Сигурна съм, че и вие като мен всяка зима си повтаряте, че коледното дръвче няма достатъчно играчки. Не че вкъщи имаме двуметрова елха, но колкото и орнаменти да слагам, винаги остават няколко клончета, на които няма украса и които умишлено скривам, за да не се виждат. И понеже коледните играчки стават все по-скъпи и по-скъпи, реших да измисля как с подръчни материали и точно за 15 минути да направя няколко орнамента. В интернет пространството има хиляди идеи за коледни украшения и това, което днес ще ви покажа, не е откритието на века, но мисля, че е интересен и забавен начин да разкрасите елхата вкъщи.

За целта ще ви трябват:

• няколко формички за сладки, по възможност на коледна тематика;
• цветна хартия;
• течно лепило;
• ножица
• молив
• панделка или канап.


Тук е моментът да кажа, че ако се притеснявате, че формичките за сладки ще се съсипят от лепилото, можете просто да ги завържете с панделка и да ги закачите на коледното дръвче. Мисля, че и така би се получило много красиво.
Аз обаче реших да ги пременя с няколко цветни хартии и ето какво се получи. Цялата процедура отнема по-малко от 15 минути и е изключително лесна. Просто поставяте формичката върху листа, очертавате с молив, изрязвате на около 2-3 мм от очертанията, продупчвате малка дупка в края на формичката или там, където искате да минава канапа, слагате лепило върху краищата на формичката и залепяте. Изчаквате няколко минутки, за да може лепилото да подейства и прокарвате панделката или канапа.

Бързо, лесно, оригинално и много красиво. Надявам се да ви харесва!Диляна Купенска