Избор на телефон

• 427 347
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 3 555
Гледах на живо Самсунг s22 ultra  и е супер телефон. Сравних го с Айфон 13 pro max и Самсунга е по-удобен, но Айфона е по-стабилен като снимки и батерия. Трудно се избира между двата (за който иска такъв).

Аз ползвах такъв самсунг точно един месец, с тази батерия не успях да се справя, айфона сега ме кара почти по 2 дни, а самсунга едва изкарваше деня.
2 Айфона смених.Батерията съм си я зареждала всеки ден.Вярно ,че все ми е в ръцете Simple Smile Не съм била с про сериятя .С 6s и 11 съм в момента.

Зет ми е с 13-про.При него държи повече. 11-ката я ползвам от 2020г.

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 07:21 от bulgari_bs

# 3 556
Скрит текст:
Доста се поизложиха с 6-та серия ...
За кой телефон говориш? Изпуснах нишката нещо

За Pixel телефоните на Google Simple Smile
А къде в България ги има?
Винаги ми е интересно да чета мненията ти за телефоните и ми е много любопитно на каква база е твърдението ти. Имам и мотив да питам (нямам намерение да се сдобивам с такъв Wink )

# 3 557
Четох доста мнения за S22 Ultra, и да оплакват се от батерията и прегряване. Аз напоследък ползвам все по малко телефона си и изкарва само ден батерията. Истината е че прегледах всичко на пазара и бих платила само за Note телефон. А и не съм никак попитателка на iPhone въпреки че в моята компания почти няма хора без този телефон. Не са за мен всичките ограничения с които идва и да търся варианти за едно или друго и прочие.
Предполагам другия месец ще взема Note-a и повече няма да се занимавам с търсене на телефон.

# 3 558
  • Велики Преслав
BM21 и Alena, според вас Xiaomi F4 GT дали ще е добър?
Аз както съм писал, съм със Samsung S20 FE, за който мога да кажа само, че прави що годе хубави снимки и наистина устисква на вода.
Обаче почнаха проблемите с апчето за случайно докосване.
Напоследък, все едно си изключва приемника. Няма вобще обхват. Нито на Wi-fi нито мобилни данни.
Зарядното и то не изостава с проблем. Нормално от 0 до 100 % се зареждаше за около 2 часа. Вчера ми изписа 26 часа до пълно зареждане. След рестарт се оправи. Искам някакъв качествен телефон. Вече не уважавам Huawey. Ако ще е Iphone не обичам малки телефони, така че сигурно ще е техем модел с голям екран.
До сега любимия ми телефон беше Samsung A80. Той работеше страхотно, въпреки, че като излезе FE-то, бяха на една цена. Нищо общо като работа.
А80 зареждаше много бързо.
Имаше страхотна камера.
Бързо упресняваше.
Работеше много по-плавно от това магаре.

# 3 559
Зет ми е с 13про Айфон.Голям е според мен,ще ти върши работа. Много е хубав.  Фенка съм на Айфон определено,но не знам дали вече бих дала 2б за телефон.Т.е моят модел беше 1.5лв 😁 на времето преди 2г. Вярно,че старият ми 6s още си работи(има забележки 😄).и си струват, като апарати според мен. Така,че бих ти препоръчала някоя про серия може би.Ако бюджета го позволява.
Честно казано,не знам с какво бих заменила Айфона си.Не случайно и бях пуснала информативен пост ,отностно Андроид телефоните. Самсунгите много ми лагваха след 2 г.Но Алена мисля беше,ми обясни че е по-скоро от подръжката им. Навремето явно е била макс 2г 😂. Всеки си е пристрастен към марката,която използва Simple Smile. Макар,че много ми хареса Самсунг А52s-много яко телефонче Simple Smile.

