"Част от мен" тема 2

• 104 926
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Не мога да кажа ,че не гледам серяла внимателно,казвам какво е моето мнение.Аз също съм омъжена,и може би заради това гледам от страната на Дефне.Това ,което излъчиха в първите епизоди беше двама души ,които се обичат ,но немогат да имат деца.Елиф я престсвиха още в началото като момиче,което мечтае за мъж като Кахраман.Когато се запознаха на полето с Дефне,тя се приъесни,сякаш изпита някаква вина,че мъжът на тази жена е бил в мислите и.На сватбата специално почертаха погледа на Елиф към Кахраман,притеснението и когато той взе кърпичката и.Не виждам защо ще излъчват тези неща без цел.И другото,което ми направи впечатление е,че той дори не я забеляза тогава.Той нямаше очи за други жени,защото все още обичаше сляпо своята.

Ами човека явно прогледна
Не мисля ,че Елиф  в началото е мислила за Кахраман.За нея той беше работодателя и.
Не мисля че е мислила за когото и да било  и за каквото и да било.
Имам чувството че това момиче е било заключило дълбоко в себе си всичките си мечти,всичките си желания.И сега започва да си спомня за какво е мечтала ,какво е искала в живота
Не мисля че се притесни от Дафне тогава,просто се стъписа от това че я вижда в полето.Дафне никога преди това май не беше стъпвала в градините

# 151
  • София
Аз пък мисля точно обратното-тя си е мечтаела за него.Разказът й, когато го видяла за първи път, че смятала, че пред нея ще се появи някакъв невероятен красавец, всичко беше такава закачка.Тя си е мечтала за него, наистина го гледаше особено, познаваше го,знаеше кой е.Но не познаваше жена му.Когато се запозна с нея се притесни, rubiq е права. А той наистина изобщо не я отрази, изобщо!!!
Не смятам, обаче, че се е целила към него и е смятала, че нещо би могла да има с него.Мечтала си е за него като за далечен идол. Но човекът в крайна сметка откликна Grinning."Прогледна", както вие казвате Wink.Не му било трябвало много, бре  Laughing.

# 152
  • ... да усещаш мириса на море ...
за мен не е щастлив брак този в който двама души не са си душевно близки....за толкова години брак Дефне не беше влизала в наровите градини....не беше чувала за любимите места на Кахраман в Хаят.....все неща, които би трябвало да знае много преди да са се оженели...не е ли така... Peace

Да, и затова, че не знае нищо за местата, които всички обсъждаха при разговора в клуба, тя обвини пак Кахраман. Кой я е спирал да пита, да се интересува.  Тя, доколкото разбирам, е едно богато градско момиче и се поставя "над нещата". Не се е интересувала от родния край на Кахраман, предполагам е ходела там по "задължение", а след това се сърди. Тя се сържи надменно с всички в къщата, като се почне с Шюкран, която е първа снаха, та се стигне до персонала...

Що се отнася до Елиф, въпрос на трактовка дали е гледала Кахраман влюбено, при условие че той е женен и е "господар", или с възхищение. За нея той е човек от един "друг свят", с други обноски и отношение, а не като бащата-тиранин, който цял живот е тормозил майка и , а и нея предполагам...

# 153
До сега контакта на Елиф с мъже е бил ограничен до  баща и и набезите на Махсуд.Мъже свикнали да гледат на жените като на собственост
В Хатай ,Елиф не е имал с кога да говори ,с кого да споделя.Сестра и е била болна , а майка и тормозена постоянно
Когато одите в къщата в Истанбул ,Кахраман беше единствения който гледаше на нея като на човек ,а не като на уред за разплод.За пръв път Елиф видя че има мъже различни от баща и и Махсуд,мъже които уважават жените .
Дафне и Къймет не я уважаваха ,не и обръщаха внимание.Само заповеди и ограничения,като мъжете в Хатай- сякаш е тяхна собственост

Снощи Дафне разбрала недоразбрала даже я изгони.Навън сама в тъмното ,бременна и изплашена и с Махсуд дебнещ наоколо
Как трябваше да постъпи Кахраман според вас.Да подрепи жена си и да обърне гръб на Елиф в такъв момент

