Избор на телефон

• 427 691
  • 6 056
  •   3
Отговори
# 3 105
Настройки се правят, но капацитета си е такъв, какъвто е когато купиш апарата. Цифрите са си цифри. 5000 си е 5000.
За другото съм съгласна, нали скоро говорехме за настройките, аз моят си го настроих. не помня в тази тема ли беше, или в друга, но стана на въпрос скоро.

# 3 106
    И на мене ми хареса този модел смартфон Samsung Galaxy A52s, но не ми хареса също размера на батерията - 4500 mAh. Съгласна съм, че 5000 mAh си е 5000, а не 4500.

Няма да намерите такава марка и модел смартфон в този ценови диапазон 500,00-510,00-520,00 лв. И аз търся много такъв смартфон в този ценови диапазон, но няма. От 570,00-590,00 лв. и нагоре са добрите смартфони.

Все още си търся подходящия смартфон. Ако трябва ще почакам малко, за да купя добър смартфон. Ще чета вашите отзиви и дано някой ми направи добро предложение за смартфон.

# 3 107
  • в 1001-та нощ
Като започнете с тази батерия ... Да, 5000 mAh са повече от 4500 mAh,  но пак казвам - капацитетът на батерията, като абсолютна стойност не значи "автоматично" по-дълъг живот на батерията.

Защо? Освен оптимизацията, за която писах вече - сред най-големите консуматори - е екранът. По-малките телефони са с по-малка батерия, но и с по-малък екран. За единица време ще имат по-ниска консумация на енергия от екрана. Работата става танту за кукуригу Simple Smile

Например Galaxy A52s e с 6.5" екран и 4500 mAh батерия. Докато Galaxy A72 - e с по-голяма батерия с капацитет 5000 mAh, но и с по-голям екран 6,7 инчов екран. Да, батерията е с по-голям капацитет, защото корпусът го позволява, но пък и консумацията от екрана ще е повече. Ако пък се и опреснява при по-висока честота съвсем.

Ако търсите много дълъг живот на батерията - гледайте за отн. малък телефон (малък екран) с ниска опреснителна честота (стандартната 60Hz), но с голяма батерия. Бюджетните телефони са такива - например moto g31 е относително малък - само 6.4 инчов. И е с OLED екран wow, опреснява се при 60 Hz, няма да консумира много, батерията е огромна за този размер - 5000 mAh. Но, !!! винаги има НО!!! - чипсетът е произведен по 12 nm технология, т.е. доста енергийно неефективен.

Така, че - тези сметки, които си правите, като просто и само гледате капацитетът на батерията - в общия случай са криви. Най-важното е да си оптимизирате потреблението - всичко друго е "на кантар". Simple Smile

# 3 108
Има и с 6,4 " екран и батерия 6000.

# 3 109
  • в 1001-та нощ
Има и 6 инчов с 16000 mAh батерия.  Въпросът не е в това да затапиш някого, а кой би ползвал тази тухла и дали е практично. В определени ситуации - да, в общия случай не Simple Smile

# 3 110
Съжалявам че мислиш така, не затапвам никого, нито имам желание, нито познания, да споря с теб.
Въпрос на търсене е. Не мисля че си права в случая..
Ти писа че голяма батерия вървяла с голям екран от 6.7 инча.
Аз посочих че това не винаги е така, намират се и с голяма батерия с малък екран. И не е тухла, а обикновен масов телефон. Нищо необичайно.
Както и да е, оттеглям се.....

# 3 111
Има и 6 инчов с 16000 mAh батерия.  Въпросът не е в това да затапиш някого, а кой би ползвал тази тухла и дали е практично. В определени ситуации - да, в общия случай не Simple Smile
Кой телефон е това?

# 3 112
  • Sofia
Здравейте. Решила съм да сменям телефона ми. Защото старя ми /Samsung Galaxy A5 2017/ след 3 години и половина ползване вече издава багажа. Бърза му пада батерията от студа се изключва дори и 50% да имам. Обмислям да взема на изплащане от мобилен оператор / А1 /  пак Samsung. Но ми се иска да пробвам за първи път  Apple. Бих дала около 1100-1300 лева като бюджет.  Иска ми се ако е Samsung да има място за две карти с номер и място за карта памет. А за Apple е ясно че няма място за карта памет а просто да има доста вградена памет.
Благодаря предварително.

# 3 113
От андроид дали ще свикнеш лесно с Apple? Аз не бих рискувала. Върша 90% от работата ми през тел. и за мен той е от изключителна важност. Взех си на лизинг Samsung Note 20 Ultra Plus, мисля че така се изписваше. Чуден ми е, ако си свикнала със Самсунг ще ти хареса.