# 3 560
  • в 1001-та нощ
Скрит текст:
Доста се поизложиха с 6-та серия ...
За кой телефон говориш? Изпуснах нишката нещо

За Pixel телефоните на Google Simple Smile
А къде в България ги има?
Винаги ми е интересно да чета мненията ти за телефоните и ми е много любопитно на каква база е твърдението ти. Имам и мотив да питам (нямам намерение да се сдобивам с такъв Wink )

Да запознем с това, че доскоро - не изглеждаше Google да се напъват да продават телефони. Pixel-ите се купуваха най-вече от разработчици на приложения за Android, защото първо Pixel-ите получават новия сфотуер на Google и за разработчиците е важно да могат да актуализират приложенията си веднага.

Pixel-ите, като телефони винаги са били някак базови, без супер екстри. Донякъде изглеждаше, че Google умишлено не ги правят супер телефони. И не че не могат. Но те печелят много повече от софтуер - от операционната си система Android и Google Play Services, за които производителите на телефони плащат лиценз. Google печелят от продадените лицензи на всички официално лицензирани Android телефони - и логично - нямат изгода да убиват уж конкуренцията със свой супер телефон.

По тази причина - предлагат телефон, който участва в бета програмите и получава новата версия на Android преди всички (с някои условности), но нямат за цел той да убие всички други телефони с възможности, защото от тях печелят.

Тази е и причината Google да не поддържат голяма мрежа магазини (Google Stores), където хората да купуват Pixel-и. Магазините бяха официално в САЩ, Канада, Япония, Австралия, Тайван, ОК, Германия, Франция и Ирландия.

В последните години, обаче, ситуацията се промени. Причините, вероятно са комплексни - не една или две. От една страна - банът на Huawei от САЩ. Google не само, че загубиха много голям клиент (Huawei), понеже вече не могат да продават софтуер на Huawei. Ще вметна, че телефоните на Huawei за глобалниq пазар все още са с Android и съответно скина EMUI, но те ползват AOSP - достъпа до системата с отворен код и разбира се без GMS. Какво означава това. Когато Google подготвят нова версия на операционната си система, те предоставят кода на своите партньори лицензианти (които купуват лиценз за Android и GMS за своите телефони, напр. Xiaomi, Samsung, OPPO, Vivo, OnePlus, Sony ....) по-рано, преди анонса на новата версия, за да могат тези производители на телефони да адаптират скина на устройствата си към новата версия на ОС. Всички телефони работят с Android, но те са с различен потребителския интерфейс - тоа, което виждате, като менюта и опции. При някои производители този интефейс е много тежък - той дава много екстри. Всичко това е код, софтуер, който трябва да се адаптира към новата версия на ОС, за да работи гладко. Затова, да кажем - Гугъл - през септември пускат новата версия на Андроид, а малко по-късно - производителите, като са готови с интерфейса за своите телефони и таблети - пускат ъпдейтите до тях.

Та да се върна на PIxel-ите. Huawei - от голям клиент на Google - вече са конкурент, В отговор на бана от САЩ, Китай се мобилизира да разработва своя ОС - Harmony - за нея вече съм писала, няма да се повтарям, само ще вметна, че е писана със съвсем друга концепция за IoT и уж я адаптират за телефони, ама не. Harmony за телефони е нещо, като моднат Андроид.

Обаче - Китай, като велика сила - започна да консолидира другите китайски производители на телефони - а те са повечето на пазара - Xiaomi, OPPO, Vivo, OnePlus, Realme и още много не толкова известни. LG вече не правят телефони, а Sony ... И за Google ще е кофти - ако всички те минат на Harmony. За сега изглежда няма да се случи, но преди 2 години - консолидацията беше доста силна и реална заплага.

