Домашна торта

  • 12 859
  • 45
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 841
Здравейте!Наскоро ядох една домашна торта, но текстурата на крема беше страшно мека и приятна--не може да е нишесте...Бял крем,гладък и лек,но не и сметана:)Отгоре беше сервирана с настърган шоколад.Та в този ред на мисли, бихте ли споделили вие как правите вашата домашна торта с бисквити...Аз я правя по най-стандартния начин. Ред бели бисквити ред крем ванилия,ред кафяви бисквити + крем и пак бели+крем и поръсвам с орехи.

# 1
  • Мнения: 1 894
темата само за бисквитени торти ли е?

# 2
  • Мнения: 3 841
Не,разбира се:)За домашни торти:)Просто аз свързвам домашната торта с бисквити,защото такава я ям от малка.Бих се радвала да науча и други варианти Peace

# 3
  • Мнения: 10 057
Тази торта в домашни условия ли е приготвена или в сладкарски цех?

# 4
  • Мнения: 593
яла съм домашна торта с бял крем от прясно мляко и брашно  Simple Smile имам възможност след някой ден да поискам рецептата

# 5
  • Мнения: 1 894
Simple Smile сега ще разкажа за една от трите торти, които мога да правя. Ама няма да се смеете, защото аз не се славя с особени кулинарни наклонности и гледам да прекарам в готвене минимално време.

Та тази я правя за 20-30 мин. всичко, даже и разчистването.

Купувам готови блатове и компот - примерно кафяв блат с ягоди или бял блат с праскови, кайсии или ананас, а понякога и микс.
Купувам и една малка и една голяма заквасена сметана + кисело мляко.

Изсипвам сметаната (кофичка и половина) + половин кофичка кисело мляко, за да не е толкова гъст крема (така да се каже). Прибавям няколко лъжици мед на вкус (аз слагам 4 щедри, но кой както иска). Може и захар, но аз обичам с мед.

И слагам блат, плодове от компота хубаво върху блата така да покрият, нарязани наравно, малко сок от компота, много малко, че иначе се разкашква тортата. После от крема от бита сметана. И после пак блат, компот и крем и пак така трети път и накрая украсявам с каквото имам - примерно кокосови стърготини, разни други звездички, шоколадови стърготини, каквото има. И така след 15 мин може да се яде.

Досега оплаквания не е имало от тази много бърза торта! Simple Smile

# 6
  • Мнения: 3 841
В домашни условия.Една комшийка на майка ми я беше правила, но не  искаме да я питаме за рецептата:)))))

# 7
  • Мнения: 3 841
Simple Smile сега ще разкажа за една от трите торти, които мога да правя. Ама няма да се смеете, защото аз не се славя с особени кулинарни наклонности и гледам да прекарам в готвене минимално време.

Та тази я правя за 20-30 мин. всичко, даже и разчистването.

Купувам готови блатове и компот - примерно кафяв блат с ягоди или бял блат с праскови, кайсии или ананас, а понякога и микс.
Купувам и една малка и една голяма заквасена сметана + кисело мляко.

Изсипвам сметаната (кофичка и половина) + половин кофичка кисело мляко, за да не е толкова гъст крема (така да се каже). Прибавям няколко лъжици мед на вкус (аз слагам 4 щедри, но кой както иска). Може и захар, но аз обичам с мед.

И слагам блат, плодове от компота хубаво върху блата така да покрият, нарязани наравно, малко сок от компота, много малко, че иначе се разкашква тортата. После от крема от бита сметана. И после пак блат, компот и крем и пак така трети път и накрая украсявам с каквото имам - примерно кокосови стърготини, разни други звездички, шоколадови стърготини, каквото има. И така след 15 мин може да се яде.

Досега оплаквания не е имало от тази много бърза торта! Simple Smile
Звучи вкусно,Става като торта с йогурт.Сега твоята торта ме навежда на мисълта,че може би кремът е  бил смесен именно със сметана Thinking
Мерси  за идеята.

# 8
  • под тепетата
  • Мнения: 9 285
По принцип аз правя точно така - на нишестяния крем след като изстине му прибавям 200 мл разбита сладкарска сметана. Има вкус на сладолед след това крема. Правих такава бисквитена торта за Коледа, че зетя не яде друга. Ред бисквити топнати в мляко, ред шоколадов крем , банани.

# 9
  • Перник
  • Мнения: 4 863
Aз правя бисквитената торта с домашен крем - брашно, мляко, яйца и малко масло. Другият, по-бърз и лесен вариант е крем "Оле", или заквасена сметана и маскарпопне.

