"Част от мен" тема 2

• 104 825
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Аз пък мисля че на жена с поведението на Дафне и да я уведомят и е много.
Та тя заслужава да я изхвърли с парцалите без обяснение и разговори.

# 676
  • ... да усещаш мириса на море ...

# 677
Аз вече се чудя и на търпението на семейството на Кахраман.
Невал се разхожда из къщата им, кълве ги постоянно, поведението и е все едно тя е господарката на дома , а те я търпят и се стараят да се държат що годе възпитано с нея.

# 678
Аз вече се чудя и на търпението на семейството на Кахраман.
Невал се разхожда из къщата им, кълве ги постоянно, поведението и е все едно тя е господарката на дома , а те я търпят и се стараят да се държат що годе възпитано с нея.

Значи... ако това чудо ми се мота като неориентиран електрон из къщата, па и кафе да ми пие у холО... одма съм му изправила бръчките и накъдрила петте косъма на главата Mr. Green Mr. Green

# 679
  • София
Поведението на Елиф ме издразни. Поне трябваше да го изслуша. Вярва на хора, които са се държали зле с нея и са я тъпкали, а този на който е разчитала не даде възможност да й обясни...

Щяла да отглежда сама сина си...Кому е нужно?! При условие, че може да му бъде поднесен целия свят. Как ще го отглежда сама? Без образование, без работа...без финансова подкрепа.

Ми тя Елиф тепърва има да постъпва по най-овнешкия начин от всички възможни. Ако най-голямата ми врагиня дойде да ми разправя разни работи, трябва да съм супертъпачка, да лапна думите й за чиста монета, ей-така без никаква проверка. Но като че ли Елиф има в душата си недоверие, че може да й се случи нещо толкова хубаво, като това да я обича мъж като Кахраман. Отделно от това си е и дивичка. Мисля, че в случая майка й трябваше да я посъветва да провери думите на Дефне. От тях трите най-адекватно се държи Назлъ, но нали е най-малката, няма кой да я чуе.

Но детето си е на Елиф, и тя има пълното право да се бори да бъде до него. От самото начало тази богата фамилия я използваше, както си поиска. Безогледно и безпардонно. В един момент искат да убият бебето (оная вещица с кокчето), после пък ще направят всичко възможно да си го вземат. И никой не слага в сметката чувствата на Елиф. Не се и съмнявам, че ако зависи само от Къймет, не само ще вземе детето, но и в бъдеще няма да й даде да припари до него. Как може една майка да  е съглсна с това?

Ама пък бременност кара Елиф, от един проблем в друг, кой от кой по-гадни...

Кити, много правилно! И аз пет минути не бих я изтърпяла тая дърта хиена, па и да ми пие кафе у холО! hahaha hahaha hahaha

# 680
Снощи в форума беше в профилактика и не можах да отговоря ...

Цитат
MAMA-AN, Дефне е извън коментар. Това, че критикувам Кахраман, не означава, че оправдавам Дефне - просто не желая да я коментирам.

Никой от героите и нищо не би трябвало да е извън коментар. Защото нещата са свързани.
Елиф не се засегна от думите на Кахраман, а тя отиде на срещата с конкретна цел - да му каже, че е сгрешил, тя не е влюбена в него и е направила всичко за семейството си....Каквото и да беше казал Кахраман нищо нямаше да се промени. За Елиф, Кахраман е лъжец и в този момент играе роля.
А защо Кахраман каза, че Елиф е казвала това, което иска да чуе и думите му са били лекарство....
Елиф му говореше, че човек като падне в морето се хваща за змия…за птиците затворени в една клетка…за това от къде идва водата в морето…за легендата за водопада в техния роден Хатай….за слънцето….Точно това имаше предвид Кахраман, когато каза, че тя му е казвала това, което иска да чуе и това е било неговото лекарство. Думите на Елиф връщаха Кахраман към родния му край – той не е грандоман като Якуп и не е забравил от къде е излязъл. Когато измисли името на бебето – Топрак, което означава земя, той каза, че се е отдалечавал, но никога не е прекъсвал връзката със земята. Елиф го откъсваше от бляскавото ежедневие и го връщаше към нещо не толкова бляскаво, но реално….Откъсваше го от интригите, от лъжите, от измамите с чистата си душа…..
Така, че колкото и да се опитват Дафа и Невал да унижат Елиф, като я наричат селянка или селяндурка, толкова Кахраман повече се доближава до Елиф….Ами и той е селянин нали….

