Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-7

• 109 385
  • 824
  •   1
Отговори
# 570
Е да това ясно , ама дори един двустаен панел в някой от крайните квартали е едно 40 000 еу. А и друго на колко семейства взимат 2500 лв. месечно ? Не мисля,че са чак толкова много.   Crossing Arms

# 571
Сделките с кредити въобще не много...напротив. А тези, които вземат имат значително самоучастие. На по-високите ценови нива почти няма покупки с кредит. Четете сгатиктики, цифрите говорят много и не са "този казал...другия рекъл."

Хм... Е каква е логиката, да се покажем по български колко сме "едри". Много бие на очи, какво ще платиш 150 к кеш ли, знам ли много бие на очи(опасност на злонамерени действия на трети лица). Чисто и от данъчна гледна точка, не съм запознат, но чак пък да имат ясен произход и да са с платени всички налози тези пари....според мен носи риск от ревизии и накрая да не се окаче че се водим на 1000 лв, а тези пари всъщност са ни "ослужени" от един приятел съвместно със спестявания на "мама и тати". Но щом има хора, които плащат кеш такива сериозни суми сигурно са си направили сметката.

# 572
Мисля,че Ваня по-скоро искаше да каже,че за нашите заплати цените в София са нереални... Което си е така. Да може да е най-евтино в сравнение с другите Европейски д-ви ... ама аз лично не взимам заплата, каквато бих взимала в Германия да речем. От там идва нереалното, че като кажа ми аз в Б-я работя за 300 евро и ми се смеят ... И говоря за хора, които искат да купят ,но нямат друг имот за продажба. Такива ,които искат да работят и учат,да живеят в София ,а идват с едно нищо. Ами да нереално и тъпо е,като цялото ни управление..

По тази логика нереални са и цените на автомобилите, бялата техника, черната техника.... Всички те струват у нас толкова, колкото и в Европата.
Няма как, страните с нисък стандарт винаги са прецакани в глобалната икономика.

# 573
  • In the shadows of my mind
Че има всякакви жилища - има  Peace Всеки продавач може да сложи някаква космическа сума на своя 'кимизарник'  Mr. Green Просто при един трезв поглед над пазара - състояние, търсене, предлагане и т.н. всеки би могъл да си направи сметка колко пари има, колко е склонен да даде и какво търси. Като съпостави входните данни ще получи изходните - къде (не) може да намери търсените от него параметри и с какви компромиси ще се съгласи.
2000-2500 за мен е някакъв осреднен семеен бюджет за София. Може и аз да не съм съвсем в час признавам  Whistling

# 574
Даже някои неща са по-скъпи и некачествени от там,но тука гледат да те одерат   Naughty 
Висок ми се струва за осреднен за съжаление.

# 575
Под "нереални цени" мисля, че имат предвид че са далеч от себестойността си. Примерно себестойността на даден апартамент е 40 к, но се продава за 80 к, това имат предвид нереални. Чиста спекула си е това-купувай евтино и продавай скъпо с възможно най-голям марж. Реално е игра на проба-грешка. Пробваш за 200 да го продадеш-никой няма, пробваш на 130-пак никой и на 80 вече се закачат. Значи апартаментът струва 80, щом има навити на тази цена и се реализират сделки. Сещам се за  лафа-"Колко струва една бутилка вода"? Ако си някъде в пустинята или си закъсал в колата в гората и трябва да сипеш вода на колата-тогава ще си склонен да дадеш доста повече от 1 лв.

# 576
# 577
  • София, Bulgaria
С 18% са се увеличили депозитите на физически лица през 2015г. в сравнение с 2014г.
Като казах...че кредитите на по-скъпи имоти са много по-малко, имах предвид над 100 000Е. Последната ми сделка 3ст. 117000Е, 3 оферти и трите бяха с налични средства.

# 578
С 18% са се увеличили депозитите на физически лица през 2015г. в сравнение с 2014г.
Като казах...че кредитите на по-скъпи имоти са много по-малко, имах предвид над 100 000Е. Последната ми сделка 3ст. 117000Е, 3 оферти и трите бяха с налични средства.
Ужас, лично аз бих ги изпрал чрез кредит Sunglasses, отделно така парите са слабо ликвидни(ако не сме склонни на загуби), губи ми се логиката, но всеки си знае.

# 579
  • София
Равносметка на хора масово купуващи жилища: той - 1000 - 1500лв., тя - 500 - 800лв.
Изплащат заем за автомобил, компютър, таблет, смартфони и др.
Ежемесечни разходи
Поддръжка на автомобил и техника
Море, Планина - Евентуално
Облекло
Храна
Женски неща
Мъжки неща
Деца
... ами здраве? Зъболекър?
Добе дошли в реалноста....и да са живи Тате и Мама. Честито.

# 580
Ужас, лично аз бих ги изпрал чрез кредит Sunglasses, отделно така парите са слабо ликвидни(ако не сме склонни на загуби), губи ми се логиката, но всеки си знае.

Губи ти се, защото гледаш от своята си камбанария Grinning

Но редстави си, че:
- Парите им са законни и чисти и нямат нужда от изпиране.
- Натрупали са достатъчно средства за да решат, че вече могат да си позволят да инвестират 30% от имането си в нов дом, подходящ за постигнатия от тях статус.
- Не им пука за ликвидност, защото мислят да живеят в този дом, а не да го продават или отдават под наем, а ако им потрябват пари за нещо непредвидено - нали си имат останалите 70% от средствата в повече или по-малко ликвидни вложения.

Виж как хубаво се връзва всичко Grinning

# 581
Mетрото много промени града и улесни придвижването към до скоро считани за   крайни квартали.
Трудно се намират прилични имоти на приемливи цени в града, но все още има такива в покрайнините.
Какво имам в предвид?
Прилично жилище с хубаво изложение ,правилни светли стаи и хубав етаж в не голям блок да кажем трудно 65КЕ и то ще е за тотален ремонт, но за доста по малко все още в покрайнините може да се закупи етаж от къща(3-4 стаи с прилични размери в самостоятелно жилище с отделен вход)+гараж +реални 200-300кв двор и то в значително по-добро състояние ,а някои и след ремонт. newsm78 Говоря за жилищни райони с асфалт и градски транспорт и  далеч от  гета , a не за вилна зона! Преди 10г такива имоти бяха на поне  час път от центъра, но днес с метрото нещата са много различни.
Как мислите ,дали една такава инвестиция  не би била по-разумна от покупката на поредната маломерна кутийка с безумно изложение и даже скосявания?  Thinking newsm78

Последна редакция: вт, 29 мар 2016, 10:06 от mamamari

# 582
В София ще намериш къща с 200-300 квадрата двор или етаж от къща за по-малко от 65К евро, когато си видиш ушите без огледало. И за 65 К няма да намериш. Щом казваш "далеч от гета" и дори си го подчертала. И в жилищни райони с асВалт.  LaughingВъв Факултето може и да има. Ама в приличен краен квартал, до който ходи метро - абсурд.

# 583
В същност съм набелязала два три имота,а единия го изтървах за малко и не мога да си го простя .Продаде се  от ЧСИ за 15КЕ.
НО не това питах.
Мерси!Поправих се. Embarassed

Последна редакция: вт, 29 мар 2016, 09:51 от mamamari

# 584
Равносметка на хора масово купуващи жилища: той - 1000 - 1500лв., тя - 500 - 800лв.
Изплащат заем за автомобил, компютър, таблет, смартфони и др.
Ежемесечни разходи
Поддръжка на автомобил и техника
Море, Планина - Евентуално
Облекло
Храна
Женски неща
Мъжки неща
Деца
... ами здраве? Зъболекър?
Добе дошли в реалноста....и да са живи Тате и Мама. Честито.

Вярно за немалка част от кредитополучателите, това е масата.

....и да са живи Тате и Мама. Честито.

Амин!

Общи условия

Активация на акаунт