Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 5 тема

• 48 343
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • в 1001-та нощ
В астрото отваряш допълнителните таблици в картата  Peace

# 631
  • SF
5 планети, плюс АС са ми кардинални.

Меркурий прави квадрати с Лилит и Марс. Съвпад с АС.
А У3 е в опозиция на Слънцето и квадрат с МС.  Нищо чак толкова страшно няма като аспекти.

# 632
Здрасти, да ми кажете за тези две дати някакви характеристики ако може - 25.09.1981, час на раждане 05:00 ч. роден в Казанлък, и 07.10.1979 г. 8,15 ч.  родена в София, ще ви бъда много благодарна  Embarassed Hug

# 633
  • в 1001-та нощ
Преди малко гледах кога Юпитер директен ми застава на ДЦ и се оказва, че е на лятното слънцестоене. По принцип си правя т.нар месечен солар - карта, в която  Слънцето е на наталния градус, но в друг знак Simple Smile При смяната на сезоните е сезонна карта - Слънцето прави ингрес в картиналните знаци, при мен тогава прави съвпад, квадрат или опозиция с наталното. Има малка разлика в домофикацията Simple Smile

Та, да се върна на лятоното слънцестоене, съвпада с пълнолунието в Стрележ (върху Слънцето ми), Юпитер е в съвпад със СЛВ и тригон с Плутон, а Венера тъкмо се е сляла със Слънцето.

Можете да си разгледате при Вас как се случва Simple Smile ако имате анаретни планети, куспиди и те ще се засегнат  Peace

# 634
ех, мацки, мислех си, че само аз като типичен стрелец ги правя тези гафове с приятелите, заради които ме трият от живота си. че ние стрелците нали сме видни гафаджии с големите си усти. най-близките ми приятели знаят, че каквото и да кажа никога не мисля на никого злото, но...е, има и докачливи зодии. Laughing на мен между другото все ми се случва да ме "изтриват" везни, какво толкова не им понасям не знам Simple Smile

освне това наскоро четох една статия, че човек си сменя приятелския кръг на 7 г., така че няма драма Simple Smile

# 635
Преди малко гледах кога Юпитер директен ми застава на ДЦ и се оказва, че е на лятното слънцестоене. По принцип си правя т.нар месечен солар - карта, в която  Слънцето е на наталния градус, но в друг знак Simple Smile При смяната на сезоните е сезонна карта - Слънцето прави ингрес в картиналните знаци, при мен тогава прави съвпад, квадрат или опозиция с наталното. Има малка разлика в домофикацията Simple Smile

Та, да се върна на лятоното слънцестоене, съвпада с пълнолунието в Стрележ (върху Слънцето ми), Юпитер е в съвпад със СЛВ и тригон с Плутон, а Венера тъкмо се е сляла със Слънцето.

Можете да си разгледате при Вас как се случва Simple Smile ако имате анаретни планети, куспиди и те ще се засегнат  Peace
Здрасти,
как си правиш месечен солар? Аз използвам лунар за месечната ми прогноза.

# 636
По принцип си правя т.нар месечен солар - карта, в която  Слънцето е на наталния градус, но в друг знак Simple Smile

Да нямаш предвид прогресиране на соларната карта? Защото в този т.нар. "месечен солар" (Слънцето е на наталния градус, но в друг знак Simple Smile няма особена логика - то не повтаря точната позиция на планетата в рожденната карта, каквато е по принцип идеята на възвратните карти. Абе направо ми се струва астрологична екзотика измислена от някой пишман астролог взимайки за база лунарите (лунните възврати).   Дай някой линк да видим за какво става въпрос. И изобщо има ли ги в някоя астрологична програма?

# 637
Аз използвам лунар за месечната ми прогноза.
А как правите ректификация, чрез дирекции ли?

# 638
  • в 1001-та нощ
Да Simple Smile Картата е натал към транзити за момента в който Слънцето е на същия градус, като наталното, но в друг знак. При мен в натала е на 29:54:53 в Стрелец. Когато слънцето е на 29:54:53 във Водолей - транзитното прави секстил към наталното. За точно този момент - ден, час и т.н. правя карта, която разглеждам към наталната, както гледам годишен солар, но действието не е за календарна година, а до следващия месечен солар. Голямата посока за соларната година се задава от годишния солар, по сезони в сезонните карти. А месечният солар задава темата за месеца, като цели, посока, стремежи на Аз-а, опции за реализация, конфликтни точни... При секстил към наталното Слънце се предполага възможност да се постигне цел, при квадрат се очертава какви проблеми има да се решат и съответното напрежение и т.н. Задължително гледам домофикацията и в кой соларен дом попада.

Водещ е аспектът на натално и транзитно слънце и всичко друго допълва картинката. Ето карта за юнския ми месечен солар. При мен се случва малко преди лятното слънцестоене. Ингреса на слънцето в кардинален знак винаги ми аспектира наталното слънце мажорно - съвпад, опозиция или квадрат - заради спецификата на моя натал. Всяка карта на ингреса на слънцето в кардинален знак - пряко ме засяга.