Ако Дафа не беше изиграла „очернянето на Кахраман“ пред Елиф, нещата щяха да бъдат съвсем различни. Кахраман и Елиф говорят на един език, който е различен от езика на дамите….
Но за Елиф казаното от Кахраман вечерта беше поредната лъжа, защото  повярва на Дафа.
Дафа представи нещата, че Кахраман е знаел още от самото начало, а тя горката /Дафа/ е научила по-късно. Който е гледал излъченото до сега по БТВ знае, че не е  така. Тя наговори толкова лъжи и Елиф не й повярва…Но за да бъде по-убедителна, Дафа каза една истина, че се е опитала да отрови нея и бебето. Тогава Елиф рухна.
Елиф, като разбра, че бебето е нейно, сякаш се загуби. За един миг предишната Елиф – борбена – изчезна. Единствената мисъл е за детето – да не й го вземат. И както и вие казвате само Назлъ беше в час, но никой не я послуша. А Султан както много пъти, така и сега вместо да помогне на дъщеря си, напълно ще я обърка. С ултиматума – аз ще бъда с теб, но ти повече няма да поглеждаш Кахраман, тя ще й навреди много.  Елиф в началото се ослушваше, но след това като добавим и ината й  ще извърши много глупости.
А това, което им каза Назлъ ще се сбъдне на 100%, но Султан никога няма да си признае….че вместо да помогне на дъщеря си, тя й навреди….
Защо Кахраман до сега не каза на Елиф за детето– от един от разговорите с Джелял, в предишни епизоди, Кахраман каза, че трябва да помисли как да стане това.
Кахраман е малко объркан. Той разбра, че майка му е направила Елиф майка без нейното съгласие и желание. Той сега не иска да й налага себе си като баща на детето. Искаше Елиф да няма никакви притеснения, че той е забранен плод. Затова когато бяха на вилата, той искаше да разбере какво иска Елиф, какви са нейните желания. И това, което тя каза го обърка още повече. Тя говори само за майка си и сестра си, че е искала да учи….Момичето има мечти и той не иска да ги разруши…..
И той не е спирал да действа. Малко се забави, когато беше прострелян от Максут, но мисълта, че ако беше се случило с него нещо непоправимо, той не е поверил сина си на истинската му майка, го притесни много. Тоест, Кахраман е наясно, че нито майка му, нито Дафа ще дадат детето на Елиф.
Каза на майка си,/ искаше да говори и с баща си, но гьозбояджийката го убеди да не го прави, защото баща му е зле, а тя ще му каже – разбира се както тя си знае/, че обича Елиф и ще се разведе с Дафа и ще се ожени за майката на сина му. Купи къща в която обзаведе и детска стая…И на вечерята щеше да й каже за детето, че тя е майка, че ще се разведат с Дафа и той иска да се ожени за нея. Няма и миг в който Кахраман да е искал да се възползва от Елиф….
Но Къймет  побърза да подготви Дафа и при срещата в кафенето Дафа на уж прояви разбиране. Кахраман й повярва, че се е променила. Разбраха се да се разведат по взаимно съгласие. След разговора Кахраман свали халката и замина някъде…..
Не разбирам, какво означава, че не е достатъчно Кахраман да „уведоми“  Дафа. Един развод не може да стане за един миг. Това е процес. Но двамата стигнаха до споразумение, че ще се разведат по взаимно съгласие. Да и Кахраман е глупак, че повярва на една лъжкиня наречена негова съпруга. Защото Дафа искаше само да печели време. Нищо от монолога на Дафа  в кафенето не беше вярно. Дафа предпочита ако тя няма да е с Кахраман, той да не е и с Елиф….Дори ще има моменти в които ще предпочете да е мъртав, отколкото да не й принадлежи.
Едно момиче е казала „не искам повече да споря, но да казваме на черното бяло…“
И аз не искам да споря или да убеждавам някого… Но имам право на лично мнение и ще го отстоявам, дори на вас да не ви харесва.
В този сериал изкарват Кахраман и Елиф много наивни и глупави, особено Елиф.  Дафа не спира  да върши гадости, дори ще стигне много далеч…….И всичко, само защото не знае какво да прави с живота си без Кахраман…защото го обичала…И той я бил обичал, но не знаел  /и това ще чуеме/…..И като сложим маниакалната любов на Максут и като добавим как Къймет ще използва внука си, за да не се разведе Кахраман …..нещата стават мноооого сложни….
А  защо Кахраман не каза пред цялото семейство, че Елиф е майка на неговия син…Ами и това го чухме в сериала – за да не накърни достойнството на Дафа….
Извинявайте за дългия и непоследователен  като събития пост и за правописните грешки…

esstela, Джоли, Детелистна, Кити, Таралежка - благодаря за коментарите и песента от епизода. Имах някъде текста на песента, но сега нямам време да го търся. Но текста отново е свързан с чувствата на героите. Мислим в една посока  newsm10

# 681
# 682
# 683
Поведението на Елиф ме издразни. Поне трябваше да го изслуша. Вярва на хора, които са се държали зле с нея и са я тъпкали, а този на който е разчитала не даде възможност да й обясни...

Щяла да отглежда сама сина си...Кому е нужно?! При условие, че може да му бъде поднесен целия свят. Как ще го отглежда сама? Без образование, без работа...без финансова подкрепа.

Шукран е много горда. Дали всяка жена може да постъпи така?!

Невал колко е нагла...