# 10
  • Мнения: 3 841
По принцип аз правя точно така - на нишестяния крем след като изстине му прибавям 200 мл разбита сладкарска сметана. Има вкус на сладолед след това крема. Правих такава бисквитена торта за Коледа, че зетя не яде друга. Ред бисквити топнати в мляко, ред шоколадов крем , банани.
А шоколадовия крем отготовите ии е?

# 11
  • Мнения: 3 841
По принцип аз правя точно така - на нишестяния крем след като изстине му прибавям 200 мл разбита сладкарска сметана. Има вкус на сладолед след това крема. Правих такава бисквитена торта за Коледа, че зетя не яде друга. Ред бисквити топнати в мляко, ред шоколадов крем , банани.
А шоколадовия крем отготовите ии е?
Би ли споделила рецептата ти за домашния крем?С крем Оле или маскарпоне ще излезе малко соленичка тортата:)

# 12
  • Мнения: 8 948
Аз правя една много бърза и вкусна бисквитена торта. Става буквално за 20 минути!
Любима е на цялото семейство.

Ползвам обикновени бисквити "Житен дар с масло". Бисквитите "Закуска" много се разкашкват.
Даже ползвам и от какаовите обикновени на Житен дар, но не навсякъде ги има. В Кауфланд ги намирам.

Кремовете задължително са ми Парадайз на д-р Йоткер - ванилия или шоколад. Приготвят се със студено прясно мляко и стават за нула време. Освен това като поседят 10-15 минути добиват по-стегната консистенция и не ми се разплесква тортата, както примерно с крем Оле или топло нишесте /пудинг на д-р Йоткер./

Преди да наредя бисквитите ги топя в топличко прясно мляко. Потапям е веднага изваждам.
Аз редя 4 реда височина. За торта от 12 парчета ми отиват 2-3 пакета с бисквити и 2 крема Парадайз.

Тортата се реди в квадратна / правоъгълна форма.

Разбира се, след приготвянето тортата трябва да престои в хладилник няколко часа. Най-добре я направете сутринта за вечерта. Или още от предната вечер, за да омекнат хубаво бисквитите.

Украсявам с бита сметана и плодове или желирани бонбони.

Супер лесна и много вкусна торта се получава.
Ако решите да пробвате, няма да съжалявате в никакъв случай.
Това е тортата, която винаги се е харесвала на всеки вкус.

Не на последно място тортата е и много икономична!

А правя и други торти, но те са по-трудоемки.

Последна редакция: ср, 30 дек 2015, 10:32 от utro77

# 13
  • Мнения: 3 841
Utro77, този крем Парадайз не го знам.1 пакет за какво к-во мляко е.Крем Оле е за 500мл. и на мен 2 пакета не ми стигат.

# 14
  • София
  • Мнения: 4 548
Аз не харесвам готовите блатове като вкус и си ги правя. Добре, че си имам помощник (ММ) да бие белтъците, че това е най-времеемко. Състава е на 1 яйце 25 г. захар и 25 г. брашно. За дебел блат, който се разделя на три и се пече в разглобяема кръгла форма, ползвам 5 големи или 6 по-малки яйца. Белтъкът се разбива отделно със захарта до доста плътен сняг - да не капе като се гребне с пръст. Не ползваме миксер. С коничните телени бъркалки става най-бързо. Добавят се разбитите жълтъци и брашното. Разбърква се внимателно и се пече.
За крема както дойде - сметана с кисело мляко или нишестен. Харесвам шоколадовия пудинг на Д-р Йоткер. Много върви с банани. И бисквитената торта я правя с него, но в ресторант съм яла с друг крем (не знам какъв) и ми е харесвала доста повече. Трябва да пробвам с яйчен.
Вчера гледах по Бон апети една интересна рецепта с белтъчен блат с мак и кокос и ред бисквити. Днес или утре ще я направя.

# 15
  • Мнения: 8 948
Utro77, този крем Парадайз не го знам.1 пакет за какво к-во мляко е.Крем Оле е за 500мл. и на мен 2 пакета не ми стигат.

eleaa , с 300мл. се прави крем Парадайз!  Peace

На д-р Йоткер е и той. По-стегнат става на консистенция!

Ей тази ми е другата любима торта, която правя най-често. Но тя е доста трудоемка като време. Блатовете се пекат отделно. Крема й е мн хубав - с крема сирене, масло и бита сметана.

https://thelittledisaster.wordpress.com/2010/12/10/%D1%82%D0%BE% … 0%BE%D0%B2%D0%B8/

# 16
  • Мнения: 3 841
Utro77, този крем Парадайз не го знам.1 пакет за какво к-во мляко е.Крем Оле е за 500мл. и на мен 2 пакета не ми стигат.

eleaa , с 300мл. се прави крем Парадайз!  Peace

На д-р Йоткер е и той. По-стегнат става на консистенция!

Ей тази ми е другата любима торта, която правя най-често. Но тя е доста трудоемка като време. Блатовете се пекат отделно. Крема й е мн хубав - с крема сирене, масло и бита сметана.

https://thelittledisaster.wordpress.com/2010/12/10/%D1%82%D0%BE% … 0%BE%D0%B2%D0%B8/

Е два крема стигат ли ти за 4 реда??? Иначе другата торта,която си споделила изглежда много вкусна,предполагам,че може и без консерва от праскови...

# 17
  • Мнения: 3 841
Аз не харесвам готовите блатове като вкус и си ги правя. Добре, че си имам помощник (ММ) да бие белтъците, че това е най-времеемко. Състава е на 1 яйце 25 г. захар и 25 г. брашно. За дебел блат, който се разделя на три и се пече в разглобяема кръгла форма, ползвам 5 големи или 6 по-малки яйца. Белтъкът се разбива отделно със захарта до доста плътен сняг - да не капе като се гребне с пръст. Не ползваме миксер. С коничните телени бъркалки става най-бързо. Добавят се разбитите жълтъци и брашното. Разбърква се внимателно и се пече.
За крема както дойде - сметана с кисело мляко или нишестен. Харесвам шоколадовия пудинг на Д-р Йоткер. Много върви с банани. И бисквитената торта я правя с него, но в ресторант съм яла с друг крем (не знам какъв) и ми е харесвала доста повече. Трябва да пробвам с яйчен.
Вчера гледах по Бон апети една интересна рецепта с белтъчен блат с мак и кокос и ред бисквити. Днес или утре ще я направя.



Ще ни почерпиш ли с по една снимка като я направиш?Simple Smile

# 18
  • под тепетата
  • Мнения: 9 285
Може и с готов пудинг на доктора, от този с варенето, но му слагам допълнително 2-3 лъжици какао, че иначе бледичък ми идва. Иначе правя крема по тази рецепта
 1 литър прясно мляко, 1 ч.ч. захар, 1ч.ч. брашно  ( моята е 240мл), 4-5 с.л. хубаво какао
 Брашно + какао + малко от прясното мляко разбърквам до рядка каша без гранули. Останалото мляко + захар се слага да заври. Малко преди завирането постепенно наливам с непрекъснато бъркане какаовата каша и продължавам да бъркам до завиране. Прави се на среден огън да не загори крема. Оставям да изстине като или бъркам от време на време да не хване кора, или се покрива плътно с прозрачно фолио ( последното не съм го пробвала). След изстиване се добавя 200мл разбита сладкарска сметана.
   Ако е за бисквитена торта може и една идея по-рядък, т.е. още 200мл прясно мляко.
 Иначе съм заменяла брашното с натурално пшенично или царевично нишесте ( дето е без аромат и оцветители), но непълна  ч.ч. Получава се с по-лек вкус, не толкова тежко както с брашното.

Последна редакция: ср, 30 дек 2015, 14:30 от bilqna_69

# 19
  • Мнения: 9 991
Давала съм подробна рецепта за крема. 250 гр. захар. 0,5 литър мляко, 4 яйца, 1 супени лъжици пълни с брашно за всеки жълтък, общо 4. Жълтъците се отделят от белтъците. Захарта се прави на карамел. Сипва и се 0,5л вода и се отделя от котлона. Добавят се разбитите жълтъци с млякото и брашното. Връща се на котлона и се бърка. Белтъците разбити на сняг. Сваля се крема от котлона, като почине малко се добавят белтъците, и се бърка с дървена лъжица.

Последна редакция: ср, 30 дек 2015, 17:49 от adelinda

# 20
  • Мнения: 8 948

Е два крема стигат ли ти за 4 реда??? Иначе другата торта,която си споделила изглежда много вкусна,предполагам,че може и без консерва от праскови...

Стигат ми абсолютно добре!  Peace

12 парчета по 4 реда! 2 крема. 2 пакетчета бисквити на Житен дар от големите пакетчета.

Тортата с прасковите може и без тях, но те внасят допълнителна свежест. Не съм пробвала без тях.

# 21
  • София
  • Мнения: 4 548

Е два крема стигат ли ти за 4 реда??? Иначе другата торта,която си споделила изглежда много вкусна,предполагам,че може и без консерва от праскови...

Стигат ми абсолютно добре!  Peace

12 парчета по 4 реда! 2 крема. 2 пакетчета бисквити на Житен дар от големите пакетчета.

