Януарска мама

• 44 392
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Моят корем още не се е прибрал напълно виси малко и имам много стрии и по корема и по баджаците...  Cry много ми е мъчно че не ми помогнаха мазилата а гърдите за тях нямам думи станаха супер големи със стрии и най лошото увиснаха. Тези неща ме побъркват направо като се погледна в огледалото ако има лек поне за стриите давайте а за коремчето търся си колан или клин из сайтовете да си поръчам.

И колко много ми липсва една хубава голяма чаша с кафеее и една цигара Shocked (аз съм бивш пушач не съм палила още Party)

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 19:35 от лен

# 391
Не че имам сили за интимности, но четох, че е добре да минат 6-8 седмици и за двата вида раждане, за да се възстановят органите.

С килограмите аз съм повече от добре. С бременността свалих 10, след раждането още 10. Но моя случай е изключение, пък и преди бременността бях качила доста.

Аз преди не можех без кафе, сега не съм пила заради кърменето.

# 392
  • Бургас
Лелее, всички ли отслабвате така. Аз в болницата оставих 5кг., а останалите  10 не са мръднали. Коремът ми виси, циците ми са огромни и ми тежат. Като се погледна и ми става лошо.
Не се шашкам много, предния път ги свалях няколко години, но станах по-слаба от преди да забременея. Сега обаче годинките са ми повечко и май няма да стане точно така.
Аз съм на контролен преглед в понеделник, чакаме да разрешат интимностите. Току виж ,,спортуването" ще вземе да помогне малко с килограмите.

# 393
Как се разбира дали бебо е настинал, че с тези вируси само да се прокашля или кихне и настръхвам да не му донесе таткото или баба му нещо. Само ако има температура ли е вече за притеснение?

# 394
За интимностите, препоръката е месец при нормално и два при секцио за физическото възстановяване, но е важно и как се чувствате и дали имате желание разбира се, все пак не всяко раждане и възстановяване протичат еднакво.

При мен останаха 4 кг от качените 15, не бързам да ги свалям, все пак се кърмим Simple Smile От раждането ми е останало само малко коремче, но предполагам ще се прибере само до няколко месеца. Стрии слава богу нямам - не съм се мазала никога с нищо, предполагам е до ген...

# 395
При всеки е различно с кг-те и стриите. Аз забременях 85 кг, качих само 5 кг. Имах ГД и се хранех безвъглехидратно. Сега съм 78. Но приемам хапчета за кръвно с лек диуретик, плюс че нямам време за много ядене, спя малко и търча по Матей.

Гърдите са ми добре, но не кърмя. Не е хвалба. И стрии нямам. Имам си достатъчно стари. Ген е явно.

# 396
А моят корем прилича на мекица Wink То май първияя път ми беше по-голям и го свалях доста време с килцата, трябваха и упражнения. Сега не знам дали ще успея да си върна предишната форма, че и годинките напредват а и ппри втора бременност кожата е по отпусната. Взела съм си крем на Чико за стягане, нося и стягащи гащи , ама не очаквам някакъв особен ефект. Кила още имам 7, но няма да бързам да свалям заради кърменето. И не знам как стана ама грам стрий нямам, мазах се много несериозно от дъжд на вятър и то най вече деветия месец.
А за интимностите ммоят док каза (аз съм секцио) след 15тия ден може, ама аз нито сили нито време ни желание имам. А и с две малки деца, които в най-добрия случай спят по различно време едно от друго , кога и как да стане тва не знам

# 397
Lolr, и при мен заради ГД килата са надолу. Ще правиш ли контролно обременяване с глюкоза?

Някои от вас даваха чай за колики. Какъв е чая, или просто билка копър и анасон? И кога се дава, между храненията ли? Снощи. Яла вечер до сутринта е спала с хленчене и гърчене в съня си. Тази сутрин като се изходи малко се облекчи, но пак куркат чревцата и се гърчи. И този еспумизан въобще върши ли някаква работа  ooooh!

# 398
did_i, казаха ми, че ще трябва да правя обременяване, но не зная кога. Дали един профил няма да покаже същото.

И аз му се нервирам на еспумизана. Ние от 5 до 8 днес напъване, зор, грухтене. Поне и Матей се изака, милият. Егати газовете-спи и се мъчи. Иначе от вчера давам Колийф да видим ще помогне ли. Почнах го на своя глава.

# 399
lolr, обременяването се прави след около 40 дни. Добре е да се направи. Профила мисля дава други насоки. Но все пак е добре да се консултираш с ендокринолога си.

