За мамите от ИБ любовта голяма се казва БГ мама

• 47 067
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
  • В къщурката на хълма на феите
явно в нашето село системата е различна - най-елитните училища гледат да са максимално достъпни за прием на деца, обаче после трябва да се учи, щото учителите са леле мале .. имам си аз една даскалица по БЕЛ дето никога няма да я забравя .. беше ни побъркала на тема граматика, ама пък със знанията си от 6ти клас съм вземала изпит в университета, така че от позиция на времето, не считам взискателността за проблем ..

Арвен честито окончателно озъбване Mr. Green Mr. Green

Трябвало да се прави разказ по картинка, да се назоват планетите, да се каже с какво са облечени космонафтите, разпитвали са ме за животните и т.н.
мойто дете няма да може да го мине тва събеседване .. вероятно и аз на същата възраст нямаше да го мина .. моя спомен от приемането в първи клас е, че мама ме взе от село, изкъпа ме, облече ми копринена рокля на лалета, която още пазя, сложи ми раница на гърба и букет в ръцете и ме заведе на тържеството .. такава яка учителка имах .. и до днес сме приятелки с нея .. ако не се пенсионира дотогава, смятам и Ема да запиша при нея ..

пък да ви изкльопам Здравко: малкото гадинче като се наяде и се научи да ме хапе, щото се изтървах единия път да изпискам като го направи и сега човека се забавлява по този начин Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 631
  • Северозапада
пък да ви изкльопам Здравко: малкото гадинче като се наяде и се научи да ме хапе, щото се изтървах единия път да изпискам като го направи и сега човека се забавлява по този начин Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
hahaha Имаш хищник
Аз съм учила 1ви и 2ри клас на село. Мама ме води на шивачка, да ми ушият костюм за първия учебен ден - сако и пола от синьо кадифе  4470 По време на пробите аз си казвах как точно си ги представям. Скоро си мислех, че ние със сестра ми сме "имали думата" като деца, давали са ни право на мнение, за разлика от повечето деца около нас.

# 632
  • NE
Мен пък ме остригаха като момче за 1 клас. На всички снимки съм супер намусена. Също се зяпах в прозореца и не ми се пишеха букви и цифри, пък то какво стана ...
Арвенче Браво на Насето. Вече няма да ги мислите зъбаците поне.

# 633
Също се зяпах в прозореца и не ми се пишеха букви и цифри, пък то какво стана ...
грешка в системата нещо Mr. Green Mr. Green Mr. Green

имам аз .. ако не спре да хапе, ще го отбия .. то сега, че боли, пък като се озъби не искам да знам Whistling Whistling

# 634
  • NE
Меци Забравих да ти пиша. Вилито също ме хапеше за забавление. Дръпвах го и му говорих че ме боли. Пищенето като ме захапе също помогна. Бързо се отказа.
Мраве По закон всички деца трябва да говорят само на български в училище. Все още се държи на това. А иначе в междучасието има "маре ууу", но не е така мощно. Проблема е в тези първокласници, които не могат да обелят дума на български, а да го учиш и да пише е невъзможно. Към края на година има лъч светлина, но с много повтаряне, отколкото в другите класове.

# 635
  • Северозапада
Да, аз имах в предвид в междучасията и помежду си, че говорят на майчин език. Ако ги омешат с българчета, щат нещат ще трябва да се научат да говорят с тях на български. Затова дадох и примера с племенника, който трябваше да учи и езика, и всичко наравно с испанчетата. Т.е. мисълта ми беше, ако са в смесени класове, няма ли по-лесно до започнат да говорят български? Снощи гледах в новините за едно блъснато дете от малцинствата. Роднините му не можеха да обяснят на български какво е станало  Shocked

# 636
  • При моето слънце
Аз пък не съм съгласна със смесените класове. Смъкват нивото на целия клас, учителите обръщат повече внимание на тях и най-гадното е, че "лошото" поведение се прихваща по-бързо от "доброто".
Пони, честито, мила, лека и безпроблемна до термин!
Т'ва време не е нормално, от зимно яке на къс ръкав и джапанки.

