Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 75
  • Мнения: 4
Ако има някой компетентен да ми помогне, ще бъда благодарна.

# 76
  • Мнения: 4 273
Здравейте,  имам въпрос. Бях на борсата 4 месеца, която приключи. Останах само на подпис като търсеща работа в същото време намерих работа по заместване за около 15 дни, та искам да питам ще ми прекратят ли борсата и ако да мога ли след работата отново да се регистрирам като търсеща работа без обещетение?
Няма никакъв проблем да се регистрираш когато поискаш, дори и работещи имат право да се регистрират, за да им търсят по–добра работа. При положение, че не получаваш обезщетение, даже и може да не ходиш да се отписваш, но пък ако в това време докато си на работа, ти се обадят, за да ти предложат, става кофти. Отиди, отпиши се, изкарай 15–те дни и после пак се регистрирай.

# 77
  • Мнения: 4
Благодаря ти! Ако е граждански договор?

# 78
  • Мнения: 4 273
При граждански и ако сумата е под минималната заплата може и да няма нужда да се отписваш, но все пак звънни в Бюрото по труда и попитай, те ще знаят най-добре.

# 79
  • Мнения: 4
Благодаря ти!

# 80
  • Мнения: 1 749
мисля,че може 2 или 3 пъти да се отказва предложената от бюрото работа.

А ако помоля работодателя да пише, че не отговарям на изискванията, това не се води за отказ, нали?
Ако се съгласи. И при един отказ пак сте извън борсата.

# 81
  • Мнения: 697
Здравейте , ако си регистриран на борсата и на датата за подпис не се намираш в твоето населено място може ли да се подпишеш в друго населено място . Ако няма как да се прибереш поне 3- 4 дни.И от другото място ще ти дадът ли следваща дата за подпис?

# 82
  • Мнения: 2 814
Няма как да ползваш само благата, има и негативи. Значи всички, които се регистрират в БТ искат да взимат полагаемото им се обезщетение - добре. И по тези въпроси не е проблем да контактуват със служителите там. Но ако става дума за интервю за работа...! Персонала вече е боклучав и какво ли още не... просто БТ изхожда от (явно грешната) идея, че хората, които се регистрират там, искат работа. Затова и те се напъват да предлагат курсове  т.н. досадни неща Simple Smile Това е тяхната работа, спазват си техните процедури.
Леле, жена, добре, че си писала - тъкмо се бях отчаяла от хода на темата.

Общи условия

Активация на акаунт