# 154
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Когато се запозна с Дефне, Елиф се притесни, защото беше спряла да работи и започна да се извинява, че си дала само 5 мин. почивка и т.н. Тя си имаше други грижи тогава, плачеше, едва ли й е било до Кахраман.
Нормално е според мен всички млади жени на полето да се възхищават на господаря - млад, силен и хубав, богат, с власт и положение в обществото. Нормално е и да мечтаят, защо не. Макар че аз не бих казала, че Елиф тогава мечтаеше за Кахраман, нямах такова усещане. По-скоро я смути близостта, когато се оказа в ръцете му.
Наистина има противоречие в сценария - от една страна хубавите, нежни отношения между съпрузите, от друга - разговорът, че бракът ще се разпадне, ако няма дете. Но Кахраман винаги се държи внимателно и мило с жена си - целувки, прегръдки, топъл поглед. Внимание и нежност към спящата Дефне, угажда на капризите й - ресторант, който тя е избрала, забавления, които тя харесва и т.н. А Дефне се държи грубо, особено напоследък. Не личи в действията й любов, а само наранена гордост. И желание за притежание.
Между Елиф и Кахраман се заражда приятелство - той се държи човечно с нея, тя иска да върне със същото - да го изслуша, да поговорят. Ясно е, че им е приятно заедно. Това приятелство явно ще прерасне в любов - и това също е нормално. Дефне отблъсква все повече Кахраман с грубостта и цинизма си,  с неразбирането и безчовечното отношение, а пред него стои Елиф - един съвсем различен свят.
До този момент Елиф не е направила нищо, за което да бъде упрекната. Тя просто е благодарна на Кахраман за грижата и доброто отношение. Тя не си прави илюзии за съвместен живот с него. Тя знае коя е. Може дълбоко в себе си вече да усеща любовта, но не дава израз и не прави нищо, с което да привлече Кахраман. Напротив, съвсем лоялна е и се държи точно, както би трябвало да се държи жена в нейното положение.
Това с ръката от носилката и мен за малко ме смути - поздрав ли беше, извинение ли, внезапен изблик на близост ли...(Но си спомням, че когато аз бях почти в нейната ситуация - на носилка след операция и все още под влияние на упойката, толкова благодарна се чувствах, че поисках да стисна ръката на хирурга, който вървеше успоредно с носилката. Мъжът ми изревнува тогава. Даже аз не си го спомням това, упоена съм била още. Той после ми каза и не му беше приятно това, че съм протегнала ръка към лекаря. Ако не беше на  носилка, ми каза, можеше и да го разцелуваш. Можеше. В такива екстремни моменти човек реагира екстремно и не винаги адекватно. След години мъжът ми беше в същата ситуация и тогава ми каза - сега разбирам как си се чувствала тогава и ме е срам от това, как реагирах.)
Та на този етап аз не виждам от страна на Елиф нито кокетство, нито флиртуване, нито някакъв опит да привлече вниманието му. Дори да усеща, че се влюбва (а мисля, че още не), тя потиска това в себе си, знаейки коя е и какво място й е отредено в живота му.

И аз съм омъжена, но това няма никакво значение в случая. Това, че сме омъжени значи ли, че всички омъжени жени са праведни, а всички останали - не. Гледам сериала като човек, не като омъжена жена.

ПП. Докато съм писала, сте писали и вие. И се радвам, че почти същите неща. Обичам съмишленици. Joy

# 155
  • София
Кахраман отдавна трябваше да постъпи като отговорен мъж.Да обсъди всичко със съпругата си, да разбере от къде идва тая тъга и озлобление в нея, да спре и да се замисли.Да се опита да намери верния за всички отговор-къде точно трябва да позиционират Ели?.Толкова са богати, а не могат да наемат охрана и в къщата на бащата на Дафне.Или пък да я изпратят в чужбина, дори ако трябва заедно с Дафне,двете да заминат. Решения всякакви, но той избра най-сладкото-да бъде около красивата Елиф. Елиф също може да се опита да се дистанцира от Кахраман, но не го прави.  Всичко между тях, което обяснявате, ми звучи не като причина, а като търсене на оправдание. Защото има ли желание има и начин, а оправдания много!

п.п. Леле, колко различно виждаме всичко Grinning!

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 11:48 от Л_Дани

# 156
Привет!
Л_Дани, Кахраман избра най-лесния за него вариант - Елиф да е в дома му, постоянно пред очите му. Не разбира защо Дафне се настрои толкова срещу Елиф и нероденото бебе. Не знае истината. И няма как да я научи скоро, при положение, че Къймет разколебава Дафне в  желанието да каже истината. И на мен снощи ми беше странно това споделяне на спомени и чувства на Елиф с Кахраман. Тълкуването на поведението му от нейна страна. Тя се държи вече с него като с равен. Като се има пред вид, че е работила в градините му, ми е малко пресилено. Но явно това е пътят, избран от сценаристите - постепенно сближаване с Елиф и раздалечаване с Дафне заради поведението й. Разбирам Дафне, но опита за предизвикване на аборт, застрашаващ и живота на Елиф, няма как да се оправдае.

