Бихте ли се върнали в България?

• 205 154
  • 2 696
  •   1
Отговори
# 2 025
Честно казано и на мен не ми допада този начин на комуникация. И не разбрах от какво точно се провокира тона с който се пише тук. Мисля, че всеки е свободен да изкаже мнение и това е една от целите на форума. Не по този начин обаче. И не с такъв тон.

# 2 026
  • Canada
Хайде стига с тоя 'тон' вече, Inna74. Гледай си живота и остави циганите да си живеят техния.

# 2 027
  • SF
В 100% от случаите, когато някой не знае какво да каже и издиша откъм аргументи, започва да не харесва тона на другите.

# 2 028
Аз с какво толкова предизвиках гнева на някои? Казах, че в нашата провинция, Квебек , си има около 20 дни в годината, когато става кучи студ - 25-30. И пак ме изядоха не знам защо...

# 2 029
Много чужденци избират да живеят в България, заради спокойствитето ... В Пловдив видях много хора живеят  там. Много мои приятели Холандци живеят в София. Като цяло в София много ми прави впечатление , че има хора от Запад постоянни си живеят - Иснанци, Францизи. Има си предимства спрямо живота в БГ. Ако трябва да избирам Лондон или София , София е моя избор. Не бих могъл да издържа на стреса в Лондон, освен това на много хора им хлопа дъската в такива големи градове ...

# 2 030
И аз, не заменям климата, слънцето и красотата на Балканите даже и с Маями! В Канада не бих заминала никога, когато не съм на работа прекарвам времето си максимално навън, близо до природата...не мога да си представя да търпя ежедневно техния климат...

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 15:52 от mimi.7299

# 2 031
  • Down south
Хубави снимки, странно изказване, визирам думата "даже"

# 2 032
Хубави снимки, странно изказване, визирам думата "даже"
Така е, не съм очарована от Маями, но не ми дойде наум нещо по привлекателно... Simple Smile

# 2 033
  • Canada
Зависи къде си в Канада. В Британска Колумбия сняг рядко пада, но пък там е един от най-хубавите зимни курорти. Ние и през зимата сме всеки ден близо до природата. Чистим сняг, гоним зайци, това-онова... Grinning

# 2 034
Изключително мразя сняг...от София се преместих в град на морето, където цяла зима изкарвам по кожено яке и снежинка не съм видяла! Мечтая на стари години да живея на място, където ще имам 2 вида обувки - сандали и джапанки! Simple Smile
Но всеки живее там, където му харесва и е щастлив!

# 2 035
  • Canada
Изключително мразя сняг...от София се преместих в град на морето, където цяла зима изкарвам по кожено яке и снежинка не съм видяла! Мечтая на стари години да живея на място, където ще имам 2 вида обувки - сандали и джапанки! Simple Smile
Но всеки живее там, където му харесва и е щастлив!

Това в България ли? Последно и ние живяхме в град на морето, но такива меки зими не сме виждали.

# 2 036
Много хора си заминават но голяма част от тях не успяват да се адаптират или да реализират идеите си и се връщат обратно. Наистина не е лесно но аз предпочитам да подкрепя тези хора, защото те са тези които ще отнесат частичка от това което са видели или научили със себе си. Защо да не уважаваме и тези които са избрали да не се върнат и тези които имат добра професия или пък са нелегални но също трябва да нахранят семействата си. Всеки един от нас е уникален и има смисъл в неговото съществуване. Трудно ни е на нас българите да приемем другия такъв какъвто е. Факт е че докато се срамуваме да кажем от къде сме дошли и не научим децата си да говорят български  ще бъдем имигранти и в родината си и в държавата в която сме избрали да живеем. Защо да не поздравя българи които не познавам. Повечето се усмихват. Ако се заговорите първото което питаме е от къде си. Защо ли?  Защото това е което ни свързва. Просто трябва да се уважаваме един друг. Желая късмет на всички ви. И трябва да знаете че решението което вие сте взели е най доброто за вас. На дамата на която в България и мирише ще кажа че човек чува вижда и усеща това което иска. В България липите все още миришат страхотно!!! Хората са гостоприемни и понякога са доста резки. Но вие преди да заминете какви бяхте? Любовта е заразна усмивките също. Хората останали да живеят и да се борят в България са достойни за уважение. Те са такива каквито са според обстоятелствата. Има добри и лоши мързеливи и работливи  нима там където сте не е така. Но все пак когато човека материално подсигурен е много по лесно да се усмихваш. И не забравяйте че някой друг в някоя друга държава е постигнал благоденствие от което ние имигрантите сега черпим.

# 2 037
  • В заешката дупка
За мен точно спокойствието е една от причините да харесвам мястото където живея. В сравнение с Рейкявик, София е лудница. Но пък имам познати българи, които се махнаха от Исландия, точно защото им бе прекалено спокойно. Хората имаме различни нужди.

# 2 038
  • Canada
И аз намерих спокойствие в Канада. Тук има доста българи, но са различен тип. И аз поздравявам, когато чуя българска реч. След толкова години още не съм се отказала, макар че толкова пъти се заричам да не го правя или да прескъсна контакти. Някои хора в чужбина се променят и то не към добро. Simple Smile

# 2 039
Момичета, написали сте го точно както го усещам, всяка дума отговаря и на моето мнение. 4 години се опитвам да се почувствам щастлива от живота на новото място, но не се получава. Един ден ми мирише на зеления лук от градината на мама, друг ден - на дърва в печка примерно, просто всичко ме тегли към познатото ми. И сте прави, така е, плюсовете и минусите ги осъзнавам, но трудно се живее с болка в душата заради едното спокойствие. Единствено малко съжалявам, че давах шанс да свикна заради мъжа си, иначе още преди 2 години да бяхме се прибрали. Но явно сега е точното време. При нас всичко се разви изненадващо страхотно точно сега.

Общи условия

Активация на акаунт