От кой матрак сте доволни - 5 тема

• 201 718
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, абсолютно нищо не разбирам от матраци, но ще трябва да се сдобия с такъв. Трябва ми за мен и за мъжа ми, като той е голям, здрав българин. Искаме или 160х200 или 180х200 (още не сме харесали спалнята...). Бюджетът ни е между 700 и 1100, да речем. Ходихме до Икея по друг повод и там много ми хареса един като си полегнах на него  Mr. Green но все пак не е въпрос само на усещане, ами и на спарване, поддръжка, издържливост. От темите разбирам, че магнифлекс са препоръчваните матраци.
Къде има най-много техни изложени модели в София?
Можем ли да си купим хубав матрак на магнифлекс за този бюджет или само евтините и по-лоши серии пасват на бюджета?
Какъв е за предпочитане за голям мъж (над 100кг) пружина, пяна, латекс? И изобщо, каква е разликата между тези?

Предварително благодаря  bouquet

# 151
Пак препоръчвам тези на релакс.Има точно такива каквито искаш,ние спим на такъв.До преди да си купим от тях,все се събуждах с болки в гърба и аз и мъжа ми.Сего съм доволна.Този в спалнята е със зима и лято,обръщам го съответни сезон,и само на него си отпочивам идеално.
Здравей, имам един съвет към теб а и към останалите, които пишем в темата. Моля, като кажете марка матрак, споменете и модела точно! Как да разберем иначе за какво иде реч? Релакс не произвеждат само един модел, това важи и за другите фирми. А от модел до модел има голяма разлика на единия ще ти е удобно на другия не.
Нашият е модел Каприз.Но ние го купихме преди повече от 5 години,може и да не го произвеждат вече

# 152
Здравейте, абсолютно нищо не разбирам от матраци, но ще трябва да се сдобия с такъв. Трябва ми за мен и за мъжа ми, като той е голям, здрав българин. Искаме или 160х200 или 180х200 (още не сме харесали спалнята...). Бюджетът ни е между 700 и 1100, да речем. Ходихме до Икея по друг повод и там много ми хареса един като си полегнах на него  Mr. Green но все пак не е въпрос само на усещане, ами и на спарване, поддръжка, издържливост. От темите разбирам, че магнифлекс са препоръчваните матраци.
Можем ли да си купим хубав матрак на магнифлекс за този бюджет или само евтините и по-лоши серии пасват на бюджета?
Какъв е за предпочитане за голям мъж (над 100кг) пружина, пяна, латекс? И изобщо, каква е разликата между тези?

Здравей, специално за ИКЕА където продават, съм чела само положителни отзиви така сигурно няма да сбъркаш като марка. За Магнифлекс за мъжа ти мисля че Натуркомфорт ще му е добре, но за този размер малко ще надхвърли бюджета ви. Всичко става за мъжа ти като материал, вече колкото е по дебел повече тежест поема. Съответно за пружините малко по твърди има такива специални модели подсилени. Гледай по дебелите модели на височина примерно 25 около минимум.

# 153
  • Пловдив
Здравейте, харесах матрак еднолицев Зеро Мемори на Блян, някой да го е ползвал да даде мнение, моля...че и моя мъж си е як българин над 100 кг.  Laughing
На добра цена е, стори ми се удобен, но аз съм със стари пружинени матраци и може преценката ми да не е правилна.
Благодаря предварително!  bouquet

# 154
Здравейте, преди по-малко от месец сменихме и легло и матрак. Взехме Magniflex Relano Neo и легло от Икея. Мъжа ми имаше проблеми с болки в гърба още първите няколко дни и решихме първо да сменим подматрачните рами - бяхме взели от тези, които се навиват на руло. Сменихме ги с по-скъпите, които уж са с някакви зонирания за твърдост и като цяло изглеждат по-добре направени. Първата вечер беше добре, но на втората започна да се оплаква пак от схващане на гърба, този път по малко по-различен начин. Вечер се чувства комфортно, но сутрин става със схванат гръб. Болки в кръста няма. Преди нямаше такива проблеми на старото легло. Не знаем какво да правим вече, защото матрака е купен на изплащане и няма как да се върне вече. Мислим да го сложим на земята за 1-2 вечери и да видим - ако няма пдоблеми, значи всичко е от подматрачната рамка.

# 155
  • Русе

Виж този матрак http://mollyflex.bg/product/matrak-viscofoam-aloe-merino/ също е италиански и мисля че се вмъква в зададения от теб бюджет. Висок е както да ти дали съвет в по преден пост, а на мен което ми  харесва е че има вълна от едната страна.

# 156
  • гр.София
Здравейте, преди по-малко от месец сменихме и легло и матрак. Взехме Magniflex Relano Neo и легло от Икея. Мъжа ми имаше проблеми с болки в гърба още първите няколко дни и решихме първо да сменим подматрачните рами - бяхме взели от тези, които се навиват на руло. Сменихме ги с по-скъпите, които уж са с някакви зонирания за твърдост и като цяло изглеждат по-добре направени. Първата вечер беше добре, но на втората започна да се оплаква пак от схващане на гърба, този път по малко по-различен начин. Вечер се чувства комфортно, но сутрин става със схванат гръб. Болки в кръста няма. Преди нямаше такива проблеми на старото легло. Не знаем какво да правим вече, защото матрака е купен на изплащане и няма как да се върне вече. Мислим да го сложим на земята за 1-2 вечери и да видим - ако няма пдоблеми, значи всичко е от подматрачната рамка.
Подматрачната рамка трябва да е с тънки ламели и повече на брой от стандартната. Той принципно ли си има болки в гърба или се появиха със смяната на матрака?

# 157

Виж този матрак http://mollyflex.bg/product/matrak-viscofoam-aloe-merino/ също е италиански и мисля че се вмъква в зададения от теб бюджет. Висок е както да ти дали съвет в по преден пост, а на мен което ми  харесва е че има вълна от едната страна.

Мерси, ще отидем да си поседнем на него в някой шоурум  bouquet

# 158
Здравейте! Моля за мнение за мармара топер на Нани. Ще се ползва върху твърд диван отвреме-навреме, а ако ни хареса, може и ежедневно върху матрак ортопедико на магнифлекс, от който сме доволни, но е малко по-твърд отколкото ми се иска. Мармара мек ли е? Удобен лие? Може да препоръчате и друг топ, благодаря!

# 159
  • Варна
Привет!

Сирена мемори, на който се бяхме спрели за нашата спалня излиза извън бюджета ни  Cry Cry Cry 667  с рамка подарък;

Може ли да ми препоръчате подобен или близък до него но за 500 лв с рамката?!?  Confused Confused Confused
Мнения за Канела на Беланоте?!?

# 160

Ох, това с тежките мъже е голям проблем. Ние имаме същия Simple Smile. По принцип над 100 кг. производителите  съветват да се подсили матрака, защото има опасност да хлътне... Дори  повечето супер скъпарски марки казват до 120 кг... Това много добре трябва да го прегледате като купувате матрак и да го консултирате с някоя продавачка дето разбира...

# 161
Тъй като чета, че Тед са си влошили качеството от известно време явно ще останем на вариант Нани. Майсторът на мебелите обаче препоръча Блян- Зеро Мемори или Зеро Покет. Цената им е чудна, но дали са качествени?

# 162
  • София
След 120х200см кои са следващите стандартни размери за матрак?

# 163
140 / 200

# 164

120x200
140x200
144x200
160x200
164x200
180x200
200x200

Общи условия

Активация на акаунт