Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

помощи, майчински, детски и т.н.?

  • 872
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 121
Опитах се да издиря инфо по въпроса, ама пак не всичко ми стана ясно Neutral Face , така че се надявам на вашата помощ.

Накратко моята история В момента не работя, но съм доктарант към СУ. Имам обаче необходимия минимален осигурителен стаж от 6 месеца  Hands Clap
С таткото живеем в София, но постоянните ни адреси са в Силистра и Казанлък.

И сега терзанията ooooh! и въпросите   33uu
- Молбата за майчинство ще я подам в СУ, оттам ми казаха, че мога да прекъсна докторантурате си, но те майчински няма да ми изплащат. След като на практика нямам работодател, откъде ще ги получавам тогава?
- Еднократната помощ за раждане - документите  в какъв срок и по постоянен адрес ли трябва да подам в социални служби, ако е така не се виждам как през зимата ще се разхождам до Силистра Flushed
- Молбата за детските  - също ли по постоянен адрес?
- Помощта за бременност - болничния 45 дни преди термин - също не знам къде да го представя.


Чакам вашата помощ, мамчета. Simple Smile

# 1
  • София
  • Мнения: 714
Здрасти
не съм наясно по въпросите, но имам два телефона - дано ти свършат работа - юристконсулт към Инспекторат по труда - за град София - 971 01 85, НОЙ - отдел който се занимава с майчинство и болнични - 926 17 54 - юристът е много любезен - не знам до колко може да ти свърши работа, но пробвай, а на другия телефон не съм се обаждала - намерих го във форума.
Успех - пиши !

# 2
  • Мнения: 121
Asia, мнооого благодаря! Simple Smile

Ще се обадя непременно.
Очаквах, че повече бременни ще са в подобна ситуация, но като разбара как стоят нещата ще пиша.

Леко бременеене! preggo

# 3
  • Мнения: 596
Аз съм в твоето положение, с тази разлика, че не съм докторантка, работех, но на граждански договор, без да си плащам осигуровки, т.е все едно не съм работила, миналата седмица дори напуснах. Ще съм ти благодарна, ако разбереш нещо по въпроса да го споделиш, аз също ще се опитам да науча как стои въпроса.

# 4
  • Мнения: 121
Силвия, щом разбера нещо, ще пиша, естествено.

Аз също работих на граждански договор известно време, освен докторантурата. Но по този договор ми удържаха осигуровки, след това на базата на този си извадих осигурителна книжка, в  която се попълва от работодателя (може и след като си напуснала) колко месеца осигурителен стаж имаш. Не знам как е било при теб, но провери за тазе възможност - виж си договора - дали са ти удържали вноски.

# 5
  • Мнения: 596
Ами те ми ги превеждаха, аз да си ги внасям, но познай от 3 пъти дали го правех  Embarassed
Все пак имам 2 години трудов стаж, придобит преди около 4-5 години, така че се надявам да свърши работа. Смятам тези дни направо да отскоча до НОИ. Ако първа разбера нещо, ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт