всичко идеално, но доста бучи, докато се справи с ципите. Интересувам се да не би да има някакво противопоказание за цитрусовите.

# 107
Симпа, с грейпфрута трябва да се внимава, ако се приемат медикаменти за намаляване на кръвната захар, на холестерола и на кръвното. За други противопоказания не се сещам.

Слагай както ти харесва - с ципи или на сок. Така или иначе, като смесиш с другите съставки крайният резултат пак ще е бавни захари.

# 108
Имах предвид противопоказани ли са за обработка в блендера Simple Smile.

Грейпфрут хапвам по-рядко напоследък, защото ми "разваля" вкуса на смутитата. Обикновено го хапвам директно или си правя фреш когато усетя, че се разболявам.

Днес - ябълка, киви, половин банан, морков, селъри, джинджифил, лимонов сок, Детокс микс и мака.

Морков и цвекло режа на парчета. Джинджифилът - по същия начин. Понякога остават несмлени малки парченца и ми запушват сламката  Grinning.

# 109
Здравеите,от скоро се зарибих по сокове и смутита благодарение на Бени от Здравеи.До колкото мога следя и ва6ата тема.От понеделник запо4ва 10 дневната детокс програма на Бени с много вкусни рецепти,които гор6то ви препоръ4вам.Надявам се да не се сметне за реклама просто исках да споделя с вас.В4ера си правих смути от 1 6епа спанак ,половин ябълка ,сок от половин лимон и половин портокал/

# 110
Ан-джи-то, само на смутита ли ще караш?

# 111
Запис в новата тема с прекрасно зелено смути- този път се получи ясно зеления цвят!
Спанак, авокадо и манго с 2 чаши вода- идеално беше.

Фея, благодаря за линка! bouquet

# 112
Да споделя, че напоследък най-редовно слагам в смутита по един морков и четвърт авокадо.
По отношение на плодовете не мога да се похваля с много голямо разнообразие  - круша, ябълка, киви, понякога портокал или мандарина. Това общо взето слагам вътре.

Старая се вкусът да не е много сладък.
Забелязвам, че обичам по-воднистите смутита. Работата ми сутрин е доста натоварена - нямам време нито да пия много вода, нито да закусвам, така че смутито ми се явява идеално.

# 113
Моите Фръцли пък ми казаха, че предпочитат да си закусват зелени смутита вкъщи, защото закуската в училище не е нито вкусна, нито е в състояние да ги държи сити за повече от половин час.

# 114
Ан-джи-то, само на смутита ли ще караш?
5 дни смути и сок и 5 дни смути и салатки и супи4ки. 6те видя и този път 6те се справя ли,но все пак си е разтоварване на организма дори за 1-2 дни да е.Ако се интересувате zdravei.org има много вкусни рецепти и полезно инфо

# 115
  • Варна
Искам да похваля това смути от Лидл, божествено е! И съставът му ми хареса, ще се пробват и другите видове  Heart Eyes

Скрит текст:

# 116
Искам да похваля това смути от Лидл, божествено е!
Колко по-скъпо/евтино би ти било, ако си правиш тази комбинация сама?

На място в магазина ли се прави това смути или го купуваш, след като е фабрично бутилирано?

Ако е фабрично бутилирано, пастьоризирано ли е смутито?

Ако не, внос ли е или е правено в БГ?

Знаеш ли дали и как плодовете биват измивани и белени? А дали качеството им е добро или са наранени/смачкани/позагнили?

Търсих снимка на етикета там, където в описано съдържанието, но не намирам. Можеш ли да качиш един кадър? Вероятно на него ще има отговор на всичките ми въпроси, с изкл. на първия и тези за чистотата и качеството на плодовете. 

# 117
  • София
Много ме учуди, че на снимката, под капачката пише: 13.03.14
Това срок на годност ли е било!? #Crazy
Или дата на производство   Mr. Green

# 118
  • Варна
Уаууу просто споделих, че ми хареса, аз не съм такъв фанатик на темата Simple Smile
На който му допада идеята- да опита, ако не- не.

Снимката е от нета.

# 119
Уаууу просто споделих, че ми хареса, аз не съм такъв фанатик на темата Simple Smile
На който му допада идеята- да опита, ако не- не.
Не е въпрос на "фанатизъм"  Peace Повечето от нас си правят смутита вкъщи, защото търсим здравословния ефект от тях. Липсата на контрол върху качеството на продуктите и начина им на обработка е нещото, което поне мен би ме спряло от това да купя бутилирано смути от Лидл.

Общи условия

Активация на акаунт