Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 214
Материали на Жената Днес

Колкото и да ни се иска, не можем да се посветим изцяло на любимото малко същество. Нито пък всяко семейство може да се похвали със социалната придобивка „баба”, която ни гарантира спокойствието, че детето е в сигурни ръце. Какво да правят родителите, които са принудени да оставят децата си без надзор?

Психолозите посочват 10 правила за поведение на заетите майки и татковци.

Правило първо: не се прибирайте гладни!

Гладът е лош съветник. Прави човека раздразнителен и нетърпелив. При някои дори предизвиква главоболие. Затова: гледайте да не се прибирате вкъщи с празен стомах. Изпийте преди това чаша подсладен чай или мляко.

Правило второ: не се преуморявайте

Физическото и умственото претоварване влошава самочувствието, разваля настроението. А детето не е виновно, че поемате повече работа, отколкото можете да понесете. Научете се да оставяте проблемите си зад входната врата у дома. Или на закачалката в антрето.

Правило трето: сложете граници между приоритетите

Никога не говорете вкъщи за работата си така, че да допуснете възможността детето да си помисли, че тя е по-важна от него. Работата се харесва, детето се обича!

Правило четвърто: общуването е по-важно от всичко

Не отпращайте детето, ако иска да поговори с вас, докато приготвяте вечерята или работите над документи, които сте си взели за вкъщи. Детето е човек, а вечерята и работата — неодушевени предмети. Могат да почакат.

Правило пето: детето е пълноправен член на семейството

Не дискриминирайте малкото същество, като му възлагате само най-неприятната домашна работа. Защо изхвърлянето на боклука да е негово задължение? Защото вие командвате?!

Вижте всички правила тук.

Последна редакция: пт, 27 ное 2015, 10:41 от Академия за родители

# 1
  • Abu Dhabi
  • Мнения: 8 572
какъв е проблемът с боклука, не разбрах  Mr. Green или на детето трябва да се възлагат само приятни неща и кои са точно те в домакинството?

линкът не се отваря.

# 2
  • Мнения: 10 583
Добре де, от къде ви хрумват подобни материали, които звучат като американски журнал за бавноразвиващи се.

# 3
  • Мнения: 39 236
какъв е проблемът с боклука, не разбрах  Mr. Green или на детето трябва да се възлагат само приятни неща и кои са точно те в домакинството?

И на мен ми стана интересно Simple Smile
Възлагаме й най-леките неща. Да си закачи на 1 пръст пликчето с боклук и да го метне, минавайки край кофата пред блока, без да се налага да се отклонява от пътя, е възможно най-най-лекото задължение.
Не отнема време, не изисква старание, не е свързано с никакви усилия, нито физически, нито умствени...
Кое му е неприятното?

Иначе съм съгласна с идеята, че детето е приоритет Peace

# 4
  • Ямбол
  • Мнения: 25 288
Ахаа , а в един момент тези приоритети стават на 18 и рязко осъзнават, че онова, което е било вкъщи няма нищо общо с отвън, я по-добре да си стоя при мама, че там съм защитен от лошите боклуци, които може да ме изцапат и никой вкъщи няма да ми говори за работа и неприятни ангажименти свързани с изкарване на пари и труд.

# 5
  • Мнения: 27 032
Всяко дете отрано трябва да научи, че в кухнята има парещи и режещи неща и има моменти, в които НЕ Е време за разговор и обръщане на внимание. Вечерята понякога е живо творение с критични моменти и ако не искаме пожар, наводнение или пътуване до Спешното, по-добре да не закачат приготвящия.

Пък и кой вече "работи над документи"...виж ако те търсят по чата, иди обяснявай на шефа, че се грижиш за емоционалното здраве на детето.

Общи условия

Активация на акаунт