# 637
Приятна тема сте захванали. При нас също няма изпит за първи клас, не е имало и при мен като дете. Първата учителка е оставила диря в сърцето ми и не съм я забравила, от време на време я виждам, пенсионерка сега и с побелели коси  Heart Eyes
При нас са две училищата, в които напливът е голям за първолаци, останалите училища биха дали всичко за първолак  Mr. Green Тъжно става с всяка изминала година, няма деца, замират училища, стоят и буренясват доскорошни гимназии  Tired 
Чери, дано нямате повече такива тревожни ситуации  Praynig  Hug

# 638
Роднините му не можеха да обяснят на български какво е станало  Shocked
те изобщо, ако са знаели какво е станало е добре .. че обикновено историите при тях са на казал-рекъл ..

Деско при нас има 13 ОУ, 4 от които се водят елитни и всички напъват за тях, затова от общината сега ще сменят реда за кандидатстване - за да е всичко честно, приема по училищата ще е според адресната регистрация, а също така силно желаните училища ще бъдат с намален брой паралелки .. не го одобрявам, но го разбирам ..

# 639
  • NE
Мраве Моята поглед показва, че шанса българчетата да станат като малцинствата е по-голям, отколкото малцинствата да се съобразяват с нас. Жалко е, но манталитета им е такъв.
Преподавам на 6 клас където българчетата са точно 3 от 26. Вече са станали като тях, не се подчиняват, не учат и т.н. Тук важи правилото, че ставаш такъв с какъвто се събереш, но в отрицателен смисъл. Обаче има роми и роми. В нашия район няма много турци, повече роми и татари и ако семейството е стабилно, родителите са учили, работят и плащат данъци и децата са хубави. Имам и такива класове.
По новия закон за образованието, който влиза в сила от август 2016 г. се забранява разделянето на класове по етнически или друг принцип.
Меци Такава политика е най-честна. Аз лично избягвам елитни градини и училища, където приемат по името на родителите. Честно казано на фона на 12 хиляди си е смешна практика направо. ooooh!

# 640
  • Северозапада
Преподавам на 6 клас където българчетата са точно 3 от 26.
Да, при такова съотношение е логично българчетата да се "претопят".

# 641
  • Германия
Меци: това с училищата по местоживеене е старата система от време уно, т.е. по мое време беше така. А като те слушам и знам къде живееш сигурно си била в 6то основно.
За малцинството и ние си имахме в класа на времето едно ромче, дори живееха в съседния блок. Бащата беше някакъв инженер, ама малката госпожица хич нямаше желание да учи.
Е нали има и други динозаври, какво е това рокля на цветя, кой си спомня "хубавото старо" време с униформите. Бяла риза с плесирана черна пола, ако нямаше черна, по възможност трябваше да е тъмно синя. И после в клас бяхме с едни тъмно сини манти с бели яки.

# 642
мойто дете няма да може да го мине тва събеседване .. вероятно и аз на същата възраст нямаше да го мина ..

Майка ми е стояла изумена какви неща ме питат... а още по-изумена е била, че аз ги знам... но според мен зависи всичко от детската градина - госпожите са ме подготвили. Сестра ми също кандидатства, но не влезе (беше в друга градина).

И една смешка от събеседването, която мама обича да разказва - попитали ме с какво завършват краката на котетата и кучетата (правилен отговор: лапички), моят отговор е бил: завършват с "А"  Joy

# 643
  • shumen
Глухарче,освен бяла риза с черна плесирана пола имаше и синя вратовръзка по наше време.Аз хванах чавдарчетата,а пионерчетата само една година в 5 клас.След това вече ги премахнаха и учениците почнаха да ходят кой с каквото си иска.
Меци,аз няма също да забравя в първи клас имах един учител,който много държеше на българския.Веднъж имахме някаква диктовка и помня думата самолет(аз съм я написала с д)как докато не я написах после една страница  правилно не ме пусна да си тръгна.
Аз на ДГ съм била в Стара Загора,а в първи клас вече в Асеновград понеже баща ми е бивш военен и сме се местили от град на град.
За смесените класове и аз не съм съгласна.Сега в ДГ Дени имат няколко турчета и самите госпожи на родителската среща в началото помолиха майките да им говорят повече на български вкъщи,че иначе като почнат на турски и не могат да ги разберат какво искат.

# 644
Меци: това с училищата по местоживеене е старата система от време уно, т.е. по мое време беше така. А като те слушам и знам къде живееш сигурно си била в 6то основно.
тцЪ .. В V бях и смятам Ема там да учи ..

Общи условия

Активация на акаунт