НВ-ВМХ и палео, част 99 - за здравословното хранене

• 48 262
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Шоки bouquetна мен ядките не ми държат сито та ако ще да са 200 гр Joy,но с лъжица тахан изкарвам спокойно 4-5 часа
но тя и Ана  припомня ,че всеки е различен Wink
 Joyдобре,че си изпих първо кафето
къде ги намирате такива с триклеткови мозъци?

# 436
Добро утро,

Момичета чрез темата ме мотивирате допълнително.  Благодаря!  bouquet

Jabot, относно пилешкото ок. Как стои въпроса с рибата?

Менюто за днес, един домат с крема сирене и кашкавал. Обяд свинска пържола и краставица /дали да не добавя и едно кюфте?/, за вечеря пак пържола или риба /ако може/и туршия.  Как Ви се струва?

# 437
  • София
Може риба, особено ако е по-мазна.
Но пак ми се струва малко храната ти. И мазнините ми изглеждат малко, освен ако пържолата е вратна.

# 438
На мен свинския бут ми е доста сух, та бих добавила повечко мазнина на зеленчуците за гарнитура.
Общо взето само свинския врат и гърдите/ребрата са ми ОК.

Цвети, сита ли си толкова храна?

# 439
Може риба, особено ако е по-мазна.
Но пак ми се струва малко храната ти. И мазнините ми изглеждат малко, освен ако пържолата е вратна.

Пържолата ще е вратна, към вечерята да добавя две три лъжици майонеза?  newsm78

# 440
  • Пловдив
Цвети,твое място бих махнала крема сиренето от закуската,заменяйки го с варено яйце+кашкавала.

# 441
Ули, ами не знам и аз. Просто явно съм викнала да ям по -малко основна храна за вечеря и повече вредни храни като сладкиши и хляб. Сега като съм махнала последните и явно ям по-малки количества, но ще се коригирам.
Така рибата отпада и довечера ще са свински ребра със салата зеле и моркови и лъжица майонеза.

Жижи,  ще го махна, просто имах вкъщи и никой не го поглежда, та за да не го хвърля.  Blush

# 442
Джема,
Скрит текст:
да знаеш, че след време, КЗ на гладно сутрин с този режим може да ти е малко по-висока, но в норма. Има май някаква такава тенденция, доколкото помня по споделено от форумки в темата.
Аз като започнах бях с КЗ на гладно 6.9. При профил,  максимална стойност обяд 7,9, а вечер 5.
След включване на малка доза метформин + режима, който започнах с поставяне на диагнозата и заедно с метформина, 2 месеца след това - КЗ сутрин на гладно пак беше по-висока, около 6, че понякога и над 6. След 3-тия месец, КЗ на гладно 5 и под 5, а през деня около 4.4 се въртеше.
Та, не се учудвай, че си повишила за ден КЗ на гладно. Доста време минава на режима, докато сойностите трайно паднат. И пак сутрешната КЗ е по-висока от тази през деня.
Няколко пъти съм спирала метформина за месеци и съм правила профил. Не е имало повишаване на кръвната захар и си стоеше в нормите.

# 443
Да кажа, че пилешките кожички в тавата излязоха страхотни. Отделно от 500 грама кожички отделих и към 160 мл. мазнина за готвене. Само ММ дето се опитваше да ми развали кефа. Като видя, че го оборих за холестерола, започна с това къде щели да ми се залепят тия кожички.  ooooh! Няма изкореняване това анатемосване на животинските мазнини просто. А той е бил до мен от както почнах режима, сам видя как отслабнах и сам видя и перфектните ми изследвания преди 2 месеца. Дори ме дава за пример на други хора как съм "отслабнала на сланина и пържоли".

# 444
  • София
Джемма, аз нямам проблеми с КЗ, но моята също е по-висока сутрин. Два пъти съм я изследвала (нямам глюкомер, та в лаборатория) - и двата пъти е била в диапазон 5,8 - 6,2.
Както и Мер е писала, на този режим се наблюдава физиологично завишаване на КЗ само сутрин, през останалото време е ниска, около 5 и под 5, при хора без проблеми.

# 445
Моята беше 4 сутрин на гладно.  Shocked

# 446
При мен вчера достигна статията на Деси  Simple Smile
Не съм видяла, че е споделяна статията, поне не тук в темата. Ако е така, извинете ме  Hug
Не ползвам фейсбук и не съм много добре информирана с последните тенденции  Laughing

# 447
Пишете, че използвате мазнините от пилета и патици. Купувате, за да им топите мазнините, а след това готвите с тях.  newsm78
Странно ми е, защото в пилетата и патиците от магазина, всички знаем че има толкова добавки, вода и прочие... Кое му е здравословно на това?
Аз не бих използвала подобни мазнини.  Thinking

# 448
Пишете, че използвате мазнините от пилета и патици. Купувате, за да им топите мазнините, а след това готвите с тях.  newsm78
Странно ми е, защото в пилетата и патиците от магазина, всички знаем че има толкова добавки, вода и прочие... Кое му е здравословно на това?
Аз не бих използвала подобни мазнини.  Thinking
Бюджетен вариант, какво да се прави. И аз не бих ги ползвала, при други условия.  Tired

# 449
За пилетата е ставало въпрос многократно, че не им се дава растежен хормон - това поне е гарантирано. Водата си е вода, тя не вреди. Мисля, че и колаген се използваше под някаква форма (дали не именно за инжектиране? Thinking), но и колагенът не е вреден. Какви други добавки например има в пилетата? Thinking Не че ям пиле всеки ден, дори напоследък почти не ям, защото просто свинското ми е по-вкусно, но и за пилетата има много митове, а просто не отговарят на фактите.

Но наистина мазнината на пилетата е доста богата на омега-6, така че е по-добре да не се използва като основна за готвене за дълго време. Иначе е напълно ОК да се яде кожата на пилето.

Общи условия

Активация на акаунт