Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-7

• 109 393
  • 824
  •   1
Отговори
# 585
  • Сф
Mamamari, за къща в покрайнините пак стигаме до това дали имате деца и на колко години са. За мен е ужасна мисълта да се превърна в лично такси на децата, или пък да си стоят в голямата и хубава къща, но сами, защото съучениците им са в София.

# 586
И аз се чудя къща в покрайнините дали би могла да се дава под наем, има ли интерес за такива неща?

# 587
  • София
Има интерес. Разни работници, семейства бял боклук с няколко деца и куче драпат за къщи в покрайнините.
Разходи се из Симеоново и Драгалевци - повечето стари вили са дадени на подобна паплач. Ще си плащат наема със закъснение, депозит може и да не дадат.
Че ще ви оставят с неплатени сметки е сигурно.

# 588
  • In the shadows of my mind
Бял боклук???!!!

# 589
 Sick  Sick  Sick
Отвратително изказване ...

# 590
Жената явно е имала опит и вземане-даване с подобен тип хора. Аз разбрах какво има предвид. Може изказът да е по-силен, но съгласете се, че не всички са цвете за мирисане, нали? Wink

# 591
И така да е, не е това начина... Tired

# 592
По-пряма е просто. Какво толкова...

# 593
  • София, Bulgaria
Това няма нищо общо с прямотата, жалко... много жалко...

# 594
"Бял боклук"  го възприех като буквален превод на white trash - обиден израз в американския английски за определена прослойка хора. Има история в тяхната култура (измислен е от афроамериканци още по време на робството), в нашата няма и затова звучи някак не на място, без контекст.  

White trash is a derogatory American English racial slur referring to poor white people, especially in the rural South of the United States.

https://en.wikipedia.org/wiki/White_trash

# 595
И аз разбрах какво има предвид Аиша, наистина на български звучи ужасно. В САЩ където съжителстват всички раси израза white trash, make more sence.

# 596
Че вие не помните ли изказването на Аиша от миналата година. От такъв потребител нищо не може да ме изненада лично мен.
Цитат
Аз бях на 3ти, последен етаж. Над нас някакви връзкари се уредиха да вдигнат 4ти. Моят таван беше тънка плоча, над него само покрив. Без да го укрепят си вдигнаха етажчето, после и покрив с керемиди. Междувременно докато строиха ме наводниха. Дойде майстор да боядисва и ми показа пукнатините по таван и стени. отделно по една от стените се появи мухъл на мястото на външната колона.
Позамазахме ги и пуснах апартамента за продажба. Един богат пуяк се поблазни от номенклатурна кооперация и ко купи. Вече 12та година ми мърмори, че се бил излъгал, блока се изкривил, пукнатините стигнали до партера. Ама аз какво да направя - пито, платено. Преди да го купи идва с архитект, строител, гледаха и разучаваха. Ама не се сетиха, че всичко е прясно боядисано и не си личат проблемите. Кьорав карти не играе, имал бол пари - дал ги.
Ел. инсталацията уж я подсилиха. Но в блока няма ТЕЦ и зимно време едовно гаснеше тока като си напускаме всички бойлери и печки. Мръсния канал периодично избиваше, точно над ел. таблото - красота. Отървах се от чудото с кеф.

# 597
Ако се спазваха законите, въпросният купувач щеше да може да си вземе парите обратно, защото има текст в ЗЗД за скрити недостатъци на вещта, при които купувачът може да иска или обезщетение, или отстраняване на недостатъка, или разваляне на сделката. У нас обаче е трудно да се постигне справедливост и да се прилагат законите на практика.

За белия боклук какво толкова се скандализирате, не сте ли чели "Отнесени от вихъра".

" — Сички ли ще вървим у мистър Уайндър? Щот ако е тъй, знайте, че гладни ще си останеме — намеси се Джиймс. — Готвачката им умряла и още не са си купили друга. Сега са зели няква полска работничка и негрите ми рекоха, че им се подигало от нейните буламачи.

— Боже мили, защо не си купят нова готвачка?

— Отде пари за негри у тоя бял измет? Че те никогаж не са имали повече от четирима роби.
— Не е измет! Да не искаш да го сравняваш с истинските бели нищожества като Слатъриеви? Ейбъл просто не е богат."

# 598
Доколкото чета скритите недостатъци ,касаят целия блок не само дистутираното жилище.Защо вината да е персонална?Че то въобще има ли такава? newsm78

# 599
Ако се спазваха законите, въпросният купувач щеше да може да си вземе парите обратно, защото има текст в ЗЗД за скрити недостатъци на вещта, при които купувачът може да иска или обезщетение, или отстраняване на недостатъка, или разваляне на сделката. У нас обаче е трудно да се постигне справедливост и да се прилагат законите на практика.

Може ли цитат с точния член от ЗЗД, който безусловно казва такива работи? Особено при сделки с "втора ръка" имущество?
Питам, понеже ако е така никой няма да може да продаде стара кола например. Аз знам обаче, че при продажби на каквото и да е, за да няма хър-мър, се слага една клауза от сорта на "Купувачът купува.... в състоянието, в което се намира в момента на продажбата и Продавачът не носи отговорност за ....."
Все пак има разлика между продажба на нова и на употребявана вещ/имот. Също така има разлика между два договарящи се равноправни субекта и отношенията продавач-потребител. Потребителят вече има по-силна защита от закона, но потребител евентуално може да бъде купувачът на първа ръка от строителя, но не и купувач от физическо лице.

Общи условия

Активация на акаунт