Бихте ли се върнали в България?

• 205 138
  • 2 696
  •   1
Отговори
# 2 055
  • на острова на мечтите
Изтрий си единия пост, че ще ти се скарат. Simple Smile
към мен ли е поканата!?

# 2 056
Изтрий си единия пост, че ще ти се скарат. Simple Smile
към мен ли е поканата!?
Danilu,да изтрии, че блокират за последователни постове, при теб явно е грешка, 2 пъти се е постнал! Hug

# 2 057
  • SF
Това наистина си е проблем - единият съпруг да е реализиран и удовлетворен, а другият да се разкъсва от носталгия и да се чувства нещастен.
Аз обожавам зимата в Канада - чиста, хубава с много сняг и всякакви възможности за ски, хижи, курорти, спа на открито, въргаляне в снега, кънки...Не ми харесват само дните, в които е кански студ, но и тогава животът не спира. В тези дни обикновено си взимаме отпуска и отиваме на някой карибски остров.
Хубавите спомени от Бг са свързани с младостта и безгрижието, които няма как да се върнат. Сега си ценя спокойствието, реда и сигурността. И Канада е съставена от провинции и се касае за огромна територия. Ванкувър също е в Канада (не е във Владивосток:grinn:) и Аляска не е в Канада.

Много са красиви снимките, които показваш. Има невероятно красиви зимни пейзажи, огромните заснежени върхове на планините, кокетните ски курортчета, покрити със сняг борови гори.
Всъщност това не са гледки от ежедневието ни. Снегът по време на ски ваканция е желан и търсен.
Ежедневният градски студ обаче е нещо съвсем различно от снимката със сърничката. 3-4-5 месеца сивота,  режещ студ,  сняг и минусови температури водят до депресии, обратно на скиорските емоции и удоволствието да прекараш 7 дни с тежки обувки на краката и розов тренди екип.
Съвсем друго е положението, ако сте се пренесли да живеете и работите в скъпарските курортчета и глетчерите са ежедневната ви гледка.
С други думи искам да кажа, че ежедневният трудов живот с всичките му ангажименти и задължения съвсем не се свежда до каране на ски и пързаляне с шейни, пиене на греяно вино и сладкиши с канела.

# 2 058
Това наистина си е проблем - единият съпруг да е реализиран и удовлетворен, а другият да се разкъсва от носталгия и да се чувства нещастен.
Аз обожавам зимата в Канада - чиста, хубава с много сняг и всякакви възможности за ски, хижи, курорти, спа на открито, въргаляне в снега, кънки...Не ми харесват само дните, в които е кански студ, но и тогава животът не спира. В тези дни обикновено си взимаме отпуска и отиваме на някой карибски остров.
Хубавите спомени от Бг са свързани с младостта и безгрижието, които няма как да се върнат. Сега си ценя спокойствието, реда и сигурността. И Канада е съставена от провинции и се касае за огромна територия. Ванкувър също е в Канада (не е във Владивосток:grinn:) и Аляска не е в Канада.

Много са красиви снимките, които показваш.
Всъщност това не са гледки от ежедневието ни. Снегът по време на ски ваканция е желан и търсен.
Ежедневният градски студ обаче е нещо съвсем различно от снимката със сърничката. 3-4-5 месеца сивота,  режещ студ,  сняг и минусови температури водят до депресии, обратно на скиорските емоции и удоволствието да прекараш 7 дни с тежки обувки на краката и розов тренди екип.

Абсолютно, хваща ме депресия само като чета, мои приятели казаха, че сняг има до началото на май, къси, мрачни зимни дни, студ, якета, палта, ботуши...брррр! Но има много хора, за които това не е проблем, спокойствието, финансовата сигурност, подредеността карат много хора да се чувстват отлично там! В което няма нищо лошо... 💝

# 2 059
  • Canada
На мен не ми пречи нито снега, нито студа. Все пак сме в Канада. Simple Smile Сняг понякога пада и през май, да, но не винаги. Нощите са толкова дълги, колкото и в други части на света през зимата. Якета и ботуши се носят също както и в България през зимата. Реално погледнато нямаш много време прекарано навън на студа. Тази година само февруари се задържа по-студен, иначе си е нормална зима. Студът е сух и ако няма вятър не се усеща чак толкова. Чувствам се отлично аз, след като се стопи снега в началото на април, минаха камиончета и изчистиха чакъла, който беше нахвърлян през зимата, след няколко дни минаха други и измиха улиците...Кое му е лошото?

# 2 060
  • SF
Аз имам приятел в Канада и гледам какви снимки качва в Инстаграм. Simple Smile Живее в Калгари. Понякога ми праща снимки на таблото в колата му, което показва отрицателни температури. Снимал ми е снегът пред къщата си във време, в което тук сме по къси ръкави и аз му пращам снимки на цъфнали цветя и плажове.

# 2 061
  • Canada
Да, в Албърта пролетта не се знае кога ще дойде Laughing В други части на Канада времето е като в България. Зависи къде си. Огромна държава е все пак, от единия до другия край на континента. Само в Албърта България може да се нанесе поне 6 пъти като площ.

# 2 062
  • SF
Да, аз затова написах точно къде живее
Но и тези от Торонто вчера бяха с ръкавици. Simple Smile

# 2 063
  • Canada
Да, аз затова написах точно къде живее
Но и тези от Торонто вчера бяха с ръкавици. Simple Smile

Ръкавици в тия температури??? Laughing Да не са пълнили чували за диги, та затова да са били с ръкавици? На изток има наводнения в момента.

# 2 064
Аз пък вчера бях по къс ръкав и си копах из двора . Канада, пак повтарям, е огромна територия -Във Ванкувър примерно температурата не пада под нулата и няма сняг, другаде е студено по 8 месеца в годината...

# 2 065
Темата малко тръгна като дискусия за климата в Канада. Като потребител от Канада (вече 17 години) определено мога да кажа, че на мене u семейството ни климатът не е изобщо проблем. В България си имах нещо като хроничен фарингит след извадени сливици. Тук това състояние ми изчезна. С радост посещаваме Доминиканската република u Куба зимата. Но u с радост се връщаме обратно.  На няколко пъти в самолета обратно други канадци са ми казвали, че вече им липсва снегът.
Днес в Торонто е 12 градуса, утре 18. За мене е чудесно.
Най- трудното нещо, което е било u съм се замисляла за връщане е грижата отдалече за болен родител. Чувствала съм се ужасно от безсилие. Много трудно се справихме. Колкото u пари да имаш да пращаш, никога не е същото, ако си там.

# 2 066
Реално погледнато нямаш много време прекарано навън на студа. Тази година само февруари се задържа по-студен, иначе си е нормална зима. Студът е сух и ако няма вятър не се усеща чак толкова. Чувствам се отлично аз, след като се стопи снега в началото на април, минаха камиончета и изчистиха чакъла, който беше нахвърлян през зимата, след няколко дни минаха други и измиха улиците...Кое му е лошото?
Никой не казва, че е лошо, просто не е за всеки...пречи ми малкото време прекарано вън на студа...Аз обичам времето навън да е многооооо...
От март до октомври съм по улици и край морето след работа...уикендите зареждаме кукъра да готви и изчезваме с колелата...часове наред! Blue Heart
Обожавам септември и октомври с прекрасно-тихата златна есен, морето е топло, плажовете празни...нося сладко, ароматно грозде и смокини от вилата и сърцето ми пее!

# 2 067
Като кажете студ , какво имате предвид? За мен студ е -30 градуса и тогава много не се мотая по улиците. Но температури -10 и по-топло - движа се предимно пеша, карам кънки и т.н. Обожавам да вали пухкав сняг на големи парцали, както и ми харесва да рина сняг.

# 2 068
Цитат на: mimi.7299
[/quote
Никой не казва, че е лошо, просто не е за всеки...пречи ми малкото време прекарано вън на студа...Аз обичам времето навън да е многооооо...
От март до октомври съм по улици и край морето след работа...уикендите зареждаме кукъра да готви и изчезваме с колелата...часове наред! Blue Heart
Обожавам септември и октомври с прекрасно-тихата златна есен, морето е топло, плажовете празни...нося сладко, ароматно грозде и смокини от вилата и сърцето ми пее!

Звучи чудесно. В коя държава е това?

# 2 069
Ох Мими, и на мен ми се доядоха както си го описала....ммммммм
Обаче, наистина  на (-10) наистина не е проблем навън. Когато няма вятър е супер, но зажули ли уиндчила не е приятно. Но вкъщи си е топло толкова много, че БГ никога не съм била зимно време по къс ръкав и боса.  А тук съм.

Общи условия

Активация на акаунт