Тортата с прасковите може и без тях, но те внасят допълнителна свежест. Не съм пробвала без тях.


Моята бисквитена я правя на 3 реда и пак с литър крем. Количеството бисквити е същото, просто ми е по плитка и широка тавата. Ето тази торта ще правим днес
http://www.bonapeti.bg/recepti/Torta-s-mak-i-kokos/
като стане нашата ще я снимам да видм дали сме я докарали като оригинала Grinning

# 22
  • под тепетата
  • Мнения: 9 285

аdelinda , не е ли малко 1с.л. брашно за крема?

# 23
  • Мнения: 9 991

аdelinda , не е ли малко 1с.л. брашно за крема?

Да, бързах да пиша да излизам, по 1 лъжица брашно на жълтък, общо 4, ако са по-малки яйцата 5, и 5 жълтъка. Мерси, че ме поправи, коригирах си и горния пост.  Peace

# 24
  • Мнения: 8 948
Аз не я правя в тава тортата, а върху плосък поднос. Кремът е по-стегнат и не се разтича. Става си класическа торта на външен вид.  Peace

# 25
  • Мнения: 2 126
Здравейте!Наскоро ядох една домашна торта, но текстурата на крема беше страшно мека и приятна--не може да е нишесте...Бял крем,гладък и лек,но не и сметана:)Отгоре беше сервирана с настърган шоколад.Та в този ред на мисли, бихте ли споделили вие как правите вашата домашна торта с бисквити...Аз я правя по най-стандартния начин. Ред бели бисквити ред крем ванилия,ред кафяви бисквити + крем и пак бели+крем и поръсвам с орехи.
На мен това описание на крем ми прилича на този на тортата на Пепи,а именно:
http://pep-4o.blogspot.bg/2015/10/blog-post_16.html

# 26
  • Мнения: 5 228
Аз бисквитената торта я правя с крем Оле ванилия, 1 или 2 заквасени сметани и малко пудра захар, става много лек и вкусен кремът. Понякога слагам и какаов крем Оле, но на него сметаната не му върви и го слагам на 1 пласт, когато я правя двуцветна.

# 27
  • Мнения: 3 841



[/quote]
Моята бисквитена я правя на 3 реда и пак с литър крем. Количеството бисквити е същото, просто ми е по плитка и широка тавата. Ето тази торта ще правим днес
http://www.bonapeti.bg/recepti/Torta-s-mak-i-kokos/
като стане нашата ще я снимам да видм дали сме я докарали като оригинала Grinning
[/quote]
Ще чакам с нетърпение да споделиш резултата!Изглежда доста интересна,но и трудоемка:)

# 28
  • Мнения: 3 841
Здравейте!Наскоро ядох една домашна торта, но текстурата на крема беше страшно мека и приятна--не може да е нишесте...Бял крем,гладък и лек,но не и сметана:)Отгоре беше сервирана с настърган шоколад.Та в този ред на мисли, бихте ли споделили вие как правите вашата домашна торта с бисквити...Аз я правя по най-стандартния начин. Ред бели бисквити ред крем ванилия,ред кафяви бисквити + крем и пак бели+крем и поръсвам с орехи.
На мен това описание на крем ми прилича на този на тортата на Пепи,а именно:
http://pep-4o.blogspot.bg/2015/10/blog-post_16.html
С маскарпонето кремът няма ли да стане мазен?

# 29
  • София
  • Мнения: 4 548
Ето го и резултатът (вече е изядена наполовина Grinning)

 Бързо става. Досега не бях слагала сол при началното разбиване на белтъците, но това определено ускорява нещата. Преди с миксера се разбиваха за поне 10 мин, а със солта 3-4 мин. Вкусна е, но бих направила някои промени.
- захарта ми идва малко в повече и бих я намалила в блата.
- блатът идва малко жилав, заради многото кокос, бих го намалила, но предполагам, че ще трябва да се увеличи брашното. Помагайте с колко  Praynig Други.ят вариант е да се сиропира леко с нещо. Кремът се слага студен и не размеква достатъчно блата.
- бисквитите бих заменила с чаени. Въпреки че ги накиснах в кафе, обикновените бисквити чак сега са омекнали достатъчно. Правихме я вчера следобед към 5. Няма кой да я чака цяла нощ Joy
- бих заменила шоколада с бял (повече върви с кокоса) или с черен, за да не е толкова сладко.

Пожелавам на всички Весело изкарване на Нова година и нека Новата ни донесе повечко сладости в живота (в пряк и преносен смисъл Wink).

