Домакини 54/ Пролет вече чука, да се махат преспите от тука

• 89 319
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • в сърцата на децата <3
Ма Ко, не ми е спешно  Peace
Нали гинеколожката настоява за секцио, искам да звънна тази седмица на личната да ида където трябва да ми видят гърба (боли ме откакто забременях, не само сега от корема) и десния крак (пак от същото време ме боли) - да не стане някоя беля накрая...

# 676
  • при късмета
Ангелче, аз имам трайно притиснати нерви на кръста от деформирани прешлени. Проблема е, че са затиснати всичките 3 нерва, които са основните, движещи краката, на 3 поредни прешлена. Затиснати са защото са деформирани прешлените и м/у тях няма никакво разстояние. Проблем със спиналната упойка при мен е, че се слага именно на това място. И понеже гръбначния стълб не ми е като на повечето хора на това място, е рисково от гледна точка на това, че може да засегнат съвсем някой нерв и както проводимостта им е много намалена, да стане нулева. Т.е. да ме парализират. Но при мен това състояние е от години и няма оправия, само дето напредва много бавно. Няма да се оправи никога, само поддържане може да се прави за да ходя. Като сложиш и нормалното изкривяване на гръбнака по време на бременост при мен се събираха много фактори против спинална упойка. Не, че анестезиоложката беше на това мнение де, беше много сърдита, че трябва да изчака 1-2 часа за да сложи пълна упойка, че бях яла и си искаше спинална, че "после да не се връщала заради мен". Ама не прави сметка, че ще я срещна на някоя улица  Mr. Green
Не пречи да си направиш и ЕМГ, че друго не може при бременност и най-добре вместо с личната или гинеколога да те види невролог или ортопед, а и анестезиолог. Той най-добре знае коя упойка какви отрицателни страни има. Ако е съвестен де, ако иска на него да му е лесно, с която е свикнал няма оправия.
Само да знаеш, че по закон имаш право да си избираш упойката, освен ако тя не е противопоказна за теб. Т.е. ако нямаш противопоказания към едната или другата, а секциото вече ти е назначено от АГ, може да избираш упойката. Спестяват я тази информация на пациентите. А за упойката се иска подписа ти, ако не ти угодят просто им казваш, че няма да подпишеш. Аз така направих, анестезиоложката се беше запънала са спинална, не й се чакало и връщало после, аз пък й казах, че няма да подпиша информираното съгласие. Преправиха документите и ми показаха точно къде пише каква ще е упойката, прочетох го 3 пъти и тогава подписах.
Нормално е при бременност се обострят проблеми с краста, а е нормално и да се появят тогава. Обикновенно обаче не е фрапиращо. Моите са години преди това и до бременността само си напредваха

# 677
  • в сърцата на децата <3
Добро утро  Hug

Ма Ко, благодаря за изчерпателния отговор  bouquet Hug Аз се чудех какво направление да си искам от личната, защото повече от едно (най-много!!!!) няма да ми даде... Тя по два пъти годишно едва ми дава за ендокринолог (защото за нея ИР не е болест  ooooh! ), сега като ѝ се изсипя да искам и за ортопед и за невролог - никакъв шанс... И без това няколко пъти я питам мога ли да си мажа с нещо поне кръста, че има сутрини, в които не мога да седна в леглото от болка, за изправяне да не говорим, а тя - "Ми то е нормално сега да те боли, питай там в аптеката да ти предложат нещо. Аз от де да знам кое става за бременни"  doh А иначе с анестезиолог се прави консултация - поне миналия път като си оставих документите за раждане в болницата и ме извикаха след няколко дни за такава. Вече не помня какво сме говорили, но съм сигурна, че ме попита искам ли упойка, каква, имам ли алергии към упойки (то като не са ми слагали никога от де да знам имам ли, ама това е друга тема...)

Между другото - радостна съм да обявя, че снощи имахме хубав и дълъг разговор (нормален!!! както никога!!!) с другарят половин. Смятам, че нещата са изяснени и до колкото е възможно - изгладени. Сега ще видим дали няма да е всяко чудо за три дни...

# 678
Добро утро.Ангелче,уби ме с твойта ЛЛ,как да не знае кое е за бременни.И аз да се оплача Светли е нахапан от вълхи по едната ръка,и явно е алергичен,че цялата е надута.Вчера бяхме при педи,та му изписа сироп и сега е спаднала ръката.Времето се затопли и се почна с гадините,а лошото е,че си ги носим от вън и каквото и да пръскам не помага.

# 679
  • в сърцата на децата <3
Светли, когато Ели беше бебе ѝ бях купила от Чико мокри кърпички против комари - вършат работа и за бълхи. Хубавото е, че действат доста време, а са с натурални аромати, които отблъскват гадинките. Лошото е, че са скъпички, което си е патент на Чико...

