Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Има ли фенове на конната езда? (2)

 • 28 972
 • 213
 •   1
Отговори
# 210
 • Мнения: 72
Здравейте, не съм ходила никога на езда, но синът ми обожава коне и много иска. Та въпросът ми е дали някъде в София или около София има място където да го заведа на 3 години е.
Хам аспарух, Славия

# 211
 • Мнения: 318
Здравейте, търся си конна база с добри инстриктори и добре гледани коне. Желанието ми е някой ден да стана добър и жилав ездач. Сравнително начинаеща съм още, но в базата в която ходех се случиха доста неприятни неща и си търся ново място. Можете ли да ми помогнете, много е важно хората и инструкторите да са хора на място.

Благодаря Ви!

# 212
 • в резерват
 • Мнения: 3 707
Повечето бази купуват учебните си коне от едно място, няма да назовавам името му, защото са на ниска цена , но от доста време там вече няма кой да ги заяздва правилно и съответно това се отразява на качеството им. Предвид финансовата ситуация в България, няма как скъпи, добре тренирани коне да се дават за учебни. Изграждането на един добър кон, отнема години и рядко отива за начинаещи тренировки.  За да има приличен резултат,  се влага много труд, средства и усилия, Затова повечето хора си купуват собствен обучен кон, или ако са с възможности и няколко.  Същата е ситуацията и с треньорите , просто такива няма. Има една стара школа, които едно си знаят, едно си баят, и тотално са спрели в развитието на каквото си могат  от преди двадесет години. А конният спорт, дори и в България  се развива много динамично и бързо.  По мои преки наблюдения има  само двама човека, които тренират правилно и адекватно, но се занимават само с напреднали състезатели. Това са Ивайло Бонев в Стара Загора и Ангел Няголов в София. От скоро Венцислав Изов също дава тренировки,  и предвид развитието му като състезател и обученията му в райдър академия, бихте могли да опитате и там.

На Божурище също има база, но в момента не се сещам за водещ ездач или треньор там, който да ви изгради като добър ездач.
На Хан Аспарух са много клубове на едно място,  преди имаше часови график, кой клуб кога да тренира, от колко до колко часа, в кой ден от седмицата.
Ивелин Вълев има база след Божурище,
В базата на Ихтиман също тренират доста хора.
Освен да отидете на място и да си прецените къде ви допада, няма как да стане.

Има бази и в Русе, до Плевен, Шумен, Бургас и Арбанаси

На Тракиец, до Пловдив, наскоро наеха няколко студенти, които просто качват някого на кон и го разхождат на повод или с корда по плаца без елементарни инструкции кое как се прави, т.е. жилав ездач,  там трудно би се формирал, но за туристи от комплекса, които се качват за селфи с кон си е екстра.  На Фригопан  е почти същата ситуация, но там поне имат  водещ ездач и треньор, Калин Неделчев, който доста години е бил в Германия, има добри представяния по турнири, но той също тренира предимно напреднали.

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 01:29 от Арбанашка кокона

  # 213
  • Мнения: 5
  Здравейте, кой клуб в конна база Хан Аспарух бихте препоръчали? Става въпрос за две деца, на 5 и 8 г., та ми се иска инструкторът да има подход към малки деца.

  Общи условия

  Активация на акаунт