Какви са жените, издържащи мъже?

• 48 416
  • 432
  •   1
Отговори
# 285
Случайно гледахме с приятеля ми интервюто с Васил Ананиев с Миролюба Бенатова в "Комбина", около 20 минути преди края на предаването:
http://play.novatv.bg/programi/kombina

Направи ми впечатление колко беше възмутен, че е живял в лукс на гърба на Соня Васи и след 10 години тя го е изгонила без нищо. Крайно омерзен беше от този факт, макар и да се оказа, че все пак е разполагал с кредитна карта, От съжаление го взела да ѝ пише текстовете на песните, въпреки че той сам признава, че не е достатъчно добър музикант, за да изкарва пари с това и не е придобил трудови навици за тези 10 години, та ясно колко се е трудил. На всичко отгоре и има претенции към музикалния талант на човека, който го издържа. След това отново се е прилепил като пиявица към друг човек и не е бил в състояние или не се е сетил дори да плаща тока в къщата, където са го оставили да живее безплатно, след като домакинът се е изнесъл. Името му се свързва с връзки с възрастни богати американки до след 2010 г., макар да твърди, че в момента сам си изкарва парите, не на гърба на жени.

Какви точно са жените, склонни да издържат по този начин мъж? Очевидно не всички са възрастни, грозни и отчаяни. Соня Васи е била в разцвета си като жена, докато е била с него.

Това е много жалко според мен! И жените са му направили мечешка услуга. И то много голяма мечешка услуга! Но аз лично не мога да разбера, защо тези жени са решили да издържат и да гледат такъв мързел и хрантутеник ? Бий ме по главата не мога да ви кажа.

# 286
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Предпочитам жестовете, връщам ги също винаги, но без да си блъскаме насилствено двайсетте евро по джобовете Grinning
Ли Лу, когато мъжът прави жест и купи рокля за хиляда евро, не е жест жената да му купи часовник за още хиляда, ама от неговата банкова сметка. Жест е, когато го направи от своята. Ама за тази цел и жената трябва да е способна да ги изкарва тия пари.
Аз лично предпочитам да съм равнопоставена на мъжа до мен и способна да съществувам и без него. Може да е и от това, че няма кой да ми плати вечерята, знам ли Laughing. Като се появи богатият принц и ще ми се преобърнат ценностите, които съм градила над 30 години ...

п.п. странно ми е, че в този форум всичко има финансови измерения. Понеже жестовете не са само в евро, но както и да е.

# 287
  • Пловдив
На мен например ми е много интерсно кой ли ще е този мъж, който ще взима в пъти повече от жена си, но би я оставил да е продавачка за 400 лева.
От едно известно време, откогато жената се брои за самостоятелна единица в обществото, понятието "мъжът я оставя или не оставя" е неуместно. Жената се предполага да решава сама. И на мен ми е също интересно коя е жената, която ще се остави да е тотално и абсолютно финансово зависима от мъжа до себе си. Струва ми се недалновидно, понеже животът поднася и изненади.
Е аз съм де, нали го казах Simple Smile Simple Smile Simple Smile Зависима Simple Smile

# 288
  • София - Рим и обратно
Ама вие от отделни банкови сметки ли си правите подаръците?

# 289
Усеща се някаква сигурност  Laughing

# 290
Оф, Джо, това, което си цитирала е отнесено конкретен човек, който не разбра мой постинг за вечерята. Но не ми пречи да си пишеш, де. Рокли, часовници.. Кой, каквото му е на душата  Simple Smile

ПП Между другото, специално аз много промених възгледите си за финансовото равноправие, откакто дойдоха децата. Има платен труд и неплатен и най-често майката минава поне за известно време към второто, но, Джо, като дойде времето, ще те върна към този разговор.  Wink

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 11:39 от Ли Лу

# 291
  • Пловдив
Усеща се някаква сигурност  Laughing
Принца на бял кон:

# 292
Аз лично предпочитам да съм равнопоставена на мъжа до мен и способна да съществувам и без него. Може да е и от това, че няма кой да ми плати вечерята, знам ли Laughing. Като се появи богатият принц и ще ми се преобърнат ценностите, които съм градила над 30 години ...

И аз предпочитам да притежавам равни възможности с мъжа до мен, да мога да функционирам като самостоятелна единица и да не завися от него. Но паралелно с това предпочитам мъжът да е лидер във връзката, да не ме поставя в положение да доказвам, че съм унисекс индивид от женски пол, справящ се с предизвикателства от всякакво естество.
Навремето обаче мислех различно. Имах нужда аз да съм моторчето. Сега ми дойде акъла и ми харесва малко по-пасивната роля.  Grinning

Да, моята сметка си е моя. Неговата е семейна.  Mr. Green

# 293
  • София - Рим и обратно
Тя и моята си е моя, а неговата е обща, но моята се пълни и от двамата, а подаръците са от общата  Mr. Green Twisted Evil

# 294
И една да е сметката, може да се прецени кой я захранва, нали така?
Винаги ми е било непонятна идеята да направя на някой подарък с неговите пари. Бях на 9, когато за пръв път купих подарък на мама (дотогава и изработвах) и цяло лято съм събирала жълт кантарион на село, за да се сдобия с паричките за него. Можех да отида да поискам пари от баща ми, но предполагам в такъв случай нямаше да помня кога съм купила първия подарък на мама и какъв е бил той.

Рокси, зависи каква е представата ти за сигурност. Аз не искам мъж от много различна от моята социална среда, понеже точно това би ми донесло несигурност.

Ли Лу, като не си цитирала конкретния човек, аз как да знам? И като не знам, отговарям ти общо като за общ пост Simple Smile

# 295
  • София
Това е много жалко според мен! И жените са му направили мечешка услуга. И то много голяма мечешка услуга! Но аз лично не мога да разбера, защо тези жени са решили да издържат и да гледат такъв мързел и хрантутеник ? Бий ме по главата не мога да ви кажа.

Защото не им стига да са само "независими", искат някой да е зависим от тях, и то не в емоционален, а в материален аспект.

# 296
Абе бъзиках се, защото си използвала „като„, а не „ако“. Т.е. смяташ за сигурно, че ще се появи принц.

# 297
Ми, да, за да се случват нещата трябва да вярваме в тях.  Grinning

# 298
Охх, вярно съвсем различно звучи Laughing.

# 299
Джо, то и картичка можеше да и нарисуваш или цветенце от хартия да направиш. Както сама каза, жестовете са и нематериални. Но си искала да я зарадваш с нещо конкретно, което е много хубаво.  Hug

Обаче виж сега нещата от гледната точка мъж-жена. Ти събираш жълт кантарион, а той примерно е предприемач. Дали ще се буташ да плащаш вечерята? Аз не бих, защо да изнасилвам ситуацията и да се правя на голяма работа? Ако трябва да дам цялата си заплата за нещо, а на него този разход му е ежедневен.. Нямам комплекси по финансови въпроси, веднага го оставям да ме почерпи. А аз пък ще му набера едно вързопче или ще идем да хапнем дюнер другия път Laughing

Четете ме с шеговит тон днес, сиропът за кашлица има странични ефекти.

Общи условия

Активация на акаунт