Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 15 ян. 2016, 10:34 ч.

Частна детска градина Варна

 • 13 773
 • 56
 •   1
Отговори
# 45
 • Варна
 • Мнения: 3 870
Болестите в Ч или Д си вървят. Докато има несъвестни родители и персонал да се водят/приемат болни децата така ще е. Тона и ме отказа да плащам за ЧЯ, а сега се чудя вече да го давам ли изобщо на ясла...

# 46
 • Варна
 • Мнения: 194
Малко разводняваме темата, но ще се включа за болестите. И аз не смятам, че има разлика в частните и държавните по отношение на болестите. Но не толкова заради безсъвестни родители, а защото болестите просто са неизбежна част от детството. Имунната система не е добре развита още, стресът също е голям. Като капак имаме много деца затворени на едно място, което си е чуден инкубатор за вируси и тъй нататък. А носители на вируси и бактерии са не само болните деца и персонал. Има много хора, които са носители без да са болни, съответно пак могат да заразят околните. И накрая, като излезе следобед детето да поиграе със съседчетата на улицата например, там какъв медицински филтър има....

Накрая, за да не е само off-topic, ще кажа, че синът ми посещава Цветни песъчинки от два дни. Още не мога да кажа нищо кой знае какво, общият му престой там е под 4 часа и е основно драма, но ми го връщат с нов памперс и преоблечен, за да не стои с изпотените дрехи, което мен много ме радва. Дамата, която се грижи за дребното е много мила и мисля, че наистина дава всичко от себе си да го предразположи. Друга тема е, че синчето не се дава толкова лесно..

# 47
 • Мнения: 13
Както вече писах двоумях се между Цветни песъчинки и аз съм българче. Е, избрах втората, заради двора. Искам детето да бъде често извеждано. Ходим втора седмица, всеки ден питам са ги извеждали, но все получавам някакво оправдание Sad ще изчакам още седмица - две и отново ще поставя въпроса на директорката.
Има ли други частни ясли в района?

# 48
 • Варна
 • Мнения: 194
Както вече писах двоумях се между Цветни песъчинки и аз съм българче. Е, избрах втората, заради двора. Искам детето да бъде често извеждано. Ходим втора седмица, всеки ден питам са ги извеждали, но все получавам някакво оправдание Sad ще изчакам още седмица - две и отново ще поставя въпроса на директорката.
Има ли други частни ясли в района?

Чебурашка-Център е долу-горе в района. Групата на сина ми в Цветни песъчинки беше навън вчера и днес.

# 49
 • Варна
 • Мнения: 249
За миризмата на мухъл в Цветни песъ4инки,говорех за старата сграда - там долу до самия офис беше помещението за яслени групи.Горе в общата 4аст,тоест ве4е са на едно ясла-градина не мирише на мухъл.Така бяхме и ние - през седмица и хрема с кашлица,беше ми бактисало....пробвайте да казвате на Госпожите да не ги събуват като лягат - изстиват им краката и ето ти го болно.Аз докато се светна,4е и сега на градината съм му казала - да не сваля 4орапите.Шляпат боси и докато се намоткат да се облекат,ей ги изстинали и потни от сън.Пове4ето така изстиват - като лягат на обед и после доакто се обли4ат.

# 50
 • Мнения: 52
Момичета, благодаря за отговорите. И ние в сряда ходихме на оглед на Цветни песачинки и ни хареса като цяло обстановката, видя ни се свежо и чисто. И на сина ми му допадна, но все пак бяхме там с него и нямаше други деца. Сега остава да решим дали и от кога да го пускаме там.

# 51
 • Мнения: 1
А за Мамината къща има ли някой впечатления, чувал съм, че много боледуват там, но като чета май навсякъде е такова положението.

# 52
 • Мнения: 3
Синът ми започна да ходи в Песъчинки за второ лято. Миналата година се оплака, че го-Жа Раче го ударила, защото си миел ръцете сам на мивката. От друга майка чух, че и нейното дете го е ударила същата госпожа. И двете сме се оплакали а но се казва, че за първи път чуват такова нещо. Лъжа! Това лято синът ми се оплака, че никой не иска да играе с него и не му дават играчки ,сигурно защото е ново дете....Но учителките трябва да учат децата да споделят и да играят заедно. Това за мен е проблем, защото детето ми е тъжно и утре ще разпитам какъв е подхода има в такава ситуация. Синът ми един на 3.5 г. Каза, че едно момче го бутнало а друго ударило и не са им маправили забележка - и за това ще питам утре. Синът ми един бил поставен на срол да седи,"защото така искаха госпожите ". Той не знае даже защо е бил на стол, докато другите децата играят.  Казали са му да поседи на стола докато друго момче спре да го бута....А но трябвало са налажат другото дете, което удря. Винаги го взимам супер гладен,а на листа пише, че е ял всичко. Детето ми каза, че не са му говорили учителките и Не са му обяснили колко е лошо да си лапаш ръцете (а жената, която го предаде каза, че са му говорили) . Чосто е, светло красиво е. Плащаме 360 лв с хрсната за Май и Юни, Юли и Август ще е 400лв. Притеснява ме противпречоятс между директорката, учителките и синът ми,който не се притеснява да си признае, когато не слуша...

