Януарска мама

• 44 395
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
И Дари се мята така, особено през нощта като трябва да яде.

При нас сутрин след 4-5 часа съня й е неспокоен, вече писах. Тогава спи при нас. Според мен това е защото последната седмица ака само сутрин към 8-9 и явно тогава почва да я напряга много коремчето. Тази сутрин толкова се изходи, че памперса пропусна. Не знам защо така почна само по веднъж да ходи, първите дни си ходеше по няколко пъти. Давам еспумизан и от време на време Коликинд. Чудя се дали не е нещо от капките. И аз се страхувам, че капките не винаги помагат. А и ние не сме с много силни колики.

Вода не искам да й давам, но моя мъж като чу от единия доктор, че като хълца може да се дава вода и настоява. Тя пък не отказва съвсем. За хълцането някой ако знае лек да сподели, че много хуюълца душицата.

Ани, засега фризолака не ние запекъл, даже са много редички изхожданията. Но ние още се мъчим на смесено хранене.

Като чета ми действа успокоително, че всички се гушкате. Понякога и аз си мисля, че греша като само я дондуркам и и давам да суче за успокоение, но това е в първите месеци доколкото знам. Пък и сте прави, че бързо лети времето и кога ако не сега да ги гушкаме Simple Smile

# 376
Кате, това, което ти си преживяла е ужасно. Все пак е било малкия дявол и добре, че са били страхотните ти дечица да помогнат и да те успокоят и развеселят с техните бисери.
Това ми напомни за една подобна преживелица, когато бях в деветия месец. Рано сутринта се събудих от страхотни трясъци и викове за помощ. Оказа се, че комшийката, младо момиче живеещо само се е заключило в банята. Много беше стресирана. Викахме ключар да разбива входната врата и след това разбиха тази на банята, а тя милата била чисто гола вътре. Голям кошмар, особено ако живееш сам.

# 377
На нас от болницата ни казаха за хълцането да даваме водичка или да ги разревем. Второто е малко гадно, но и двата трика работят поне при нас. За радост с напредването на седмиците хълцането ни значително се разреди. Сега хълца най-често по веднъж на ден.

# 378
Плача не ни помага да спре да хълца, сякаш и водата толкова помага  Rolling Eyes

Кате, отстрани е забавно, но наистина добре, че не си била сама с бебчо.

# 379
  • София
Ние като хълцаме се кърмим - като преглътне няколко глътки спира. Майка ми пък се чудеше дали не хълца от студ  #Crazy

Моя Сами от както го дохраних няколко пъти с биберон взе да се мръщи на кърменето и така като го сложа до преди да засуче и да види, че има папу, се бие в гърдата ми, бута ме, ужас.  Cry
За това и спрях да дохранвам, ако се налага го правим с лъжичка. Още имаме надежда да ни потръгне кърменето и не искам да се предавам.

Мъчих го и без протекторите или с друга марка, не иска детето - свикнал е с тези на МАМ и друго не признава.

Вашите деца през нощта се будят будят или само помрънкват в съня си? Моя в полусън си хапва нощно време и то по-скоро когато аз се събудя, а аз се будя около 00, 03 и 06. После го чакам той да се събуди към 8,30-9.

Кате страшно е това с вратата, но гледай пък какви страхотни деца имаш!  Hug

# 380
  • Варна
Аз като съм сама или само с Борко не се заключвам. Тази мацка горката... Защо пък се е заключила като е сама. Мен и на терасата са ме затваряли децата. Преско по-точно. Добре, че беше лятото и имах телефон в мен. Той беше на 2-3 годинки, Габи също вкъщи. Но успя някак да ми отвори точно, когато баща им се прибра да ме спасява.
Frozy, по принцип може да хълца и от студ, но в нашия, а вярвам и вашия случай, по-скоро е от връщането на храна. Два пъти се е случвало Борко да хълца от студ, когато му е пропуснал памперса.

