Бихте ли се върнали в България?

• 205 059
  • 2 696
  •   1
Отговори
# 2 130
  • Canada
Не се чете явно. Едно си баба знае, едно си бае...

# 2 131
Не се чете явно. Едно си баба знае, едно си бае...
Мисля, че напълно изчерпателно отговорих на всичките ти въпроси, не си бая!
Повечето болници са в града навсякъде по света, до тях трябва да се стига лесно, бързо от всички точки на населеното място, да има добра инфраструктура, защото родилка или инфаркт не чакат да караш на края на света...заради комфорта на съседните блокове!

Последна редакция: пн, 17 юни 2019, 18:12 от mimi.7299

# 2 132
  • Bristol
Задръстени улици и липса на парко места е точно обратното на добра инфраструктура. А за здравето на хората е важно да има паркове, зеленина и по-малко коли изхвърлящи вредните газове, чакайки в задръстването.

Veni, не знам от къде са снимките в Италия, но точно се върнах от Сицилия и там местните това го имат като голям проблем. Строят се нови жилища, превзема се зелена площ, а старите не се реставрират, защото профита от реставрация е по-малък от колкото да се построи ново. За съжаление местните власти не правели много, защото и те печелили от това. Мафия ли е или корупция, но в никакъв случай не е добра практика и не би трябвало да се дава за пример и да се поощрява, защото в други страни така правели, значи е ок и у нас да го правим Sad Поне го признават за проблем и в момента в едно населено място там продават изоставени имоти за едно Евро, но имаш задължение да ги възстановил в срок от една година.

# 2 133
  • София
Англичанина не ми е приятел, срешнах ги случайно в едно заведение и се заговорихме....дори аз го убеждавах, че при нас страната е бедна, докторското образование лошо...
Чак пък толкоз...

# 2 134
  • Bristol
И да обърна внимание, социален живот и социални придобивки са две различни неща.
Социалният живот, както някой по-горе написа, зависи изцяло от индивида, характер и как ще си подреди нещата.
Социалните придобивки вече зависят от политиката на страната, управниците, които сме избрали, бюджет и тн.
Чувствам се малко като учителка с тази публикация 😁

# 2 135
Siyina, ти сериозно ли мислиш, че трябва да се пляска с ръце независимо от къде идвали парите? Направо са ни промили мозъците!

Много са ни ги промили, честно. Вместо да сме критични и изискващи, почваме с “ ама то навсякъде е така”. Това все едно е “ Ама Хитлер убил по-малко хора от Сталин. Само няколко милиона.”

По-важното за мен е,че в един български град, в който се наляха милиони европейски пари хората живеят така. Град, в който се тупат, че е туристически център няма визия за облагородяване и справяне с проблеми, а се перат пари с блок до блок. Живях година там в един квартал и 16 години не бях ходила. Миналата година отидох и все едно се пренесох преди 16 години, само дето презастроен. Грам облагородяване на квартала няма. Същата грозна гледка като тогава. За това ми е думата! Пари с милиони има(ше) в града, а се похарчиха неправилно, заради корупция и продажност. Техните си хора купуват терени и строят. Техните си архитекти получават разрешения. И т.н.

Това защо го отричате?

Ние българите винаги и от всичко ще сме недоволни.Аз като си ходя в България за отпуската винаги гледам от хубавата страна.Тази улица са я асфалтирали,някои от шофьорите спират на пешеходните пътеки и т.н.Защо трябва винаги да сме черногледи.Ама такива сме си.И в чужбина много неща ме дразнят и не ми харесват,но гледам и хубавите страни.Българина като излезе от чужбина много се разлглезва.

# 2 136
Англичанина не ми е приятел, срешнах ги случайно в едно заведение и се заговорихме....дори аз го убеждавах, че при нас страната е бедна, докторското образование лошо...
Чак пък толкоз...
Да, нямам сметка да лъжа, аз го убеждавах в обратното...каза ми НИКОГА няма да се върна в Англия! Но да не забравяме, че те са тук с английските пенсии все пак!
А и доста наши лекари работят из Европа, та едва ли са толкова некадърни! Масово избягаха в Германия...!

# 2 137
  • Там,където се събуждам щастлива.
Не знам как е в другите държави, но в тази държава построиха нова болница близо до покрайнините и няма почти къщи наоколо. Най-малкото редовно използват хеликоптер и едва ли това е удачно за хората. Важното е да има голяма улица с минимум трафик за линейките. Това едва ли е така в жилищен комплекс.

У нас е пълно с пустееща земя и села, но масово се презастрояват дадени терени, защото няма идея как да се разреши този проблем.

Siyina, написаното от теб няма нищо общо с изненадата ми, че за теб няма значение, че някой някого ограбва. И, че фо намирам за недопустимо и не мога да изпадна в екстаз, че кичозна гробница направена от мрамор в 21в ще направи България известна дестинация. Примерно!

# 2 138
Kalinka,във всяка държава има ограбване,корупция и други лоши неща,но ние или не ги виждаме,или държавата е огромна и не се забелязва и не бие на очи така,както при нас.Всяка държава си има и своите хубави и лоши страни.Друг е въпросът с какви очи ние ще погледнем.Но както писах и по-горе българинът като отиде да живее в чужбина много се разглезва и като си дойде в България всичко и всички са му криви.

# 2 139
Е, то цяло лято с паричките от чужбина и баба знае. Въпреки, че съм една от тези, които се прибират лятото за 1 месец именно с паричките от чужбина и ходя на зъболекар и т.н. винаги съм негодувала точно към тази група българи, които го правят, а сега станах и аз като тях. Само, че аз не съм с грандиозното самочувствие, че видиш ли там където живея и работя е рай и вие сте много прецакани, че живеете в България, както и фактът, че по стечение на обстоятелствата и не по мое желание се озовах в чужбина при условие, че никога не съм искала да напускам родината си.
За тази група българи, обаче дето и тук срещам и не са се прибирали в България от 10г и изведнъж решават все пак да се приберат, за да "видят" как е, да си изхарчат парите и да си отидат бих казала, че е меко казано лицемерно.

# 2 140
  • София
Чак пък толкоз...
Да, нямам сметка да лъжа, аз го убеждавах в обратното...каза ми НИКОГА няма да се върна в Англия! Но да не забравяме, че те са тук с английските пенсии все пак!
А и доста наши лекари работят из Европа, та едва ли са толкова некадърни! Масово избягаха в Германия...!
Трудно следиш мисълта си, пък моята как да разбереш.

# 2 141
  • Там,където се събуждам щастлива.
Kalinka,във всяка държава има ограбване,корупция и други лоши неща,но ние или не ги виждаме,или държавата е огромна и не се забелязва и не бие на очи така,както при нас.Всяка държава си има и своите хубави и лоши страни.Друг е въпросът с какви очи ние ще погледнем.Но както писах и по-горе българинът като отиде да живее в чужбина много се разглезва и като си дойде в България всичко и всички са му криви.

За пореден път казвам, че много малко (дори въобще) не ме интересува как е в другите държави. Аз искам от цялото си сърце в България да е нормално за обикновените хора. Едно, защото ми е родина и второ, защото никога не съм казвала, че няма да се върна някой ден там, ако така ми е било писано.

Смущаващото е как хората започнаха да разсъждават. Не е въпрос “ всичко в чужбина е по-добро”, а как явното ограбване се преглъща и се взима за норма за “нормално и хубаво развитие на страната”.  То и последните избори го доказаха, де.

За старите сгради: хубаво е, че в Сицилия ще вземат мерки. За много неща у нас е късно. Когато с багера изриваха къщи от 16 и 17в,  местното население обяви за луди всички (тоест едно семейство), което се опита да спре това безумие и доволно викаше (вика) “ Я, какви хубави къщи издигнаха (чери прогимназии) и какви прекрасни басейни.” Сбъркан манталитет!

# 2 142
Айде, бе много се разглезили като отидат там...от лекари  и юристи станаха мед. сестри и помощник учителки, дето изпращат децата като идват да ги взимат родителите в Канада на минус градуси по цял ден! Пътуват като ненормални по един час до работа, рият сняг и ще идеш на джи пи в отсрещната квартална болница, дето няма паркоместа, /като на снимката се вижда че има достатъчно/, ама другия път....ще идеш след записване един месец, за специалист да не говорим, а ако искаш на спешното чайкай векове! Да не ми се правят на много разглезени, защото животът там наред с многото пари е свързан и с много несгоди.... които обаче безропотно си търпят!

Последна редакция: пн, 17 юни 2019, 19:20 от mimi.7299

# 2 143
  • някъде в орбита...
Да не ми се правят на много разглезени защото животът там наред с многото пари е свързан и с много несгоди.... които обаче безропотно си търпят!
Навсякъде живота си има несгоди, не съществува перфектно място. Но не точно изброените от теб...

# 2 144
  • Canada
Интересно за какви несгоди става въпрос. Примери?

Общи условия

Активация на акаунт