Избор на телефон

• 427 716
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 2 985
  • София
Не знам при другите модели как е, но моят телефон претърпя един ъпдейт, след който ако телефонът ми е включен да се зарежда цяла нощ, зарежда до 80% и се самопоставя на пауза до примерно 6ч на сутринта и след това продължава да го зарежда до 100%. По този начин се получава, че не стои на зарядно цяла нощ и аз като стана, тъкмо се е заредил на 100%

# 2 986
Не трябва да става така,според мен. Няма логика сам да спира да се зарежда и после пак да почва зареждането! А и доколкото знам,спирането на зареждането вреди на мобифона,по-точно на батерията. Включите ли го да се зарежда,трябва да го оставите докато се зареди напълно.

# 2 987
  • София
Това не е нещо, което аз правя, а телефона самичък. Излиза ми като известие отгоре, че зареждането е поставено на пауза и ще продължи да се зарежда примерно в 5:35ч сутринта и се прави с цел запазване на батерията.

# 2 988
Режим бавно зареждане също щади батерията.

# 2 989
Зареждането на батерията,(която е пълна с химикали) е химически процес като готвенето. Да се спира зареждането е като да спрете да готвите някаква манджа. Какъв е смисълът и как от това ще стане по-вкусна манджата? Питам лаишки. Но щом го пише в упътването,значи е вярно.

# 2 990
Никога не се държат на зарядно, ако вече са заредени на 100 %. По-добре е да се махнат от зарядното по-рано. Оставянето им на зарядно за цяла нощ се прави само при калибриране на батерията
Защо да не се държат на зарядно?
Какво значи калибриране на батерия?Joy

# 2 991
Градски легенди. Моите и двата телефона са купени през 2019 ...Iphone 11 pro и samsung galaxy note 10+. Стотици пъти съм ги оставяла батерията да падне до 0 и телефона да се самоизключи. Нищо и няма на батерията. Как ли пък няма да го зареждам като падне на 40% и да го зареждам до 80%. И двата ги зареждам със зарядни за бързо зареждане. И за двата телефона ползвам един и същи плъг.

# 2 992
На моя смартфон Правец когато батерията падне под 20% излиза надпис "Включете зарядното."

# 2 993
  • в сърцата на децата <3
Голямо жалене на тия батерии, сякаш няма да си смените телефоните след година-две 🤣

# 2 994
Не сменям телефон на година две.
Парите влагам в далеч по-смислени неща.
То по твоята логика да го излупам в земята, що па не..що да го жаля, налЕ...ей го де е магазина, ще си купя още днес нов Joy..а, и него мога да го излупам Stuck Out Tongue Winking Eye

# 2 995
  • в сърцата на децата <3
Техниката е да служи, не да служиш на нея. Не съм казала да се унищожава умишлено, но пък да му бая чак толкоз... Знам ли, ако дам два бона, може и да му треперя, но точно защото следвам горния принцип, си купувам техника, която ми отговаря на джоба и приемам, че това са изхвърлени пари. Колкото изкара - толкова. За сега карат по много и без някакви специфики в ползването. Зареждам при нужда, ползвам докато има (батерия).

Между другото батерията е консуматив и има 6 месеца гаранция.

# 2 996
Не сменям телефон на година две.
Животът на литиево-йонните батерии се смята, че е 1000 пълни цикъла зареждане/разреждане, тоест 0-100%. След 3г. вече ще плаче за нова батерия нищо че си я пазила. Моят също ще в същото положение след 3г. без да му бая постоянно. В такъв случай заслужава ли си да робуваш на техниката?
Има смисъл да не се зарежда до 100% и да не се разрежда до 0-1%, ако нещо се ползва рядко на батерия. По този начин ще съхраниш батерията без да я износваш излишно. Например за моят лаптоп Lenovo са измислили такава опция и повече от 60% батерията не се зарежда.
Скрит текст:

# 2 997
Като стана на дума,каква батерия купувате след като се изчерпи старата? В смисъл,купувате ли оригинална батерия каквато е марката на телефона?

# 2 998
Чревоугодник и моят е Леново, къде мога да потърся тази опция?

# 2 999
Като стана на дума,каква батерия купувате след като се изчерпи старата? В смисъл,купувате ли оригинална батерия каквато е марката на телефона?

На стария телефон ме замина батерията след 10 години. Самсунг. Потърсих оригинална от оторизиран сервиз - цената заедно с труда беше по спомен над 100 лв. Освен това се оказа че за моя модел А5 не се произвеждат вече и каквото има внесено, е старо. Не се знае и как е съхранявано.
Та не си заслужава. По-добре нов телефон, така и направих.

Общи условия

Активация на акаунт