Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 2 фев. 2016, 13:04 ч.

"Вкусни" книги - 2

  • 76 641
  • 309
  •   1
Отговори
# 300
  • София
  • Мнения: 4 939

# 301
# 302
  • Rennes, France
  • Мнения: 338
Здравейте,

влизам в темата, в която надничам често, с молба за вашето мнение. Понеже не съм в БГ, не чета електронни книги, купувам само хартиени, си правя дълги списъци, за да имам какво да чета. Често обаче привършвам всичко за не повече от месец и пак оставам без книги.
Бих искала да ви попитам за следните книги, за някои чето добри отзиви, като моля ако има книги в списъка ми, които са писани в 1л. за ми кажете - не ги обичам и трудно ги чета!!!
Скрит текст:

1. Супа от нар - Марша Мехран
2. Маслиновата ферма - Каръл Дринкуотър
3. Лимонов сладкиш, с маково семе /корицата на книгата е постната по-горе, но не виждам мнение.../
4. Кутия шоколад - Фиона Макинтош
5. Танцън на невъзможните мечти - Сара Оклър
6. Сватбени пчели - Сара-Кейт Линч
7. Торта с бадеми и любов - Анхела Валвей

Благодаря предварително на всички...

И аз да споделя една книга, която според мен е и вкусна - Любов в Бретан, Нина Георге. Книгата ми хареса, още повече, че живея в Бретан. Има хубаво ресторантче на брега, на края на земята - Finistère... Мисля че ще ви хареса, поне на мен - много.


 

# 303
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 7 936
cutty имаш ли достъп до Читанката от там, където си?

# 304
  • Rennes, France
  • Мнения: 338
cutty имаш ли достъп до Читанката от там, където си?

Да, имам. Но не съм я "ползвала". Нямам електронен четец, предпочитам на хартия...

# 305
  • Мнения: 1 146
На 16 юли ще излезе:


Весел, сърцераздирателен и уютен мемоар, преплетен с рецепти за бананов пай и малиново суфле 

Всъщност Оливия почти никога не готви. Тя е концентрирана върху правото и опитите да бъде зрял и отговорен човек. Но съдбата ѝ нанася тежък удар. За да се възстанови, неочаквано дори за себе си, Оливия се впуска в страстно кулинарно приключение.

Тя заменя съдебната зала с готварската печка и навлиза съвсем неуверено в ексцентричния свят на пекарството. За да разбере, че истинското призвание може и да не те открие от първия път. А любовта – да се появи в най-неподходящия момент и да откаже да си тръгне...

Забавен и сърцераздирателен, уютен и увлекателен, разказът на Оливия те примамва в изкусителния свят на кулинарията. "Недопечена идея" е вдъхновяващата лична история на една млада жена в търсене на утеха, щастие и любов.

Оливия Потс е носител на няколко кулинарни награди и невероятен готвач. Тя практикува право в продължение на пет години, преди да се нaсочи към печенето. През 2017 г. завършва кулинарната академия "Льо Кордон Бльо". "Недопечена идея" е първата ѝ книга.

Внимание: Съдържа рецепти за много вкусни ястия!

# 306
  • Мнения: 1 146
29.07. ще излезе:

Софи напуска Лондон и болезнените спомени и се мести в Ню Йорк, където работи като кулинарен журналист. Макар първоначално да няма големи очаквания, тя скоро открива, че магията на кулинарния свят й отваря неподозирани врати – към нови приятели, възможности и любов.

# 307
  • Мнения: 1 146


АНОТАЦИЯ
Всеки ден, когато лъчите на изгрева нежно докосват Пон Ньоф и калдъръмените улички на Париж се събуждат за новия ден, Анна Трент вече отдавна е на крак, запретнала ръкави за усърдна работа. Тя прекарва дните си в това неуморно да смесва и да бърка най-финия, мек и топящ се в устата шоколад. Всяко парченце е правено изцяло на ръка и магазинчето е любимото място на всички изискани парижки дами.

Това е сякаш нова вселена в сравнение с предишната ѝ работа в шоколадовата фабрика у дома в Северна Англия. Но когато една случайност променя всичко, Анна се свързва отново със старата си учителка Клер от Франция. Клер ѝ предлага възможност, която ще промени живота ѝ – да се премести в Париж и да работи с бившия си любим, майстора на шоколад Тиери.

*Скоро на книжния пазар.



# 308
  • Варна
  • Мнения: 202
Здравейте, момичета! Темата е по-скоро за романи, обаче аз отчаяно си търся подходяща готварска книга за италианска кухня. Има избор и не знам на коя да заложа.. Ако някой може да ми препоръча, ще съм много благодарна! Heart

# 309
  • Мнения: 1
Здравейте!
Обожавам такива книги, с малки изключения, съм чела почти всички, публикувани на първата страница. Не откривам там обаче една, която горещо препоръчвам - Падишахът на подправките на Сайгън Ерсин, издателство Прозорец. Прекрасна и задълбочено написана книга, в която няма точни рецепти, но пък има страхотни наименования и описания на ястия от Ориента. Дори сготвих няколко пъти по нея. Ето мое резюме към нея, ако ви е интересно: https://svetatnasoncheto.blogspot.com/2019/06/blog-post_11.html

Общи условия

Активация на акаунт