Сега през юни - на лятното слънцестоене - слънцето прави опозиция на наталното, започва новия синодичен цикъл на Венера в Близнаци - за щастие с диспозитора й Меркурий са във взаимна рецепция, а при мен той управлява важни ъгли - 4 и 7 дом; важно ми е, защото Юпитер вече директен, задно със СЛв ми застава на ДЦ; също тогава точно има новолуние в Стрелец върху Слънцето ми. Венера в годишния ми солар (при соларната революция) е на соларния АС и във възврат. Следя си я изкъсо, още повече, че в натала - квадрата между Венера и Луната ми е най-точният аспект. С настъпването на лятното слънцестоене, Луната задава темите - диспозитор е на слънцето, а и на Венера Simple Smile

И за капак - прогр. Луна ми влиза в опозиция на наталната  Mr. Green

Ех, 1 вагон приказки изписах и доста се отклоних, но пък предполагам стана ясно, че месечният солар не го гледам сам по себе си, но ми дава идеи за темите на слънцето Simple Smile Другото светило не го пренебрегвам, следя си лунарните революции - за емоционалния фон през лунарния месец, лунациите ...

Спирам да пиша, че и без това минах всякакви граници  Embarassed Embarassed Embarassed

# 639
Няма лошо да се експериментира, но в това конкретно, което описваш не виждам никакъв смисъл.

Неслучайно те помолих да дадеш линк към описание или пример за използването на тази "техника", защото търсих, но не открих нищо в нета, изключая два-три бг-форума и копи-пейст там.  

Лунарът при мен също винаги е много точен и ми дава нужната информация що се касае за такъв времеви отрязък.

# 640
Да, при повечето хора лунарът е доста точен.

# 641
  • в 1001-та нощ
Не съм търсила статии по темата Simple Smile Това, че транзитното слънце прави мажорен аспект към наталното ми е достатъчно, за да му обърна внимание, ако така мога да кажа Simple Smile

В конкретния случай за юни е опозиция Simple Smile Понеже стана въпрос за готови карти - например в астрото за другото светило има лунар, а също и опозиционен лунар Simple Smile Ето я картата от там - за мен предстоящият се пада в края на април, а предният беше някъде в началото Simple Smile Както солара го има с натал и без натал, но аз винаги гледам с натал Simple Smile Луната ще бъде върху прогресивната ми луна  Simple Smile т.е. такава опозиция ми престои и по прогресии Simple Smile

# 642
Аленка, не виждам на практика тази техника да работи, първо защото всяка възвратна карта се строи на база на повтарянето на точното местоположение на наталната планета – знак, градус и минута. 

То по тая логика дай да строим и  подобни лунари – така де нали луната повтаря градусът на наталната, но в друг знак  12 пъти в месеца. Така и за другите планети – колко му е Laughing. Въпросът е после дали ще е вярно тълкуването и прогнозирането?

Самият факт, че няма никъде в нета описана подобна техника, както и че няма астрологична програма, в която да е включена като опция, говори предостатъчно. Ако ще тълкуваш само транзит на слънце към слънце, както пишеш, просто си гледай транзитна карта. Защото няма каквато и да било възвратна карта, която да тълкува само аспект на една планета към друга  - гледа се асцендент, в кой натален дом попада той, как е поставен управителя му, коя е изгряващата планета, за МС по същия начин и т.н.

# 643
  • в 1001-та нощ
Благодаря ти  Hug Може би прекалено вниквам в детайлите, все още Simple Smile А с времето ще започна да гледам по-отгоре-отгоре, като отсявам излишното Simple Smile Обаче, относно домофиакцията при събитие - лунация, точен аспект, стационарна фаза, нов цикъл ... забелязала съм, че транзитната домофиакция дава доста информация за засегнатите области.

Ще дам пример с юнската карта - слънчевата опозиция е от 5 транзитен дом и 4 натален. Предстои да ходим на почивка и да организираме кой ще гледа децата, защото знаете с яслите и градините какво става. Всичко това ще породи напрежение, преговори с бабите, както и проблеми на работа.

В мартенската карта, където тр. Слънце ми квадратира наталното - транзитното е на тр.К2 и 1 нат. дом. Е каква драма с парите за операцията настана - не ми се разказва. Изглежда елементарно, но указва именно темата, която ми занимава съзнанието в най-голяма степен и все още е така, защото имам сума за досъбиране  Sad

Такива наблюдения имам и при някои други аспекти, затова при събитие намирам много точно до секундата - кога започва и построявам транзит към натал, гледам домофикацията и в двете карти Simple Smile

Може да го намирам за излишно след време, но сега още ми върши работа  Hug Признателна съм, че ми обръщаш внимание, но явно все още съм на изследователска фаза и опипване Simple Smile Не искам да изглеждам, като магаре на лед Simple Smile но в прохождането - човек се лута, пробва, приема или отхвърля и някак трябва да мине през това  Hug

А, между другото - тъкмо гледам, че утре в 20:20, когато целият народ се изсипва на някъде - Меркурий застива стационарен в Телец ... Тапите, вероятно ще са  Sick

# 644
Аленка, струва ми се, че се опитваш да вадиш от девет кладенеца вода само и само напаснеш нещата Wink. За месец юни водещото събитие за теб ще бъде почивка, екскурзия, пътешествие, а не грижи около децата. Показва го лунара ти за тогава - Луна в 9-ти лунарен дом, управляваща 9-ти. По натал в тригони с две планети свързващи се с пътувания и чужбина Юпитер и Нептун. Натална Венера в съвпад с асц. скорпион  - вероятно пътуването ще е с любим човек и ще е много романтично.
Що се отнася за мартенския лунар - имаш натален Плутон в съвпад с асц. от лунара, който е във везни - знак свързван с естетиката и красотата. Планетата се свързва  с операции, а във везни - точно от този вид. А и със събиране на по-голяма сума пари. Луната е в 10-ти лунарен дом - по-скоро си имала притеснения свързани с работата, но също е материален дом, а и с тригон със Сатурн във втори дом.

Общи условия

Активация на акаунт