Избор на телефон

• 427 351
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 3 465
Какво ви е мнението за Samsung Galaxy A33 и A53. Гледам, че са нови модели от 17 март 2022 г.

# 3 466
Какво ви е мнението за Samsung Galaxy A33 и A53. Гледам, че са нови модели от 17 март 2022 г.

А52s е по-добрият избор,ако се колебаеш с А53.

# 3 467
  • в 1001-та нощ
И на двата телефона най-големият им плюс е 5 годишната поддръжка. Ще получат 4 големи актуализации - излизат с Android 12 и ще се ъпдейтват до Android 16. И в продължение на 5 години ще получават ъпдейти по сигурността. И двата са водоустойчиви, с хубави екрани, голяма батерия (5000 mAh),  хубав дисплей, добри камери, стерео звук, но и двата са без отвор за жак за слушалки - новите Galaxy A телефони вече са без опция за ползване на 3,5 мм жак за слушалки без донгъл.

Чипсетът им е еднакъв - енергийноефективен и с по-мощен AI engine. Реално камерите, като хардуер са същите, като на миналогодишните модели, но софтуерно имат повече екстри в портретен режим, AI Zoom, Photo Remaster функцията за подобряване на снимките, за премахване на нежелани обекти. Поне за A53 гледах, би трябвало и А33 да ги има. Имат оптична стабилизация на основната камера.

Горе долу на цената на A53 може да се вземе Galaxy S20 FE 5G (със Snapdragon). A33 не съм го гледала много основно - в идните дни мисля да го направя. Но общите ми впечатления са, че и двата си заслужават. Тази година Samsung диференцират по-ясно линиите Galaxy A и Galaxy S - че бяха започнали да им размиват границите. Телефоните от високия среден клас бяха по-заслужаващи си от бюджетнтие флагмани. Сега леко даунгрейдват телефонтие във високяи среден клас (A53, A73), спрямо миналогодишните но пък има добавят по-дълга поддръжка, а на другите телефони в линията и водоустойчивост, OIS и т.н.

# 3 468
Супер темичка.Ползвала съм Самсунг,едно време 😅😅 и Сименс ,Нокиа.От 2015г съм с Айфон телефони.Винаги съм била с последни модели за времето си.Сега съм с Айфон 11. Бихте ли споделили,дали Самсунг след 2-ра година ползване ,все още забиват,лагват и т.н. ?Преди ползвам 2 г и после яко забиване. Докато с Айфона,това не се случва.Чисто информативен ми е въпроса Simple Smile.

# 3 469
Аз идвам до докладвам, бях пуснала чуденка тук кой телефон да избера, в крайна сметка се хвърлих в дълбокото и взех iphone 13. Не ми е позната тяхната система, но се надявам да не ме побърква с нелогичноста си. Все още не съм го отворила и разцъкала, но ще докладвам когато го направя, за да помогна в избора и на други, които се колебаят.

# 3 470
А защо iOS е нелогична? Rolling Eyes И то при неотворен телефон

# 3 471
  • Варна
bulgari_bs, не знам кои серии са ползвани, но при S серията това не съществува.
Пиша ти от S9+ (на 3г и половина) и мога да кажа, че е като нов, макар че редовно работи на не повече от 1GB свободна памет.
Вкъщи се търкаля и един S8, който мъжа ми пуска за служебни бележки понякога, на който проблема е батерията, а той е на 5 години сигурно (купуван точно като излезе на предвалителна поръчка)

deede, да споделиш!
Аз ходих да ги видя на живо и определено iPhone не е моя телефон(лентата горе на екрана
ми скрива информацията, която съм свикнала да имам от нотификациите, Amoled дисплея определено повече гали окото ми, стърчащите камери на Iphone 13 pro изискват една доста обемна защита и телефона вече става много дебел...).
По меню не видях нещо особено-да, различно е, но по различен начин сортирано и май е въпрос на свикване вече кое къде е.

# 3 472
  • в 1001-та нощ
Супер темичка.Ползвала съм Самсунг,едно време 😅😅 и Сименс ,Нокиа.От 2015г съм с Айфон телефони.Винаги съм била с последни модели за времето си.Сега съм с Айфон 11. Бихте ли споделили,дали Самсунг след 2-ра година ползване ,все още забиват,лагват и т.н. ?Преди ползвам 2 г и после яко забиване. Докато с Айфона,това не се случва.Чисто информативен ми е въпроса Simple Smile.

Никога не ми се е случвало със Samsung телефони - ползвам такива от 2011г. Зависи може би от това как се ползва телефона и какъв е моделът. Повечето андроид телефони бяга с 2-годишна поддръжка дълги години, най-вече защото такава бе продължителността на поддръжката на чипсета от производителя. Преди няколко години - Samsung, като производители и на чипсети подеха крачка напред - да увеличат продължителността на поддръжката на своите телефони със свои чипсети, след това Qualcomm и Google подписаха меморандум с ангажименти и всичко остава в ръцете на производителите - дали ще поемат такъв ангажимент към потребителтие.