И така, вероятно в отклик на всички актуални събития - Google промениха малко курса си, с идеята да предложат супер телефон. Напусна проф. Марк Левой, отиде в Адобе, той беше главната спирачка - камерите да не се развиват от към хардуер,а да предлагат основно т.нар. computational photography. А на Рик Остерло (аз много го харесвам) му се развързаха ръцете - да предложи супер Google Pixel. Даже проектираах свой супер чип - Tensor. Имаше огромен интерес към новия Pixel, не можеха да насмогват да го произвеждат и да задоволят търсенето, дори имаше свой специфичен скин, модификация на чистия Андроид. Обещаха да отворят магазини в още няколко държави - мисля Сингапур, Италия, Испания - не помня всички, а и не зная дали отвориха.

И уви - голяма греда със софтуера - аз по-бъгав телефон не съм имала - всичко му се разваля постоянно и все нещо не му работи. Генерални проблеми, а не дреболии. Може би покрай пандемията, работата от дома - не бяха готови за такова начинание.

Пикселите ми всичките са купувани от Англия. Тук няма официален внос, намира се по разни магазинчета, които някак внасят и продават Simple Smile Ако трябва да се изпълни услуга от производителя - трябва да си го транспортираш до там. На мен сега ми сменят батерията на стария Пиксел, безплатно, това е част от политиката им за грижа и пращах телефона в Англия.

Аз както съм писал, съм със Samsung S20 FE, за който мога да кажа само, че прави що годе хубави снимки и наистина устисква на вода.
Обаче почнаха проблемите с апчето за случайно докосване.
Напоследък, все едно си изключва приемника. Няма вобще обхват. Нито на Wi-fi нито мобилни данни.
Зарядното и то не изостава с проблем. Нормално от 0 до 100 % се зареждаше за около 2 часа. Вчера ми изписа 26 часа до пълно зареждане. След рестарт се оправи. Искам някакъв качествен телефон. Вече не уважавам Huawey. Ако ще е Iphone не обичам малки телефони, така че сигурно ще е техем модел с голям екран.
До сега любимия ми телефон беше Samsung A80. Той работеше страхотно, въпреки, че като излезе FE-то, бяха на една цена. Нищо общо като работа.
А80 зареждаше много бързо.
Имаше страхотна камера.
Бързо упресняваше.
Работеше много по-плавно от това магаре.

Нещо аски прецакано има в твоя телефон - генерално. Давал ли си го в сервиз? Или вдигат ръце? Сигурно е гаранционен?

POCO F4 GT e проектиран за геймърски телефон, да може да е устойчив и стабилен при високо натоарване на процесорите. Представи си една игра 3 часа какво прави. За целта освен най-новия флагмански процесор е важно оглаждането. Идентифицирали са - къде грее телефона - процесора и ИС на захранването, раздалечили са ги максимално, за да няма една гореща точка в телефона, а малко диверсификация. Използвали са по-голяма парна камера и многослойна структура с графит и графен.

Ти, ако не си запален геймър - едва ли толкова ще го товариш, но не е лошо, че е помислено за това. Има два доп. бутона - да може да се ползва, като контролер - като при конзолни игри. Иначе е тежък - 210 грама, екранът е ОК - 6.67 инча, не се опреснява динамично - то за гейминга не е нужно, но в реалняи живот е хубаво да може - за мормалното ползване на телефона. Батерията е с капацитет 4700 mAh, не е много голяма, зарежда се бързо - при мощност 120W - предпоскавка е за кратък живот, ако се нагрява.

Според мен не бързай - нека излязат реални отзиви - вероятно ще е сипер телефона, но то и за Pixel 6 / 6 Pro таак се очакваше, а голяма греда излезе.

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 11:09 от a.l.e.n.a

# 3 561
И аз искам съвет, моля. В момента ползвам Huawei p10 lite мисля.
Имам нужда от нов, защото паметта вече идва малко, забавя се.
Най-много ми харесва това диодче горе, което ме усведомява за известия и не е нужно да цъкам екрана постоянно. За съжаление май няма такива телефони вече, дори новите модели.
Мечтая за Iphone, малък, и според коментарите съм за 13 mini. Притеснява ме как ще си сваля всички използвани приложения, банкиране.
За снимки, нет, нищо повече. Малък, удобен, стилен.
Иначе какъв бихте ми препоръчали Вие?

# 3 562
Когато си сетъпвате айфона, имате стъпка да изберете дали мигрирате от андроид, от айфон или започвате на чисто. Мигрирали съм от андроид веднъж, два пъти на айфон и за около 20 Мин ми беше преточило всичко - приложения, файлове, история. “Качваш се и караш”, както казват в едни обяви Simple Smile за банкирането ще е по-специфично и може би ще се наложи от начало да се изконфигурира с посещение в клон. Май зависи от банка до банка какъв им е ап-а. Във връзка с диодчето - имаше и при айфоните настройка да почва да мига и присветва, ако разбирам правилно. Пускала съм го за кратко на по-предишния ми апарат само за тест, но ме дразнеше и го спрях. Не знам дали не са го decommission-али като фийчър вече.

# 3 563
  • Мадрид / София
Вчера прехвърлих от Айфона на таблет Андроид, всичко запаметено на Айфона.
Не съм срещала на Айфоните, които съм имала (6, 7 и 11) да ми присвятква известие, но има опция да ти излезе резюме на блокиращия екран за получените съобщения. Пък ако имаш и часовник към айфона е още по-лесно. Няма нужда да вадиш телефона.

# 3 564
# 3 565

Този Ledflash, не е ли реално фенерчето което е отзад на телефона. Потребителката пита за нотофикация над екрана отпред, която при някои телефони свети  дори в различни цветове за различните app-ове. Мен също много ми липсва тази нотификация.

# 3 566

Както Алена по-горе е написала, това е телефон ориентиран към гейминга. Нямам лични впечатления от него, но едва ли ще е нещо по-различно от другите им устройства, с които съм се сблъсквал, а именно кофти софтуерна оптимизация.

Относно Google Pixel 6, двата основни недостатъка, които забелязах в него са, че батерията пада бързо, но това вероятно по-натам ще го оправят. От тази гледна точка предишните поколения бяха по-добре оптимизирани.
Втория проблем е тротлингът. Иначе като дизайн 6-цата е първия пиксел, чийто дизайн ми допада.

Що се отнася до iPhone 13 Pro Max телефонът е отличен, ако цената за Вас няма значение, както и ограниченията на ОС.

Препоръчвам Ви да разгледате и One Plus. Специално от One Plus 9 Pro съм с много добри впечатление. Може да Ви допадне и на Вас.

# 3 567
  • Велики Преслав
Благодаря и на двама ви.

# 3 568
Здравейте! Имам нужда от помощ.. Сегашният ми телефон, huawei p20 lite след 4 годишна вярна служба започва да ме предава. Изключително съм доволна от него... Таа изобщо не знам сега как са телефоните.. Преди него бях с един верен самсунг с3 нео.. Моля за помощ в избора на нов телефон, бюджет до към 600лв.. Гледах самсунг а52 и а52с, някакви xiaomi.. Бих заложила на huawei отново, но ме спира липсата на гугъл плей. Държа на камерата да е хубава, батерията да държи.. И да не се налага скоро да го сменям 😁

# 3 569
Xiaomi Redmi Note 10 Pro
по въпроса за разговорите, имах проблем, виждам по форуми и други хора се оплакват и реших да споделя:

Моят имаше проблем, че е ме чуват добре при разгвори. Аз чувах.
Занесох го на  Xiaomi сервиз, но ми написаха, че нищо му няма и ми го върнаха. Вбесих се. И започнах да ги тормозя, защото не мога да го рекамирам и да си върна парите. И накрая един техник откри проблема, на сим картите ми беше актирвирана "Use mobile data during VoLTE calls on the secondary SIM". Като махнах тази настройка от двете сим карти телефонът работи като пушка.

Общи условия

Активация на акаунт