Избор на телефон

• 427 685
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 3 090
Може би в питането си трябваше да включа и с нормална цена.
И каква е нормалната цена? Joy

# 3 091
Купих си аз Самсунг А22 4G,  просто търсех нещо по-достъпно като цена и с добра камера. Надявам се да остана доволна. Не ми се заменяше моя, но пък беше време.
      Pepina_n3 Благодаря ви за споделената информация. Тогава каква марка и модел смартфон ми препоръчвате като цена до 480,00 лв.?
няма идеален телефон, въпросът е за теб кое е най-важно като изискване и какво най-много ползваш.
в този ценови клас можеш да погледнеш тези модели, не твърдя кой е най-хубав, и дали са по-хубави от Самсунг
Избери го според това каква памет ще искаш -напр 6GB/128 GB, според мен достатъчна, някои телефони имат възможност, ако не стига да се разшири с карта. Виж си на стария телефон колко използваш. Друго, дали ти трябват 2 сим карти. Дали искаш 5G, ти май търсеше 4G.  Huawei е писано, че вече има проблем с Google...дала съм ти един, в случай, че харесваш тази марка, за Google не бива да се страда. Виж колко са тежки, прочети за фотоапаратите, батериите колко време издържат.

Realme 8i 128 GB
Realme 8 DualSIM 6 GB/128 GB
Realme 8 5G DualSIM 128 GB

Xiaomi Redmi Note 10S 128 GB
Xiaomi Redmi Note 10 5G 64 GB
Xiaomi Redmi Note 9 LTE 128
Xiaomi Redmi Note 9 Pro LTE 64 GB

Huawei P40 Lite 
POCO X3 Pro 128 GB

Благодаря ви за отговора. Вече знам, че няма как да намеря перфектния телефон на такава цена. Все нещо няма да ми хареса в  смартфона. Важното е да не блокира, да работи сравнително бързо, да не ме "отритва" от приложенията, да прави добри снимки и да не са размазани. За памет - мога да си взема и допълнителна slot карта памет. В момента телефонът ми е с такава карта. Обещала съм си да не пълня толкова много смартфона си с ненужна информация и снимки. Всичко да свалям на компютъра и после на флашка, за да не се получи задръстване и липса на памет в телефона ми, както е сега. Ммм все още се колебая между 4G и 5G мрежа. Като гледам добри телефони с 5G на тази цена - до 480,00 лв. няма. Като че ли искам да бъде с 5G мрежа. Мога да почакам още малко с покупката на телефон. Прочетох, че при 5G мрежа трябва да има и добра камера.

Тинити, благодаря за споделеното. Ще чакам още отзиви от този смартфон.

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 14:20 от Jennifer_w

# 3 092
  • София
Засега телефончето е добре. Само кто снимам малко бавно ми се струва, докато щракне снимката и ако човекът не стои мирно става размазана. А моят хубостник хич не стои мирен. 😂

Има опции за снимки, а и скоростта много зависи от това,на каква разделителна способност е сложен.На 48mp разбира се,че ще бави.В последната актуализация има и стабилизация.

# 3 093
Засега телефончето е добре. Само кто снимам малко бавно ми се струва, докато щракне снимката и ако човекът не стои мирно става размазана. А моят хубостник хич не стои мирен. 😂

Има опции за снимки, а и скоростта много зависи от това,на каква разделителна способност е сложен.На 48mp разбира се,че ще бави.В последната актуализация има и стабилизация.

Последната актулизация на Samsung Galaxy A22 4G ли имате предвид, или по-висок клас смартфон от тази марка?

# 3 094
  • София

Последната актулизация на Samsung Galaxy A22 4G ли имате предвид, или по-висок клас смартфон от тази марка?
Да, за А 22,онзи ден я получих.Отбелязала съм да се инсталира автоматично, ако има Wi-Fi.

# 3 095
Здравейтe!
Може ли да ми препоръчате мобилен телефон на Samsung - 500 - 550 лв.
Държа да е - 6GB RAM, 128GB и батериятя да НЕ Е под 4000 mAh.
Благодаря предварително!

Последна редакция: нд, 19 дек 2021, 17:25 от linkamlinka

# 3 096
За този бюджет едва ли. Виж ксиоми например.

# 3 097
А какво ви е мнението за М - серията на Самсунг
SAMSUNG Galaxy M32?

# 3 098
  • в 1001-та нощ
Добре е, но за малко повече пари можеш да вземеш водоустойчив телефон с оптична стабилизация на основната камера.

# 3 099
Кой модел имаш предвид?

Добре е, но за малко повече пари можеш да вземеш водоустойчив телефон с оптична стабилизация на основната камера.

# 3 100
  • в 1001-та нощ
Samsung Galaxy A52s

# 3 101

Батерията е слабичка в сравнение с М32..4500 срещу 5000.

# 3 102
  • в 1001-та нощ
На M серията - това й е фокусът - големите батерии. Но всеки си знае какъв му е приоритетът - аз във всички случаи бих предпочела - водоустойчивост и OIS, пред няколко стотин милиамперчаса повече.

# 3 103
Разбира се, само обръщам внимание. Понеже бе спомената именно батерията в питането, както и определен бюджет. Simple Smile

# 3 104
  • в 1001-та нощ
Мхм, а за да има батерията по-дълъг живот - не толкова капацитетът й е важен, колкото оптимизираното ползване. В това число как е оптимизирана работата на чипсета, как е оптимизиран софтуера и какви настройки прави потребителя.

При два различни телефона с батерии с еднакъв капацитет - животът на батерията може да е доста различен, както и при два еднакви телефона, но с различно направени настройки.

Много е важно с купуването на нов телефон да се направят едни базови настройки - кои приложения да работят на заден фон и кои да бъдат приспани, защото ще черпят енергия постоянно, без ние да имаме реална полза от това. В известна степен грижа за това има опцията "Адаптивна батерия", която Гугъл предложиха преди няколко години с Андроид 9 (Пай), но малко хора я познават и използат, за ръчни настройки - да не говорим.

Почти винаги обръщам внимание на това, когато се заговоря с някого, или в някое видео, макар и рядко да правя. Нормално е обикновения човек, който е ползвател - да не се интересува, да не знае и просто да иска - телефонът му да кара по-дълго с едно зареждане.

Общи условия

Активация на акаунт