Та, факт е вече - за телефоните Samsung - първо за високия клас, вече и за средния - 5 години софтуерна поддръжка. При Андроид телефоните има доста голяма свобода за персонализация, която междувременно е и вратичка да си скапеш телефона, ако пипа, където не трябва и правиш глупости. Може и неволно, от незнание. Много хора не чистят кеш, ако се налага, не прилагат актуализации, не нравят хард ресет, ако се налага. И когато се натрупат проблеми - може да се стигне и до лаг. Но съвсем не е правило или закономерност.

Когато ти си ползвала телефоните заОС до Android 7 Nougat - трябваше да се прави Wipe Cache през Recovery след ъпдейт. Не е трудно, но вероено не си, и други хора не са. За новите телефони не се налага, но ти вече си минала на друга система.

Системата Android - еволюира и се усъвършенства и не е каквото помниш от преди. Потребитлския интерфейс на телефонит също и вероятно ще бъдеш изнеандана, ако пак тестваш Simple Smile

# 3 473

Никога не ми се е случвало със Samsung телефони - ползвам такива от 2011г. Зависи може би от това как се ползва телефона и какъв е моделът. Повечето андроид телефони бяга с 2-годишна поддръжка дълги години, най-вече защото такава бе продължителността на поддръжката на чипсета от производителя. Преди няколко години - Samsung, като производители и на чипсети подеха крачка напред - да увеличат продължителността на поддръжката на своите телефони със свои чипсети, след това Qualcomm и Google подписаха меморандум с ангажименти и всичко остава в ръцете на производителите - дали ще поемат такъв ангажимент към потребителтие.

Та, факт е вече - за телефоните Samsung - първо за високия клас, вече и за средния - 5 години софтуерна поддръжка. При Андроид телефоните има доста голяма свобода за персонализация, която междувременно е и вратичка да си скапеш телефона, ако пипа, където не трябва и правиш глупости. Може и неволно, от незнание. Много хора не чистят кеш, ако се налага, не прилагат актуализации, не нравят хард ресет, ако се налага. И когато се натрупат проблеми - може да се стигне и до лаг. Но съвсем не е правило или закономерност.

Когато ти си ползвала телефоните заОС до Android 7 Nougat - трябваше да се прави Wipe Cache през Recovery след ъпдейт. Не е трудно, но вероено не си, и други хора не са. За новите телефони не се налага, но ти вече си минала на друга система.

Системата Android - еволюира и се усъвършенства и не е каквото помниш от преди. Потребитлския интерфейс на телефонит също и вероятно ще бъдеш изнеандана, ако пак тестваш Simple Smile

Благодаря ви за изчерпателните отговори.Ползвах Самсунг до 2015г.Изключвам един Сименс 😂,и една Нокия(която все още работи 😂),И едно Сони Ериксонче кайбър шот 😂.Тях малко ги ползвах 😂.Сонито умря бързо 😂. Всичко съм си чистила навремето. Кеш ала бала. Точни модели не помня,но са били последни модели за годините си.Може и да сте прави,просто подръжката им да е била 2г ,та поради този факт. Техничар човек съм по-принцип. 😂.
За сега Айфона ми си работи,(11).Попитах чисто информативно.Защото първо цените на Айфон вече гонят 2б,че и повече. Това са много пари за телефон.И ме интересуваше дали Самсунг специално в среден към висок клас ,пак забиват.Защото повече от 800-900 макс за телефон не бих дала вече. Вчера една клиентка беше със Самсунг А52s -честно казано,страшно много ми хареса 😂.

# 3 474
  • в 1001-та нощ
Разгледайте и Galaxy A72 - има телефото камера с трикратно оптично приближение (все едно снимате с бинокъл), както и Samsung Galaxy S20 FE - който е бюджетен флагман и се намира изгодно в рамките на посочения ценови диапазон - 5G модела, който е със Snapdragon SoC.

# 3 475
Разгледайте и Galaxy A72 - има телефото камера с трикратно оптично приближение (все едно снимате с бинокъл), както и Samsung Galaxy S20 FE - който е бюджетен флагман и се намира изгодно в рамките на посочения ценови диапазон - 5G модела, който е със Snapdragon SoC.
Да ще разгледам.Направо ми останаха очите по А52s 😂.

# 3 476
Включвам се с бюджетно питаме за Samsung A13 някакъв нов модел или А22 5G, като 5G-то не е фактор.
Има ли някой наблюдения и може ли да ми дадете препоръка между тези два модела. Бюджет 400-450 лв.
Жената за която е не иска и да чуе за друга марка или по-висок бюджет, така че ако може конкретни отговори, че и аз въобще не съм запознат в този клас телефони на самсунг как стоят нещата.
Blush

# 3 477
  • в 1001-та нощ
Galaxy А22 4G е по-доброто решение Simple Smile

# 3 478
Galaxy А22 4G е по-доброто решение Simple Smile

И аз съм за А22.

# 3 479
  • Някъде там
Избираме нов iphone за дъщеря ми.
Телефона ще е подарък.
Колебаем се между iphone 12 mini и iphone 13 mini.
Кой от двата е по добър вариант.

Общи условия

Активация на акаунт