Аз по-скоро клоня да спра капките  ooooh!

# 400
  • София
Моят корем за около дне седмици се прибра почти изцяло, остана една възглавничка за доизглаждане, обаче в родилното оставих само шест килограма, у дома хървите дни свалих около три и ми остават още шест до килограмите преди забременяването. Обаче не изглеждам толкова зле и желание за интимност имаме и двамата, но още имам ллохии, пък и ме е страх след епизотомията, та не бързаме.
Аз също в понеделник съм на контролен преглед, та ще поизцедя малко кърма за Сами, че в Надежда много се виси по кабинетите и мисля мама да го гледа у дома и да не го водя с мен.
Кате ти след всяко хранене ли дохранваше? Аз се чудя имаме ли нужда от дохранване, като аз и след Сами си имам кърма и въпросът е той ако не се е наял, защо не си доизсуква всичко  newsm78

Последна редакция: сб, 20 фев 2016, 12:00 от Frozy

# 401
Здравейте и от мен момичета,следя ви от старата тема,много ми е интересно да ви гледам какво си пишете и да взимам пример от вас.Най на края и аз събрах смелост да пиша.. Embarassed

Ние вече сме на месец и половина и по едно време имахме проблем с изхождането и при нас непрекъснато се напъваше,цялата почервенява...абе голяма мъка и нашето педи ми изиса на мен да пия Лактулоза по 5мл. на ден след 1 ден ефекта беше на лице..известно време нямахме проблем детето си ходи без проблем всеки ден по 1 -2 пъти,но уви ето сега пак стана 3 дена не е ходила та почвам пак да го пия да видя дали ще ни се получи отново.Забравих да спомена детето е изцяло на кърма,много рядко дохранвам и то по скоро защото аз се притеснявам да не остане гладна.В повечето случаи тя отказва.

п.п.Да са ви живи и здрави на всички бебчетата и от нас с Габи.

# 402
  • Бургас
Аз давам чай на Хип за колики. Съдържа копър, анасон и кимион. Давам между храненията, гледам да е минал поне час от последното кърмене. Според мен действа разхлабващо. Съдя по себе си, аз като изпия чая за кърмачки, който е с подобен състав и тичам до WC Simple Smile. Е, не успявам да му набутам кой знае колко, не повече от 10-15 мл.на ден и то не всеки ден, но изпие ли го до 5 мин. се е изакал.
Марти е на Лефакс, от който също се запича. Намалих дозата и мога да кажа, ще положението е по-добре. Има кризи на гърчене и напъване рано сутрин към 5-6 часа и вечер по същото време. След около час два се изаква и става друго бебе.
Забелязвам, че ме търси. Много трудно заспива, когато не съм до него. Най-лесно е да го сложа до мен в леглото, да ме вижда и усеща, давам залъгалката и е готов. Вече има периоди на по-дълго будуване, тогава го разнасям на рамо или в кенгуруто, слагам то в шезлонга. Не го приспивам насила, когато той поиска почва да мрънка и да се криви. Не обича да заспива на ръце, трябва много да му се спи и успява да заспи само на рамото ми.

# 403
Аз в родилното незнам колко килограма оставих,но сега съм по-слаба от преди да забременея...
Анастасия я свикнахме на ръце и положението е страшно,оставя ли я за секунда почва един рев,едно нервничете...страшна работа.
корема ми се събра,но гадните стрии няма да се махнат,язък ми за мазането със скъпи кремове,явно всичко си е до кожа,ама нищо де мисията съм я изпълнила,ММ няма да ме върне...
мами,започнахте ли с интимностите..аз нещо нямам никакво желание.......

# 404
И нашия беше много нервен тази нощ. Въртеше се и сумтеше, към 11 както си спеше на шезлонга започна да плаче и да нервничи, последваха няколко мощни изстрела 😆
Днес купих от чая на Хипп за кърмачета и също ще пробвам да му давам, отделно и аз пия чай за кърмачки, надявам се да му изчезне дискомфорта. И ние му даваме Еспумизан, не искам да си представя какво би било без него.
Да чукам на дърво нашия продължава да пълни по 5-6 памперса на ден 😇
И на мен ми е останало малко мекичко коремче и дънките ми стоят вече нормално. Нямам търпение да започна да го извеждам ежедневно на разходки и съвсем да си върна формата. Обаче ходя много прегърбена, стои си ми някаква умора и не мога да се изправя, влача се една отпусната Sad

Общи условия

Активация на акаунт