# 381
Това сега ще го пробвам. Ядох и компот от сини сливи. Дано стане работата. Praynig

После кажи дали е станало. Аз докато го държа му приказвам някакви неща и не усещам как минават 5те мин. Много ми е смешен как му се зачервяват веждичките като ака  Laughing

# 382
  • Варна
Това сега ще го пробвам. Ядох и компот от сини сливи. Дано стане работата. Praynig

После кажи дали е станало. Аз докато го държа му приказвам някакви неща и не усещам как минават 5те мин. Много ми е смешен как му се зачервяват веждичките като ака  Laughing
Какво ти... Той нашият целия става червен като рак. Много бързо заспива, изтощава се от напъване. Не успях да го пробвам. Като се събуди пак ще се мъчим. Той и на сън се напъва, де. ooooh!

# 383
Вие нали и двете кърмите? Пак ли не пълните често памперсите? И всъщност бебчовците се изхождат като запек ли?

# 384
  • Варна
Вие нали и двете кърмите? Пак ли не пълните често памперсите? И всъщност бебчовците се изхождат като запек ли?
Борко беше на смесено хранене до онзи ден. Т.е. основно кърмене с малко АМ за добавка-60мл. 2-3 дневно, понякога по-рядко. Не мога да кажа, че има запек. Акото му е рядко, но трудно го изкарва. Обикновено ака 1-2 по малко и веднъж обилно на денонощие. Спрях му добавката вчера, защото повръща много в последно време, а и май доста наддава. Последно ака онази вечер късно. Иначе пиша порядъчно, не е гладен. Мъчат го колики и това трудно акане.

# 385
Аз като съм сама или само с Борко не се заключвам. Тази мацка горката... Защо пък се е заключила като е сама.
Заключването е било от това, че нещо езика на патрона е издал багажа.

# 386
И Влади не беше акал около ден и половина изцяло на кърма е и снощи се изака много добре вече няколко пъти така прави.
Имате ли болки в гърба и коленете мен целият гръбнак кръста и раменете много ме болят а от геловете не намерих някой който да става при кърмене... Как си облекчавате болките?

# 387
Толкова много ме боли всичко, че не знам от къде да започна... от постоянното носене на Калоян мисля, че кръстът ми не е на мястото си вече... толкова изкривена се чувствам...

# 388
  • София
И Влади не беше акал около ден и половина изцяло на кърма е и снощи се изака много добре вече няколко пъти така прави.
Имате ли болки в гърба и коленете мен целият гръбнак кръста и раменете много ме болят а от геловете не намерих някой който да става при кърмене... Как си облекчавате болките?

И мен ме боли и използвам "Масажен гел с див кестен и арника"

# 389
Аз си мечтая за масаж поне от три месеца. Чудя се кога ще ми се отвори възможност да отида... Май поне спрях да губя килограми, че миналата седмица изчезваше по кило на ден. Излязох от болницата с 8 кг за сваляне, последно като се теглих ми оставаха 2.5 кг, а за кърменето не е хубаво да се свалят толкова скоростно, даже май си е добре да си остане някой друг килограм отгоре. Нямам търпение да ми разрешат да спортувам, другата седмица съм на контролен преглед и ще попитам. Интересно ми е и кога могат да се подновят интимностите 😶 то аз още си кървя де, но гледайте какви неща ме вълнуват като съм пила едно кафенце и ми е дошла силата 😆
На вас прибраха ли ви се коремите и можете ли се с нещо? Аз си купих някакъв стягащ лосион на Palmer's. Айде корема и баджаците ги мажа, обаче гърдите ми на какво заприличаха само за две седмици Sad Заради бързото наливане с кърма сега като се върнаха към нормалния си размер излязоха брутални стрии. Поне са само отдолу, но още са червени и изглеждат много гадно нашарени. А сега не може с нищо да се мажат Sad

Общи условия

Активация на акаунт