# 680

Добро утро!
Ангелче  Heart Eyes Влюбена съм в италианския.... За мен разковничето м/у двама е в разговорите. Лошо е, че все повече технологиите навлизат в ежедневието - то ако не се зяпа в тв ще е компа, или тела....общуването много закъсва. Щастлива съм, че на мен като дете не са ми давали да гледам тв и до ден днешен не гледам. Същото е и с мм. Имаме тв, но го ползваме единствено ако решим да гледаме семейно филм. Обичаме да разговаряме - обсъждаме и споделяме всичко - вярно е, че и ние си имаме нашите скандали и разминавания, но като ни поотмине в разговор се изяснява всичко. Опитай се да изградиш традиция всеки ден да си имате вашите 30 мин поне, в които да си седнете двамата и да си споделите на кой как е минал деня, какво му е направило впечатление, кое го е развалнувало, какво иска да постигне... Така се изгражда близост - дето се вика тя любовта ни е събрала, но трябва да си изградим и приятелството.
Светли и моето дете беше така с бълхите, че и с комарите. Стигали сме до лекар след ухапване от комари. Не е пил нищо - само компреси с риванол. Купувала съм докато беше бебе стикери с цитронела, които се лепят по дрешките, обувките, в/у бебешката количка, и на стената около леглото от аптеката /не са скъпи/, купувала съм и такива гривни. Вече е голям и ползвам аерозолни репиленти - пръскам обувките и панталоните - да е далече от лицето и да не вдишва.
Твоето дете вече не е толкова малко и можеш спокойно да пръскаш и твоите и неговите обувки преди да излезете на разходка - обикновенно и кърлежите и бълхите тръгват от краката.
Имахме един прекрасен слънчев ден и това беше...Ходи ми се на разходка и май ще слагам гумените ботуши и ще хукваме в дъжда  Joy
Усмихнат ден ви желая  bouquet

# 681
Ех как знам кога да влезна-вземам веднага от това кафе,чак тук мирише. Laughing
 Тук пък е слънце ,но студено си е .Поне дават затопляне и то доста -23*.
Ангелче радвам се за вас,говорете по-често  ,а за промяна може да се случи като се роди второто и се налага да помага повече.Но не се надявай на голяма промяна. Hug
Светли стопли се и тръгнаха тия гадинки,аз също съм хапната.Въпреки че маците са обезпаразитени и 4. newsm78 Явно като излизаме ги  хващам.Не знам лятото как ще е .
Калинче идвай тук да се стоплиш,а после ще ходим при Смърфи като иде на жегите. Wink
Плами хайде как мина РД или аз бъркам . Thinking
Аз се чудя какво да купя за спомен  на щерката,че прави 20 г.За 18 измислих,ама сега нещо нямам идеи. ooooh!
Завърших си две одеяла и довършват третото,а вчера пробвах мотив за друго.Та за да не скучая все нещо трябва да има и за смяна. hahaha
Извадих свинско да се размрази и да готвя за вечеря,а за обяд имам мусака.Успешна седмица на всички. bouquet

# 682
  • гр.Варна
 smile3510Писе не бъркаш.Вчера беше рожденичка щерката.Стана на 18години.Ех че ме яд че не мога от работния комп да ви качвам почерпки.РД минал перфектно и много се забавлявали.Бяха запазили с другото момиче с което празнуваха заедно апартамент в хотелче в една местност около Варна.Имали са барман и DJ,тортите са ги омели до хапка,другата поръчана храна също ,и въобще като цяло е много доволна от всичко. Кандидат гаджето  Wink се отчел с прекрасен букет и сребърно колие с висулка - конче.Сладко и романтично е. Flutter
Аз още не мога да повярвам ,че вече е пълнолетна Rolling Eyes
Ангелче дано се получат нещата,ама ...........абе ти си знаеш най-добре. Peace
ПС- подаръка който получи от нас е - разрешение да си направи татуировка.Понеже аз имам две как да откажа  Joy а и това което тя и намислила да си прави е много кокетно и ще стои добре.

# 683
Ех Плами порастват и сега тепърва почват големите грижи и проблеми.... Heart Eyes
Да е жива и здрава,много късмет и смело напред в живота!!! bouquet
Браво за РД,важното е че са си прекарали страхотно и са се повеселили.