# 53
 • Варна
 • Мнения: 3 870
Преди два дни разбрах нещо за "Малкия принц", което меко казано ме потресе и реших да споделя с вас.
Оказа се, че в групата на близкото ни детенце има дете ходещо на ДГ с таблет и друго, което носи живото си зайче с клетка всяка сутрин и през деня си го вади и държи в себе си  #Crazy От страна на ДГ съответно тяма никакъв проблем. За пореден път се убеждавам, че като си пращаш всичко е позволено, но от страна на другите родители дали е ок особено за животно.
За Бога, това ДГ ли е?!

# 54
 • Мнения: 13
Някой посещава ли Морско конче?

# 55
 • Мнения: 1

Здравейте, пиша тук за да споделя опита си от частна детска градина Детско селце в село Зорница.
Детето ни беше на почти 2г когато видяхме, че му липсват игри с дечица и е време да тръгне на детско заведение. На държавна ясла не беше приета (обадиха се, че е приета чак година по-късно и то на 2ро желание). Започнахме да търсим варианти и се спряхме на детското селце, защото:
- групата беше от 15 дечица от 2 до 6 годишни
- беше извън града, което означаваше чист въздух, игра сред природата
- и персонала и дечицата изглеждаха много мили
НО
се оказа, че:
- когато записвам детето там, го правя с договор за 2 години!!! и ако се наложи да се прекрати по-рано се дължат някакви огромни неустойки (няколко хиляди лева, взависимост от това колко време остава до края на договора)
- Децата се водят болни с лекарствата. Лично на мен ми е казвала деректорката няколко пъти да нося лекарства. Сополът си беше нещо незабележимо, никой не му обръщаше внимание.
- няма медицински персонал
да не продължавам..
И така ние 2 месеца бяхме хем вкъщи болни, хем плащахме 600лв, 2 седмици вкъщи, 3 дни на градинка...
На края на втория месец се видя, че не можем да си позволим този лукс и понеже мъжът ми беше тъкмо минал тежко заболяване и химиотерапия, не успяваше да работи достатъчно за да покрива разходите ни (бяхме и на квартира 550 лв/месец).
Тогава решихме, че е време да сменим града и да пробваме в някой по-малък град. Когато казах на директорката, че се местим от града отношението се промени коренно.
Отново започнаха да ми говорят на ВИЕ, детето вече всеки ден беше омазано с храна (уж се хранело само, а защо не слагаха лигавник?), и директорката ми каза да си прочета договора, че дължа неустойки.
Когато се прубрах и прочетох договора ми настръхна косата. Не само че бяхме в безизходица, с болен татко, пред смяна на град, среда, а и дължахме няколко хиляди на детска градина, която посещавахме 2 месеца. Опитах се да говоря с директорката на саме и когато видя сълзите на очите ми директно ме отряза с думите "имам си достатъчно проблеми, не искам да слушам" и се прибра при децата и затръшна вратата. Не мога да опиша как се почувствах в онзи момент... В крайна сметка с едната възпитателка се засякох на спирката и и споделих за казуса и защо се налага да напуснем и градината и града. На следващия ден вече директорката беше с репликите: "защо не каза за какво става въпрос, не се притеснявай за неустойките". Е депозитът от 300лв изгоря, но здраве да е.
Моите изводи:
- не търсете човечност там където са намесени пари
- ако искате детето да е здраво, по-добре да е на държавна, отколкото частна. В момента е на държавна в друг град, 27 деца в група на приблизително същата възраст и се разболя на 4та седмица за 1 път. Не съм чула нито едно дете да кашля, нито да има сопол когато я водя. Питам я дали през деня някой кашля или има сопол и отговорът е НЕ. Няма търпение да ходи на градина.
- Разликата между държавна и частна в парично отношение е 600 срещу 80 лв (включително 3 извънредни занятия - 2 танци и англ)
- Храната в държавната е на много по-добро ниво. Всеки ден се готви на място и менюто е дооста богато. Прикачвам снимка на менюто за миналата седмица за да видите за какво става дума.Успех на всички и дано имате избор да направите най-доброто за дечицата си!

# 56
 • Мнения: 12
Здравейте,темата отдавна не е коментирана, но ако някой има отзиви от чдг Приятели бих се радвала да сподели своите впечатления Simple Smile или ,ако може да даде добри отзиви за някоя друга градина.

Общи условия

Активация на акаунт