Промяната на тялото след кърмене

• 3 051
  • 8
  •   1
Отговори
Не става дума за гърдите , а за промяната на костите . Доколкото съм чувала костите се променят цял живот , а след кърменето стават по-плътни и здрави . Аз все още кърмя , но съм любопитна , усетихте ли промяна в структурата на тялото си след кърмене , усеща ли се, че костите са станали по -плътни и здрави ? Моля , споделете , как се чувствахте в този аспект след кърменето .
Благодаря ! bouquet

# 1
Мен лично кърменето доста ме изтощи. Килограмите, които малката качваше, аз свалях, въпреки, че се стремях да хапвам добре. Не знам за костите, но започнах да имам проблеми със зъбите, което не е обичайно за мен. Зъболекарят беше на мнение, че самата бременност, а и кърменето са спомогнали за това. Все пак организма на майката се лишава от калций. Не съм кърмила особено дълго, 11,5м, беше ми кеф и се радвам, че кърмих. Определено отбиването ми се отрази добре. Върнах си кг и проблемите със зъбите отшумяха. За костите трябва да си направя изследване за плътността, защото реално няма как да усетя по-здрави ли са. Не кърмя вече 7ми месец:)

# 2
Аз пък обратно на  Radeva-87 - не смъквам и грам от кърменето, а кърмя активно повече от 4 години. Децата са с малка разлика и така се получи, а по едно време дори се кърмехме в тандем. За зъбите - също започнах да имам проблеми, но не е нещо фрапиращо. Това за костите обаче не бях го чувала, дали наистина е така?  Thinking Дано, дано, данооооооооо  Laughing Звучи много хубаво.

# 3
И аз забелязах ,че имам проблеми със зъбите - кървящи венци , отделно общо чувство за отпадналост , та ми стана интересно само на мен ли ми влияе така кърменето. Нали уж заздравявало организма на жената?...

# 4
Заздравява, но след края на кърменето. Тоест тялото компенсира загубите и дори добавя още отгоре. Но по време на самото кърмене може да си в кофти форма. Именно тая кофти форма включва механизми за лекуване, които, може да се каже, правят нещата дори по-добри отпреди.

Обаче трябва да си планираш период на възстановяване с качествена храна. Аз взимах и вит. Д и калций.

# 5
В деня след като спрях да кърмя започнаха да ми падат по цели топки коса. Това е единствената промяна, която усетих.

# 6
В деня след като спрях да кърмя започнаха да ми падат по цели топки коса. Това е единствената промяна, която усетих.
И как се възстанови? Аз бях така след първото раждане, но после от само себе си всичко се нормализира.

# 7
Пробвах с тривитаминол, но косопада намаля съвсем малко. Спаси ме един медицински шампоан. Май беше- Ducray, но не съм сигурна.

# 8
Аз не наблюдавам негативни изменения в теглото, косата или зъбите си, засега (кърмя вече 1г. 7м.). Мисля, както са писали другите преди мен, че балансираното и достатъчно хранене е много важно, защото иначе млекопроизводството е за сметка на майчиния организъм.
Има изследвания, които свързват кърменето с намален риск от разболяване от рак на гърдата.

Общи условия

Активация на акаунт