Снимка: www.sxc.hu

Мили Дядо Коледа,

   Пише ти една щастлива собственичка на 5 подаръчни комплекта с козметика за суха коса (моята е мазна), 3 парфюма със сладникав цветист аромат (аз предпочитам цитрусов), 4 комплекта дантелено бельо, не от моя размер, 2 тефлонови покривки с противен цвят, както и 6 сервиза от чаши, които са ми напълно излишни. Всичко това ти ми го донесе за изминалите Коледи, затова, миличък Дядо Коледа, ела да си ги прибереш обратно в торбата и да ги занесеш на някой, който има по-голяма нужда от тях.

   Скъпи Дядо Коледа, много те моля, направи така, че през Новата година всички хора да станат по-добри, а аз – по-красива. (А, и мъжете нека станат по-умни, ако не те затруднява.)

   Искам също така да те помоля за нова обмяна на веществата, че старата се е развалила. Нека да мога да ям, колкото си искам, без да надебелявам. Това е много важно, да не забравиш!
   И, моля те, направи най-после нещо с този гаден целулит! Никой не го харесва, затова го събери от целия свят и го занеси за подарък на този, който го е измислил. Ако не успееш всичкия, поне моя.

   Сега за косата. Направи така, че да не оставям камара пари при фризьорката, а само след няколко дни да заприличам пак на птиче гнездо в главата. Омръзна ми да обяснявам на колегите, че не спя в обора.

   Миличък  Дядо Коледа, имаш ли изобщо представа колко е болезнена епилацията? Вярно, да бъдеш привлекателна жена си има своята цена, но вече ми писна да махам космите по тялото си и да се чудя как да подсиля тези на главата си. Моля те, или ми подари прибор, който завинаги да отстрани бързо и безболезнено нежеланите косми, или въведи модата на косматите жени, че повече не се издържа!

   Какво още? А, да! Бельото! И с него имам купища проблеми. Всяка сутрин трябва да избирам: прашки, пристягащи гащи, удобни боксерки или изобщо без гащи. Пристягащите гащи са някакъв остатък от времената на инквизицията, когато на жените са предлагали да изберат между изгаряне на клада, попарване с вряла вода или премазване на вътрешностите с помощта на полиамид и еластан. На всичко отгоре е толкова трудно да дишаш, танцуваш и заемаш съблазнителни пози, когато си опакована в тази гадост. Единственото, за което можеш да мислиш е: „Кога най-сетне ще дойде краят на тази мъка?“. Да носиш прашки също не е лесно. Те се навират знаеш къде, впиват се и предизвикват неистовото желание да се чешеш отзад като някоя маймуна. Бикините с дантелки, камъчета и други сексапилни украси също не са особено удобни. Може би затова днешните девойки толкова бързо се съгласяват на секс – още щом се запознаят и вече се събличат. Ами, нищо чудно, те просто бързат да се освободят от непрактичното бельо. А удобните памучни гащи са толкова грозни и на всичко отгоре ги произвеждат в размери за слоници.

   Затова те умолявам, миличък Дядо Коледа, да измислиш нещо и по този въпрос. Направи удобните гащи красиви, вкусната храна – нискокалорична, а красивите мъже – хетеросексуални.

Също така те моля да накараш скъпия ми съпруг да разговаря човешки с мен. Не да отронва мимоходом: „Трябва да ти преинсталирам операционната система“, „Пак ли свърши кетчупът?“, „За какво ми звъниш отново? Случило ли се е нещо?“, а да ми говори за чувства, за любов… „Никога няма да забравя деня, в който те срещнах, любов моя!“, „Обещай ми, че никога няма да се разделим, нали, съкровище?“, „Още щом видях тези прекрасни обици, си помислих колко много ще подхождат на новата ти рокля, принцесо!“,  „Нямаш нова рокля? Веднага отиваме да ти купим!“ и т. н. Сещаш се, нали? Вярно, ние жените умеем да правим много неща – да съвместяваме работата и възпитанието на децата, да успяваме във всичко, с което се захванем, да си поставяме червило с една ръка, без да се поглеждаме в огледало, да мълвим с примрял глас: „Ау, колко е голям!“. Но ние вехнем, когато не ни говорят за любов. Мъжете изобщо не се досещат, че за да бъде привлекателна една жена, трябва да се почувства желана. А как да стане това, ако мъжът ѝ постоянно е забил нос в монитора?

   И, моля те, нека най-накрая мъжете престанат да се считат за подарък от боговете. Нека веднъж завинаги осъзнаят, че най-добрата прелюдия за секс е, когато заредят миялната машина и приспят децата. И че собствената им жена заслужава да флиртуват с нея по същия начин, както със секретарката в офиса.

   Ох, как щях да забравя! Дребна работа за теб, но от голямо значение за мен – да направиш обувките с високи токчета здрави и удобни, а не само красиви. И никакви бримки по чорапогащите!

   Май засега това е всичко, скъпо Деденце. Ако се сетя за още нещо, пак ще ти пиша!

Очаквам те с радост и нетърпение: малката Ани, която е вече голямаАнастасия Загорска