# 30
  • Мнения: 1 213
Моята бисквитена торта я правя с бисквити Закуска /какао/ и шоколадовия крем на доктор Йоткер.

# 31
  • Мнения: 3 841
Ето го и резултатът (вече е изядена наполовина Grinning)

 Бързо става. Досега не бях слагала сол при началното разбиване на белтъците, но това определено ускорява нещата. Преди с миксера се разбиваха за поне 10 мин, а със солта 3-4 мин. Вкусна е, но бих направила някои промени.
- захарта ми идва малко в повече и бих я намалила в блата.
- блатът идва малко жилав, заради многото кокос, бих го намалила, но предполагам, че ще трябва да се увеличи брашното. Помагайте с колко  Praynig Други.ят вариант е да се сиропира леко с нещо. Кремът се слага студен и не размеква достатъчно блата.
- бисквитите бих заменила с чаени. Въпреки че ги накиснах в кафе, обикновените бисквити чак сега са омекнали достатъчно. Правихме я вчера следобед към 5. Няма кой да я чака цяла нощ Joy
- бих заменила шоколада с бял (повече върви с кокоса) или с черен, за да не е толкова сладко.

Пожелавам на всички Весело изкарване на Нова година и нека Новата ни донесе повечко сладости в живота (в пряк и преносен смисъл Wink).
Ейй, браво!Само дето сте я изяли преди новогодишната трапеза,но на такава вкусотийка никой не издържа.Simple Smile

# 32
  • Мнения: 3 841
Моята бисквитена торта я правя с бисквити Закуска /какао/ и шоколадовия крем на доктор Йоткер.
Интересно, тя ще станекато шоколадова:) Изумявам се колко различни начина има и ми се иска всички да ги пробвам:)

# 33
  • Мнения: 2 126

С маскарпонето кремът няма ли да стане мазен?
С маскарпоне кремът може да стане единствено вкусен.

# 34
  • Мнения: 1 786

С маскарпонето кремът няма ли да стане мазен?
С маскарпоне кремът може да стане единствено вкусен.
Joy Да!

И аз правя крем с Маскарпоне, преди това правех със сметана, но откакто "открих" Маскарпонето, не признавам друго!  Grinning Само дето излиза малко по-скъпо от крем със сметана, но пък си заслужава!
eleaa, може да сте яли точно такъв крем при комшийката, той става точно по-лек и не-мазен, много е приятен.

Ето и мойта рецепта за домашна торта - 1 пакет готови блатове за торта (какаови), 1 компот от ягоди, 1 Маскарпоне, 1 кисело мляко и 5-6-7 лъжици захар. И вече за украса - кой каквото има и харесва - настърган черен шоколад, бишкоти, карамелизирани ядки...

Прави се по следния начин - Маскарпонето и киселото мляко се разбиват с миксер със захарта.
Всеки блат (те са 3 в пакета) се наръсва със сока от компота, след това се маже с крем и се нареждат плодовете. Накрая тортата се украсява и се намазва и отстрани. Като престои 3-4 часа става страшна  Hug

# 35
  • Мнения: X
Миналият месец правих бисквитената торта с маскарпоне от блога на Пеп-чо - страхотна е http://pep-4o.blogspot.bg/2015/10/blog-post_16.html
 

# 36
  • Мнения: 1 889
А аз правя тази бисквитена торта. Heart Eyes

# 37
  • Мнения: 3 841
А аз правя тази бисквитена торта. Heart Eyes
На вид е страхотна PeaceНие сега си спретнахме домашни фунийки с крем:)

# 38
  • Мнения: 1 796
За НГ правих торта с меденки и крем от маскарпоне и заквасена сметана и настърган шоколад, много вкусна се получи Simple Smile

# 39
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Това е моята любима бисквитена торта :

http://aelisaelis.blogspot.co.uk/2010/10/blog-post.html

# 40
  • Мнения: 14 072
Това е една невероятно вкусна и лесна за приготвяне торта.  Heart Eyes

http://www.vkusnoteka.bg/2014/03/blog-post_26.html

# 41
# 42
  • София
  • Мнения: 4 548
Интересна рецепта, но не може ли без яйца newsm78. Притеснява ме, че са сурови.

# 43
  • Русе
  • Мнения: 5 204
Интересна рецепта, но не може ли без яйца newsm78. Притеснява ме, че са сурови.

Може, но ще се промени вкусът. Заменете ги с 60 мл мляко /сметана/.

# 44
  • София
  • Мнения: 4 548
Интересна рецепта, но не може ли без яйца newsm78. Притеснява ме, че са сурови.

Може, но ще се промени вкусът. Заменете ги с 60 мл мляко /сметана/.
Благодаря. Ще се пробва.

# 45

Общи условия

Активация на акаунт