По-бърз растеж на косата - тема 4

• 90 706
  • 720
  •   2
Отговори
# 90
И аз такъв разтвор си направих от 2 капсули в 50 мл преварена вода + добавени масла и преди да мия косата го впръсквам в корените и стоя колкото мога.
Дано резултатите след време са добри Simple Smile
И сатенена калъфка си взех дори  Blush

# 91
  • София
Това с калъфката и аз трябва да го направя, както и с/ без хавлията за коса. Убедена съм, че усилията и грижите ще дадат резултат.

# 92
Това с калъфката и аз трябва да го направя, както и с/ без хавлията за коса. Убедена съм, че усилията и грижите ще дадат резултат.
Hug

# 93
Господа, във вас ми е надеждата! имам проблем-косопад. дали е наследствен, невроти4ен, болестен-не знам и малко ме интересува. знам че много от вас имат същия проблем, може би някой се е примирил с факта. може би друг-като мен- експериментира и пробва какво ли не.  newsm78 а може би някой е налучкал правилния начин и си кротува - точно затова се обръщам към всички - МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ.  Sad Наистина се моля, вярвайте-не ми е приятно да си видя физиономията, докато се бръсна си мисля-аз ли съм това? как може толкова да се промени човек само за някакви двайсетина години. Освен това бившата ми съпруга като отида да си видя децата злобно подмята "Май молецът ти е опапал косата..."
Мих се с хума, с домашен сапун, изредих цялата наличност шампоани в аптеките, нищо не помага. А така ми се иска пак да имам коса и да не изглеждам като топка за билярд....

Здравейте,
имах и аз един проблем, може да е от годините /около 40те съм вече/ а може и да е от сезона. По принцип есенно време започва да ми капе косата и уж после сама щяла да се възстановява, даз, ама не. Моята коса оредява прогресивно,не си го внушавам, като седнем с юнаците на бира - все ме заглеждат и майтапят Cry. Та, на думата, купих се едно сензационно според рекламите средство vivese senso duo , ползвам го от около 2 седмици, отНова Година,мога да лаже-засега е добре, лесно се втрива в скалпа, надявам се добре да се усвоява и да си действа. Миризмата е ок, не ме дразни-аз съм по принцип алергичен и се притеснявах от това-да не се изприщя поради непоносимост. Нямам такива оплаквания, явно са естествени продуктите. Само едно не ми харесва, то вярно, че е масло, ама си мислех че няма да е чак толкова мазно. Е, ще го преживея, нали си върши работата. Със сигурност косопадът спря, по гребена не остават косми, а по оголените места се появи един такъв тъмен мъх, сигурно от него ще израстне новата коса. Сега главата ми не блести като застана под някоя лампа Mr. Green

# 94
На каква цена е шилажита?
И аз поръчах Макси хеър,  Peace

А вие какви други добавки пиете?
Кокосово масло докато се къпете ли го нанасяте вместо маска/балсам, или след като сте приключили преди /след сушене?

# 95
  • София
Шилажита ми струваше 6.30 лв., 50 таблетки от 250 мг. Кокосовото масло задължително отмивам, а колкото по- дълго стоиш с него- по- добре.

# 96
  • Стара Загора
Здравейте, момичета.
Първо обаче въпроса си ще задам за да не се загуби в поста ми , а ми е важен и спешен . Каква газ се използва за маска ? Тази за осветление ли ? че има и една за разреждане.
Сега по темата . От 5 години стоя с една и съща дължина , не мърда и не мърда . Расте с един см сигурно месечно , и като отида да ми оберат върховете след 2 месеца - съм на изходна позиция. От половин година поднових маслените маски - почти всяка седмица . Слагам бадемово , кокосово, обикновено рициново от аптеката и понякога арганово. Не получавам омазняване на косата от маските / със суха коса и скалп съм/ , установих, че когато в маската има жълтък маслата се отмиват много лесно , а когато не слагах жълтък първо миех с балсам , както беше писала Бисквитка . Пия биотин , и витаслим бюти - почивам и ги редувам естествено . Но все съм си със същата гъстота и дължина. НО НЕ СПИРАМ.
И по въпроса ми  каква е ролята на газта , някой знае ли ?

# 97
В Кауфланд можеш да си купиш газ. Продава се в бутикли пластмасови. Попитай някой опт служителите къде точно им стои.

# 98
  • Стара Загора
В Кауфланд можеш да си купиш газ. Продава се в бутикли пластмасови. Попитай някой опт служителите къде точно им стои.

Аз я намирам обаче нз каква да купя - за осветление ли да бъде или за разреждане - има два вида ?

# 99
За осветление.
Извинявай, не разбрах отначало, че това питаш.

# 100
Газта дава невероятна лъскавина на косъма  Peace, съчетана и с невероятна миризма  Joy
iatcka, как се храниш ? Да не би оттам нещо да е ?  Thinking

# 101
  • Стара Загора
Благодаря  Защо ме търсиш.
 Жана, храненето ми не е много правилно . Не съм на диета , но не ям много . През последната година , замених сутрешната филия с варено яйце и лъжица тахън с мед , поне от там да идва нещо хранително , от там нататък ....... както падне , по месото не си падам , не съм вегетарианка , но месото не ми е приоритет . Сега смених фризьора , да не би в постригването да е проблема  и боядисването също вече го правя при фризьор , не  бъркам аз нещо.

# 102
Ячка, хубавата и здрава коса се нуждае от подхранване и отвътре, и отвън.
Отвън с маслени маски, хубави шампоани и балсами/маски, хубави финиши, които да гланцират косъма. Това го знаеш, засичала съм те в темата за проф. серии  Hug
Но трябва и подхранване отвътре - хормонален баланс, полезна храна /протеините са много важни за израстване на здрав косъм, така че яж месо/, добавки, много вода.
Не на последно място е и генът,разбира се, добрият фризьор също. Но си налагай да ядеш полезни неща, ще имаш видим резултат след време  Peace
Успех  Hug

# 103
  • София
Газ за осветление. Тъкмо си мислех, че отдавна не съм мазала и е време да замириша на .... трактор  Simple Smile За мен е със страхотен ефект откъм здравина на косъма главно, растежът и при мен е много бавен. Считам, че е ген, но не спирам да редувам мазила домашно бъркани. Можеш да я купиш от всеки железарски магазин.
Няма да забравя дебелата плитка на прабаба ми, която седмично втриваше тампони с газ в корените на косата. Маската я забърквам с мас, най- добре домашна, жълтък, понякога урина.
А, забравих, опитавам и подстригване на растяща луна, като Лили Иванова   Grinning

# 104
Зависи от хормоналния баланс на организма. При бременностите ми, да речем, косата ми израстваше с небивали размери, самият косъм от корена растеше по-плътен. След раждането, косата ми пък падаше в небивали размери и буквално забрави да расте.

Общи условия

Активация на акаунт