Избор на телефон

• 427 323
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 3 615
Обяснено е поне на разбираем език 😊
А ако S22+ го усетя голям или пък тежък, дали ще съжалявам ако взема S22? Или по- добре да игнорирам тежестта и да избера с22+
И кой от двата е по- енергоспестяващ и ще издържа повече време с едно зареждане?

Note 10, разбира се, особено, ако можеш да си позволиш + версията Simple Smile

А с какво превъзхожда останалите? Понеже още не съм гледала ревюта на телефоните. Видях им характеристиките и видях само, че батерията е 4500mAh и се чудя дали ще усетя тези 300mAh разлика от моят телефон
Аз минах от 4500 на 5000 и усетих разлика, така че сигурно и 300 ще има някакъв ефект. Вместо ревюта може да потърсиш сайт където правят директно сравнение между параметрите и веднага се вижда кое е по-добре.

Ами не, то не е само до капацитета на батерията, а до това какво я източва. Дали екранът е енергоемък, дали чипсетът е ефективен и т.н. Според тестовете в gsmarena, нейният телефон изкарва повече с едно зареждане. Доста слаб е, като възможности. Но, разбира се - зависи и как се ползва. На телефоните Huawei доста им държи батерията, те са и с по-силен сигнал (облъчване), по-малко енергия хабят да търсят мрежа, но пък облъчват, лаишки го обяснявам, разбира се. Много са факторите, за да се обобщи на две на три.

# 3 616
  • в 1001-та нощ
Няма да го усетиш голям и тежък в никакъв случай, дори напротив. Като размер на екрана е малко по-голям от твоя, но като габарити е по-малък, тъй като е с по-тесни рамки. И не само, че е по-малък, като размери, ами и доста по-тънък. Твоят телефон с IPS LCD екран, което го прави доста по-дебел, докато S22+ е с премиум AMOLED екран и поради спецификата на дисплейната технология е доста по-тънък. Малко по-тежък е, защото е със стъклен гръб и алуминиева рамка (най-премиум материали), докато твоят телефон е с пластмасов гръб и рамка и те са леки.

В първия момент може и да усетиш 12-те грама разлика в теглото, но в ръката ще е и доста по-тънък, това създава усещане за малъ телефон.

S22 и S22+ са доста подобни, като малко и голямо братче, но S22+ има малко по-добр екран с доста по-висока пикова яркост (максимално висока за телефон), т.е. дори и да е ярко край теб, ще виждаш екрана много добре, както и батерията е с по-голям капацитет. Ако умуваш между двата - плюса вземи.

Последна редакция: чт, 26 май 2022, 00:56 от a.l.e.n.a

# 3 617
S22 и S22+ са доста подобни, като малко и голямо братче, но S22+ има малко по-добр екран
Eднакви са им екраните като качество, само на плюса батерията държи малко повече.

# 3 618
  • София
Благодаря, a.l.e.n.a!

Note 10 plus гледам, че е голям колкото 9ката, така че не ме устройва. Явно ще е Note 10, благодаря!

# 3 619
  • в 1001-та нощ
S22 и S22+ са доста подобни, като малко и голямо братче, но S22+ има малко по-добр екран
Eднакви са им екраните като качество, само на плюса батерията държи малко повече.

Напротив - виж каква пикова яркост има единия и другия. Разликата не е никак малка. При S22 няма ъпгрейд спрямо миналата година, при S22+ има. За мен беше доста озадачаващо това още като излязоха.

# 3 620
Ох, пак съм аз 😁
a.l.e.n.a сега пък като писа за това облъчване съм в шок 😆До сега не се бях замисляла, ама пък очаквам бебче другия месец и се замислих да не го облъчвам детето ( попринцип съм си паника и чакам първо дете изобщо не знам как се гледа дете, та преди 2 месеца разбрах какво е ромпър и ритънка, така че може да си представите какъв стрес ми е 😁)
S21+ e с най- малки стойности откъм облъчване.
SAR 0.65W/kg (глава) 0.95W/kg(тяло)
SAR EU 0.65W/kg (глава) 0.95W/kg(тяло)
До колко е допустимата стойност?  И кое от двете трябва да гледаме
SAR или SAR EU?

# 3 621
Оооох! И двете са допустими.
Спете спокойно. Бебето Ви няма да говори по телефона!

# 3 622
До колко е допустимата стойност?
Щом се продават в ЕС, значи е в допустимите стойности. Но ключовото е:

Бебето Ви няма да говори по телефона!

# 3 623
  • в 1001-та нощ
Ох, пак съм аз 😁
a.l.e.n.a сега пък като писа за това облъчване съм в шок 😆До сега не се бях замисляла, ама пък очаквам бебче другия месец и се замислих да не го облъчвам детето ( попринцип съм си паника и чакам първо дете изобщо не знам как се гледа дете, та преди 2 месеца разбрах какво е ромпър и ритънка, така че може да си представите какъв стрес ми е 😁)
S21+ e с най- малки стойности откъм облъчване.
SAR 0.65W/kg (глава) 0.95W/kg(тяло)
SAR EU 0.65W/kg (глава) 0.95W/kg(тяло)
До колко е допустимата стойност?  И кое от двете трябва да гледаме
SAR или SAR EU?

Това излъчване не е постоянно. Например, като избираш, има едни секунди, докато се свърже и даде сигнал, както и като те търсят. Затова се препоръчва, като набираш някого, да не слагаш веднага телефона на ухото. Изчакай да направи връзка, да даде сигнал и тогава.

Няма страшно, то какво ли не облъчва наоколо Simple Smile Samsung са сред телефониtе с ниско "облъчване". В Ю. Корея мрежата е добра и няма проблеми - не се усеща. Телефонът се тормози, ако отидеш в регион, където няма добро покритие. 

На сайта на Германския институт по радиационна защита имаше качени данни с опция за търсене и екселка - да си свалиш и да филтрираш. Мога да видя дали ще го намеря.

# 3 624
а.l.e.n.a Благодаря за добрият отговор, колкото и смешен да беше въпроса. Няма нужда излишно да се занимаваш с глупости 🙂
То оставаше и бебето да говори по телефона и вече трябва да си тегля въжето 😆  Замислих се за това т.к мое познато семейство вечер си оставят телефоните в другият край на апартамента, но той е голям. А в града  апартамента ни е малък и ще е в същата стая.

А относно това, че щом се продава значи е в допустими стойности, от това най- ме е страх. Като знам някои храни какви химикали съдържат, а и не само храни. Едва ли с техниката е нещо по- различно, но когато не разбирам от една тема (както в случая) предпочитам да питам, за да съм информирана. Нищо, че ви беше странно или смешно, ама начетен човек по всички теми няма!
Спокоен сън и на Вас!

# 3 625
  • Разпиляна във въображението
Здравейте! След петгодишна вярна служба телефонът ми LeEco Le Max 2 върви към пенсиониране. Предполагам, че падането му във вода е ускорило нещата. Все още работи, батерията му издържа ден и нещо, но започнаха малко по-малко да забиват приложенията и понякога разглеждането на сайтове. Търся мнения за XIAOMI REDMI NOTE 11 PRO 5G. Доволна съм от марката, преди LeEco, бях с техен телефон, май 2-ката Simple Smile

# 3 626
  • в 1001-та нощ
Хардуерно, той е напълно идентичен с POCO X4 Pro 5G, като изключим дизайна на задния панел и POCO launcher-a. Ако си се спряла на него - виж и POCO-то - като дизайн кой ти допада повече. И двата са красиви - POCO-то е със стъклен гръб с едни лазерни ефекти с него - на светлината е красиво. На Redmi-то много ми харесва Atlantic Blue цвета - много е красив, малко e мъжки.

Моята лична оценка е - "бива" - снима относително добре, качвала съм снимки с него. Мога да ти пусна, ако искаш да видиш. Има си почти всичко - хубав дисплей, стерео звук (3 говорителя), IR бластер, NFC чип, опция за слушалки с 3.5 мм жак, карта за памет (хибриден слот - 2 SIM или 1SIM + 1 за памет), сензорът за пр. отпечатъци е бърз и отзивчив. Зарежда се бързо - 67W - от 0% до 70% за 22 минути и до 100% 41 мин. Проблемите, които може да имаш - типичните за бранда - със сензора за близост при водене на разговор, лагав интерфейс, проблемни ъпдейти. За човек, който няма свръх очавкания и големи претенции - става. В кутията идва с кейс, зарядно, кабел. На POCO-то - и с протектор за екрана, който да си залепиш. На Redmi-то мисля беше залепен.

# 3 627
  • Разпиляна във въображението
Освен за интернет и снимки за друго няма да ползвам телефона. Не мисля да играя игри и т.н. Ще погледна и POCO. Преди време се заглеждах и по Моторола, но имам чувството, че този бранд е "изоставащ", "стар" Simple Smile

А какво е лагав интерфейс?

# 3 628
  • Somewhere far away

Такъв, който се бави, насича.

# 3 629
  • в 1001-та нощ
Освен за интернет и снимки за друго няма да ползвам телефона. Не мисля да играя игри и т.н. Ще погледна и POCO. Преди време се заглеждах и по Моторола, но имам чувството, че този бранд е "изоставащ", "стар" Simple Smile

Имаше един период, в който фокусът им беше върху ниския и средния клас. Те по принцип са и най-продаваните. Но от няколко години се връщат във флагманския сегмент все по-уверено и с интересни предложения.

За тези пари - доти по-бюджетно ще ти изглезе - разгледай Motorola Edge 20 (не Lite или Pro). Той е с много по-добри камери, вкл. телефото камера със стабилизация, много лек (160 гр. спрямо 200 на Xiaomi и POCO), доста по-тънък - дамски телефон, без екранът да е мъничък, стабилен софтуер, екран с динамично опресняване. Като минус - в значките за нотификации - които се виждат на иконите на приложенията, не се вижда броя нови извесия, а само точка, кръгче - че има нови известия. Примерно - получаваш съобщения във Вайбър - няма да виждаш дали е едно или пет, а само, че някой е писал. Също няма слот за карта за памет. Ако брутално бързо я пълниш - това може да те дразни.

Общи условия

Активация на акаунт