# 3 114
  • Sofia
От андроид дали ще свикнеш лесно с Apple? Аз не бих рискувала. Върша 90% от работата ми през тел. и за мен той е от изключителна важност. Взех си на лизинг Samsung Note 20 Ultra Plus, мисля че така се изписваше. Чуден ми е, ако си свикнала със Самсунг ще ти хареса.
Здравей. Мисля си че бързо ще свикна с Apple. Смятам че докато не опитам няма как да разбера. Плюс това все още обмислям дали да взимам или не. За сега съм изключително доволна от Samsung като марка. Но сегашния ми телефон на три години и половина вече взе доста проблеми да ми създава. Батерията пада доста бързо на моменти забива. Може и да разпитам на място какъв телефон биха ми препоръчали.

# 3 115
  • в 1001-та нощ
Съжалявам че мислиш така, не затапвам никого, нито имам желание, нито познания, да споря с теб.
Въпрос на търсене е. Не мисля че си права в случая..
Ти писа че голяма батерия вървяла с голям екран от 6.7 инча.
Аз посочих че това не винаги е така, намират се и с голяма батерия с малък екран. И не е тухла, а обикновен масов телефон. Нищо необичайно.
Както и да е, оттеглям се.....

Всичко се намира. Приказката ми беше да не се сравняват просто едни числа, а да се мисли отвъд тях. Който има желание - разбра.

Кой телефон е това?

Energizer Power Max - има го в различни конфигурации - ще ти излязат, като потърсиш по името. Първият беше представен на един от мобилните конгреси в Барселона. После периферно съм закачала за следващите, но в големи детайли не съм влизала.

# 3 116
Какъв е извода от дискусията. Време е да се намери или направи сайт където има сравнително достоверни тестове на работата на телефоните в определени режими или с определени настройки. Само не ми казвайте не става или не може. Щом има нужда може. Вижте какво направиха kimovil - Photo Lab

# 3 117
Време е да се намери или направи сайт където има сравнително достоверни тестове на работата на телефоните в определени режими или с определени настройки.
Има вече такъв сайт. Не го ли знаеш? Казва се GSMArena.
В тази връзка...
Например Galaxy A52s e с 6.5" екран и 4500 mAh батерия. Докато Galaxy A72 - e с по-голяма батерия с капацитет 5000 mAh, но и с по-голям екран 6,7 инчов екран. Да, батерията е с по-голям капацитет, защото корпусът го позволява, но пък и консумацията от екрана ще е повече. Ако пък се и опреснява при по-висока честота съвсем.
A52s 4500mAh vs A72 5000mAh(90Hz) vs A72(60Hz)

https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a72-review-2260p3.php

# 3 118
  • в 1001-та нощ
И докато сме на тема честота на опресняване - също е хубаво да се допълни, че някои телефони (повечето) работят при фиксирана честота на опресняване - 60Hz (повечето телефони до преди няколко години), 90Hz, 120Hz, 144 Hz. Честотата на опресняване на екрана - е колко пъти за 1 секунда се обновява съдържанието. При 60Hz е 60 пъти, при 120 Hz е 120 пъти. Затова при по-високата опреснителна честота - ползването изглежда по-гладко и плавно.

Но за каква гладкост  и плавност говорим, ако гледаме снимка или четем текст? Нужна ли е високата орпеснителна честота в тези ситуации? Не! И в такъв случай - енергията от батрията отива "на вятъра". Екранът се опреснява бързо, но съдържанието, което се визуализира не изисква висока опреснителна честота.

За тези ситуации е стъпката напред, наречена динамично адаптивно опресняване. Честотата на орпесняване да не е фиксирана - винаги 60 Hz или винаги 120 Hz, а да се изменя според това какво правим или гледаме. Например, ако четем текст да е 10Hz - т.е много ниска и с много нисък разход на енергия, а ако гледаме видео - да е по-висока и не просто висока, а толкова висока, колкото динамично е съдържанието.

Тези екрани са най-скъпи. За сега мисля само Samsung  ги произвеждат и други производители купуват от тях, но след госини тази технология ще е масова. Сега флагманите на Samsung я ползват, новите iPhone 13 Pro и 13 Pro Max, OnePlus 9 Pro, Xiaomi Mi 11 Ultra, Realme GT Neo 2, Vivo X70 Pro+, Asus ROG Phone 5, iQOO 8 Pro, Oppo Find X3 Pro, вероятно и други.

# 3 119
"Има вече такъв сайт. Не го ли знаеш? Казва се GSMArena.
В тази връзка..."

Знач желаещите да ходят там да потърсят дали информацията им върши работа.

Общи условия

Активация на акаунт