Елиф няма защо да слуша Кахраман. Тя е сигурна - кахраман е лъжец....Не й се е видяло Дафа да лъже.... Grinning Grinning Grinning
Но това е първия път в който повярва без да се опита да изясни кой лъже. Елиф ще повтаря грешките си 1:1...Това е един от недостатъците в сценария. Когато си допуснал грешка и научиш, че те лъжат, би трябвало това да ти бъде за урок. Но  ще се окаже, че Елиф не си учи уроците.

За Шюкрян - това е единствения момент в който харесах как постъпи. Всяка жена попаднала в това положение трябва да постъпва така, ако иска да запази семейството си. След това на Якуп ще му излезе през носа това кръшкане, но никой освен голямата им дъщеря няма да разбере какво се е случило.

Относно Невал изглежда всички споделяме едно мнение. Не бих отишла в къщата на дъщеря ми да разнасям клюки и не бих  изтърпяла интригантка като Невал и една минута  smile3513

# 684
  • София
Бре, не си спомням тази сцена  Grinning. Колко са щастливи, а?!

# 685
В случая Дефне спаси Елиф да влезе в капана, който Кахраман без да иска щеше да и сложи - казвайки и че я обича, да му каже и тя, че го обича. Което не е редно. Редното е той като не обича жена си да си оправи отношенията с жена си като се разведе и тогава да се обяснява на друга, пък била тя и майка на детето му.
3а съжаление, от нищо не я е спасила. 3а капана наречен договор, който дори не помни че е подписала, ще й припомнят, веднага когато роди.
Дори вече да знае че тя е майка на бебето и откаже да им го даде, ще я принудят, защото е подписала, че се задължава да го предаде на Дафне и Кахраман.
В протичен случай е длъжна да заплати огромна неустойка, която е изобщо непосилна за нея...
Не знам дали ще задържи бебето, но като подразбрах какво става по нататък, май ще й го отнемат - за съжаление...
Ще я заплашат, че ще я осъдят ако откаже да им даде детето, това е я пречупи и тя ще отстъпи...
Не съм гледала неизлъчените епизоди, така си представям събитията за в бъдеще...
Дано да не съм права, иска ми се тя да си отгледа детето, а не Дафне...

П.П. Дори и да има законова възможност Елиф да задържи и отгледа детето, ще й необходим адвокат за да се пребори, какъвто тя не може да си позволи...
Ще й се наложи да доказва произход на бебето (ДНК тест за майчинство) в съдебно дело, затова ще й трябва адвокат.
Дано все пак Айше, която е завършила право да й съдейства някак...

Последна редакция: вт, 12 апр 2016, 12:02 от krem-karamel

# 686
  • София
Един ДНК тест няма ли да е достатъчен? Според мен е възможно да си задържи детето.Имайки предвид, че ако тя е подписала договор, то той е бил за детето на Дефне и Кахраман, а детето не е генетично на Дефне. А и предвид незаконността на цялата ситуация, за какъв съд изобщо говорим?
Сценаристите ще си го натаманят, както им е угодно!

# 687
Карамелче
Гледай спокойно. Къймет с договора ще изнудва Елиф сега, докато бебето е още в корема й. Но следващата седмица всичко ще си дойде на мястото....
Скрит текст:
Дафа по много долен начин ще стане майка на Топрак, когато детето вече е родено.... но това няма да е краят.

# 688
Бре, не си спомням тази сцена  Grinning. Колко са щастливи, а?!

Това е зад кадър!

# 689
В случая Дефне спаси Елиф да влезе в капана, който Кахраман без да иска щеше да и сложи - казвайки и че я обича, да му каже и тя, че го обича. Което не е редно. Редното е той като не обича жена си да си оправи отношенията с жена си като се разведе и тогава да се обяснява на друга, пък била тя и майка на детето му.
3а съжаление, от нищо не я е спасила. 3а капана наречен договор, който дори не помни че е подписала, ще й припомнят, веднага когато роди.
Дори вече да знае че тя е майка на бебето и откаже да им го даде, ще я принудят, защото е подписала, че се задължава да го предаде на Дафне и Кахраман.
В протичен случай е длъжна да заплати огромна неустойка, която е изобщо непосилна за нея...
Не знам дали ще задържи бебето, но като подразбрах какво става по нататък, май ще й го отнемат - за съжаление...
Ще я заплашат, че ще я осъдят ако откаже да им даде детето, това е я пречупи и тя ще отстъпи...
Не съм гледала неизлъчените епизоди, така си представям събитията за в бъдеще...
Дано да не съм права, иска ми се тя да си отгледа детето, а не Дафне...

П.П. Дори и да има законова възможност Елиф да задържи и отгледа детето, ще й необходим адвокат за да се пребори, какъвто тя не може да си позволи...
Ще й се наложи да доказва произход на бебето (ДНК тест за майчинство) в съдебно дело, затова ще й трябва адвокат.
Дано все пак Айше, която е завършила право да й съдейства някак...

Карамелче, добре че не си права!
Нищо такова няма да се случи.
Преди да роди Елиф, Къймет подготвя чрез адвокат фалшив договор относно детето. Ако Елиф не им го предаде да плати голяма сума пари. Но Елиф се жени за Кахраман преди да роди. Предстои това да видим!

Общи условия

Активация на акаунт