# 684
  • при късмета
Добър вечер!
Плами, попътен вятър на порасналото ти момиче! Ти беше на 30ти, нали?
Писе, подпитай дъщеря ти и ще ти даде насоки.
Светли, ужасно е с тези гадини. Заведи го на лекар да го проверят за алергия.
Ангелче, в товя случай и АГ проследяващ бременността мисля, че може да ти даде направленията
Калинче, права си за технологиите. Скоро гледах картинка с надпис в заведение "Няма wifi говорете по между си". Добре, че моя мъж ги използва само да гледа някой филм
Подадох днес и в агенция по вписванията да падне възбраната. Ще се включим в сроковете да си завършим сделката. Официално вдигам краци и чакам дата за изповядване при нотариус. Най-после
Гушки на всички  Hug

# 685
Ма ко,водим го винаги когато е нахапан,и вчера бяхме на лекар и му изписаха сироп за алергия,и два крема.Какво ли не сме пробвали,то машинки на Чико,то бабини средства,гривни от аптеките,че даже и босилек съм му слагала в обувките ooooh!.Ама така е,като на общината не и се дават пари да пръска поне детските площадки.И това е всяка пролет и лято,а интересно,че само той е нахапан,нас не ни тормозят гадините.Утре ще взема мокрите кърпички на чико и ще потърся тези стикери за които Лейди каза,та дано нещо да помогне.

# 686
  • при късмета
Тестовете за алергия трябва да се направят когато не е нахапан и като е минало време от лечение, ако е имало такова. Питай алерголог колко време да мине и го заведете. поне ще уточните алергията с точност и ще знаете най-адекватното лечение.
Аз съм алергична към много видове насекоми, шефа също. При мен за сега е по-зле отколкото при него, а алергията ми към оси е много опасна.
Шефа има алергия към микрокърлежите (тези, които са по селскостопанските животни, не в парка, по кучета и котки и тези дето налазват хората) и към оси. За сега тези са установени. Тази от микрокърлежите педиатърката каза, че е рядка алергия и я има един на почти милион човека. Появиха му се едни много странни пъпки и то само 4 и веднага го заведох. От вратата думите й бяха "Кой е ходил на село?" А даже не и на село не бяхме, на Требич ходихме (краен квартал на София)и се разхождахме по поляните и гората.Оказа се, че на края на квартала има кравеферма и в района извеждат животните на паша.
От бълхи и комари му се възпалява повече от нормалното, но е само това.
Аз към бълхите и комарите също имам силна алергия, надува се мястото и посинява.
Мъжа ми само го сърби като го ухапе комар и му става съвсем малка червенина, иначе много мрази. Жилили са го оси, пчели, все едно нищо.

# 687
Водили сме го,тестван е за алергия и няма,казват,че е много чувствителен към ухапвания,и за това му изписват калции и антибиотични кремове,понеже на мястото на ухапване се получава мехурче с вода,и като се спука става раничка,за да не се инфектира.Даже на крачетата има белези още от миналото лято,и не са му изчезнали още.Дано сега като е по-голям и мога да използвам повече репелентни средства да го нападат по-малко такива гадин.

# 688
  • гр.Варна
Ма ко помниш ,браво.Утре съм рожденичка и ставам на 40 Joy
ММ организира "изнененада" а на мен ми е безкрайно забавно да видя кви са ги сътворили с децата. newsm78 Знам че е събрал приятели и ми готвят нещо  ,защото уж тайно говори по телефона  hahaha
Ще видим утре.
Подаръка от моите родители е 4 дневна екскурзия в Истанбул с майка ми за фестивала на лалето от 07.04 ,че и синът ми ще взема с мен.Органазирани сме още от ноември и сме твърди в позициите си че отиваме и това е.Няма да се поддадем на страха.Но ММ само опява,че мен ме знаел че съм луда глава ,ма защо и детето ще влача Rolling Eyes Ми то божа работа, ако ми е писано да се удавя,няма да се отровя ,нали така.
 Hug Hug Hug Hugна всички споменати и неспоменати.

# 689
Плами радвай се на екскурзията и чакам снимки  поне от китките.
Аз купих торта и набелязах какво да вземем,после още една обиколка и сме готови.Поне това което искаше ще си купи.Купих си и форми за Великден,та вече и там съм готова.
Обаче да се оплача бора ,който имаме в двора и рязахме преди 4 г ,нещо е нападнат от буболечки и капе нещо лепливо по цветята.Та сега мм ще реже клони да видим дали ще го бъде или загива. Confused
Отрязахме върха и оставихме част от него,че пази сянка и на цветята, и на нас като сядаме вън.Обаче имаше гадинки,уж пръскахме и изчезнаха,но сега като се затопли явно има и други ,които отделят нещо и  пълно с големи гадни мухи.Дали е смола или нещо друго не знам.Не ми се иска да го режем.
Днес няма слънце,нямаме и вода от снощи та чак до 20 ч ще сме без вода целия град. #Cussing out Уж ремонти ,ама то стана почти всяка седмица да няма по цял ден вода. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт