Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - ТЕМА 4

• 64 429
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ауууууууууу....миилото....е как не е питал?
То това е най-важното за да не се стресира детето!
Аз заведох моето при мой много добър приятел и слава богу се радва на добро отношение дори и да не съм там съм спокойна.  Crossing Arms

# 256
Здравейте Simple Smile
И аз да се представя : Не съм самотен родител и това лепване на този етикет хич не го одобрявам. Това, че отглеждам детето си сама не ме прави самотна от която и страна да го погледнеш. Детето си още от раждането му, близо 4 години минаха сме си сами. След дълги разговори с моята адвокатка, стигнах до извода че искам детето ми и аз да живеем един спокоен , макар и малко труден живот пред това да се моля за внимание което детето е нужно да получава от баща си и смешна издръжка. Надявам се да не ме укорявате, че мисля по този начин.
За тези години от както я има дъщеря ми, нейния БНД нулев интерес,както и  от родителите му.  Справяме се двечките и ни е добре.
Нямаш много време за личен живот, но като че ли това още не ми е на преден план. Всичко се върти около малкото човече и друго няма значение.
Така, че мамита каквото да се случва , има светлинка в тунела.

# 257
  • София
Здравей Betty_127   bouquet bouquet bouquet
Убедена съм, че никой тук няма да те укори за решенията, които вземаш или си взела !
Щом си решила нещо значи сама си поемаш последствията и няма как някой да те укори при положение, че всички тук сме си взели нашите решения (грешни или правилни) и знаем колко е трудно понякога взимането на подобни решения. Особено когато засягат децата ! Мислим си, че в техен интерес правим всичко, може би понякога бъркаме, но никой в крайна сметка не е застрахован да не допуска грешки. Особено, когато си без партньор и той самия може би е причината за тази ситуация. Подкрепата сами на себе си я даваме, а е трябвало да бъде другояче. Поне така сме си го представяли, че ще намерим подкрепа в партньорите, а изведнъж се оказваме сами !
Да сте живи и здрави с малкото човече,и всичко останало са бели кахъри.
И аз имам много малко време за личен живот (да кажем почти никакво) и понякога ми идва в повече и ми се иска ей така да отида някъде и да изключа от всичко , ама като дойде момента и трябва да оставя човечето ми става съвестно и никъде не тръгвам в крайна сметка... hahaha
Поне имам кой да ми помага - родителите ми са живи и здрави слава богу.
Ти съвсем сама ли си я гледаш? Родителите ти помагат ли ти?
Пожелавам ти хубав ден и много много усмивки !

# 258
  • София
Здравейте Simple Smile
И аз да се представя : Не съм самотен родител и това лепване на този етикет хич не го одобрявам. Това, че отглеждам детето си сама не ме прави самотна от която и страна да го погледнеш. Детето си още от раждането му, близо 4 години минаха сме си сами. След дълги разговори с моята адвокатка, стигнах до извода че искам детето ми и аз да живеем един спокоен , макар и малко труден живот пред това да се моля за внимание което детето е нужно да получава от баща си и смешна издръжка. Надявам се да не ме укорявате, че мисля по този начин.
За тези години от както я има дъщеря ми, нейния БНД нулев интерес,както и  от родителите му.  Справяме се двечките и ни е добре.
Нямаш много време за личен живот, но като че ли това още не ми е на преден план. Всичко се върти около малкото човече и друго няма значение.

Добре дошла!
Не знам защо от поста ти излиза, че мислиш, че тук сме някакви страдащи и нещастни майки, които  хлипат денонощно и се оплакват от живота си. А това изобщо не  е така, щастливи сме, отдавна сме преодолели болката от БНД и вървим напред. Споделяме си разни ежедневни нещица, а че се наричаме "самотен родител" това държавата го е измислила. Аз не влагам смисъла на самотност. Ха, аз даже не се водя такава, понеже баща й я е припознал (както и много други) и всъщност някои предимства, които носи иначе "самотното родителство" ги нямам. Но, пак казвам, това нито ме прави самотна, нито нещастна.

# 259
  • София
Ами да  Laughing
И аз не съм "САМОТНА" - детето е припознато !
Ама бащата го няма никакъв и се оказвам родителКА отглеждащА самА детето си,защото бащата е "хванал гората" ! Тази формулировка е много дразнеща наистина. В Италия например на майките отглеждащи сами децата си им викат "Ragazza-madre", което ще рече момиче - майка и това звучи къде къде по-свежо и обнадеждаващо.  Laughing все пак момиче-майка си е едно самотна майка е съвсем друго  Naughty
А що се отнася колко сме самотни - аз не съм самотна в никакъв случай също - даже напоследък си мисля колко по-добре си ми е така. Ако трябваше да живея с БНД не знам какво щеше да е това "семейство".
Всяко зло за добро !

# 260
Запазих днес хотел за уикенда на море. Имам нужда. Съботата ми беше жестока. бнд днес ми сервира че ще е във Варна уикенда. Майка му ще гледа детето. Уведоми ме, ок. Искам да взема детето на море, но не смея сама, страх ме е- да не се разболее, да търча по болници. В случая свекъра ме изкарва че не искам детето с мен. Не, страх ме е и не се наемам сама с него.
Сега на море той, за Великден пак няма да ни закара при нашите. Ама и аз ще се заинатя и няма да се прибера.

# 261
  • shumen
Бети,здравей!
Аз също не се чувствам самотна майка,защото детето ми е припознато.
Дари,ау милото детенце.8 кариеса,а още е малък.
Аз започвам работа на смени и не знам нашия БНД сега дали ще иска да идва през уикенда.Той с нашите не иска да се вижда,а когато съм на работа те ще гледат детето като не е на градина.

# 262
Здравейте Simple Smile
За тези години от както я има дъщеря ми, нейния БНД нулев интерес,както и  от родителите му.  Справяме се двечките и ни е добре.

Добре дошла!
Не знам защо от поста ти излиза, че мислиш, че тук сме някакви страдащи и нещастни майки, които  хлипат денонощно и се оплакват от живота си. А това изобщо не  е така, щастливи сме, отдавна сме преодолели болката от БНД и вървим напред. Споделяме си разни ежедневни нещица, а че се наричаме "самотен родител" това държавата го е измислила. Аз не влагам смисъла на самотност. Ха, аз даже не се водя такава, понеже баща й я е припознал (както и много други) и всъщност някои предимства, които носи иначе "самотното родителство" ги нямам. Но, пак казвам, това нито ме прави самотна, нито нещастна.

Светулчица, изобщо нямам това мнение за Вас Simple Smile Не съм и искала да прозвучи така казаното от мен Simple Smile По- скоро бе шега със заглавието на темата.  Embarassed
Да се похваля  и аз, запазих си 3 нощувки в един хотел с мин. басейн. Да си релаксираме с малката и да си поспим  Laughing
Мин. година ходих за първи път с малкото на море и да Ви кажа си изкарахме повече от чудесно. Тази година отново.
Аз водих преди време малката на зъболекар и за мен е от огромно значение подхода на зъболекаря. Преди самата манипулация , я водих два пъти като опознавателни уроци с лекарката, с машинките и прочие. Мина повече от добре, сложиха й пломба и след 3 месеца е отново на преглед.
Линдичка, самичка съм. Родителите ми не живеят в София, и при някой спешен случай ако има, чак тогава майка ми идва на помощ Simple Smile Както каза да са ни живи и здрави!
danaeka, успех на новото работно място. Дано ти хареса и имаш готини колеги. Simple Smile
Хубав ден на всички , въпреки гадното време навън.  bouquet

# 263
  • shumen
Бети,честито за почивката.Аз моето диване не смея да го заведа никъде сама,че е много щурав,а и да не се разболее.

# 264
  • София
Ооооооо аз и в чужбина сама съм ходила с него на почивка - за 1 седмица и беше на 1 годинка.
Даже тогава му загубиха куфарчето в самолета - с цялата храна и дрехи - та беше по едни панталонки и едно потниче + шапка. Та тръгнах по магазините да му напазарувам мляко, памперси, дрешки, пижамка, биберон. Всичко накупих (после ми ги изплатиха от авиокомпанията де), но се върнахме с по 2 комплекта от всичко от тази почивка. Въпреки всичко не ми е никакъв проблем да го грабна и да замина с него, но предпочитам да съм в компания на море.
Аз така или иначе не обичам много да ходя по морета - предпочитам градски туризъм.
Но и с него ми е спокойно да съм на почивка - слуша ме, интересно му е и обикновенно когато се занимава с нещо различно от рутината е по-кротък!

# 265
И аз не съм по морето - ще оставя това "удоволствие" на бабата или таткото Simple Smile Аз по-скоро ще го заведа на планина Simple Smile

# 266
  • shumen
Морето и аз него харесвам и ако отидем все пак някъде с него ще е на планина.

# 267
danaeka, ако искаш може да отидем някъде заедно Simple Smile Хем и малките ще си играят:)

# 268
  • София
А такаааааа - ма и аз искам, но далече бе....
Не знам как съм пътувала като малка всяка ваканция до Шумен с пътнически влак !!!!!!  ooooh!
Аз заведох една нова година малкия с влак и беше АД !!!! Като нямам кола - с влак. Автобус също е трудничко с детенце...

# 269
С автобус пътувахме два пъти. Пътят е 4 часа, без почивка. То се въртя като шило, не спря да бърбори, разпитва, пее, става, сяда, заговаря хората от съседните седалки. Някои дори се възмущаваха. Ами, с тиксо ли да му залепя устата. Добре поне че по веднъж спирахме автобуса за пиш. Нито спа, ни лошо му стана, ама си е мъка с автобуса.

Общи условия

Активация на акаунт