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 12:45 от Vali_N

# 157
Когато започва сериалът са написани първите 10-15 серии. После всичко се пише в движение. Затова и многото допуснати грешки в сценария. Сериалът има определен бюджет, от който зависи и броят на хората в екипа. Правиш сценарий за определен брой артисти.Впоследствие, когато сериите се увеличат, артистите намаляват. Трябва да се вместят в бюджета. Тук имаше много действия - отвличания, опит за убийства, които на мен ми омръзнаха. .......

# 158
Мястото на Кахраман е до жена му,не до Елиф.Вярно тя носи детето му,но той можеше да се погрижи за нея по хиляда други начини.

# 159
Добре ,как мислите ,че трябваше да постъпи снощи Кахраман след като Дафне изгони Елиф .
И много добре знаеше ,че тя няма къде да отиде

Писахте че е можело да я изпратят в чужбина.Само че дали тя ще иска да отиде в чужбина след като оставя болна сестра и майка в затвора.
Дали ще бъде спокойно толкова далече от близките си

# 160
Мястото на Кахраман е до жена му,не до Елиф.Вярно тя носи детето му,но той можеше да се погрижи за нея по хиляда други начини.

Това по задължение! Мястото му е там, където той пожелае, където е спокойно, където може да се усмихва!........

# 161
  • ... да усещаш мириса на море ...
Добре ,как мислите ,че трябваше да постъпи снощи Кахраман след като Дафне изгони Елиф .
И много добре знаеше ,че тя няма къде да отиде

А-а, точно: дойде, видя и реши! Пардон, беше решила още преди да дойде  Laughing. А след това пак друг и е виновен (Емине), че не и е казала, а тя иска ли да слуша, дава ли възможност да и се обясни или нейната "истина" е единствена?!

# 162
Да Дефне е много своенравна.И аз да видя как се държът за ръце,ще избухна.Какво да каже:"Здравейте,как е настроението,добре ли се чувствате заедно?Не се притеснявайте,аз ревнувам и съм бясна,но няма да го покажа!"
Все пак после като разбра ,че е идвал Максут,призна,че е сбъркала,но ревността е болест.

# 163
Да Дефне е много своенравна.И аз да видя как се държът за ръце,ще избухна.Какво да каже:"Здравейте,как е настроението,добре ли се чувствате заедно?Не се притеснявайте,аз ревнувам и съм бясна,но няма да го покажа!"
Все пак после като разбра ,че е идвал Максут,призна,че е сбъркала,но ревността е болест.

Да ,нормално е да избухне.
Но тя побесня още като чу ,че Кахраман е там ,не искаше да чуе никой.Емине се опита да и каже но тя вече беше решила
Дали призна че е сбъркала.По скоро започна да оправдава себе си.И Емине и го каза.
И да ревността е болест.Отравя и ревнивеца и хората около него.Няма щастлив брак с хора изпитващи болезнена ,патологична ревност
А при Дафне това не е от сега.Винаги е било.Такъв брак е обречен.Не зависимо дали има или няма трети човек

# 164
  • Плевен / София
Скрит текст:
Кахраман отдавна трябваше да постъпи като отговорен мъж.Да обсъди всичко със съпругата си, да разбере от къде идва тая тъга и озлобление в нея, да спре и да се замисли.Да се опита да намери верния за всички отговор-къде точно трябва да позиционират Ели?.Толкова са богати, а не могат да наемат охрана и в къщата на бащата на Дафне.
Или пък да я изпратят в чужбина, дори ако трябва заедно с Дафне,двете да заминат. Решения всякакви, но той избра най-сладкото-да бъде около красивата Елиф.
Скрит текст:
Елиф също може да се опита да се дистанцира от Кахраман, но не го прави.  Всичко между тях, което обяснявате, ми звучи не като причина, а като търсене на оправдание. Защото има ли желание има и начин, а оправдания много!

п.п. Леле, колко различно виждаме всичко Grinning!
как си представяш Дефне и Елиф заедно в чужбина...при условие, че Дефне вече знае, че не е майка на детето.....Да изпусне Кахраман от поглед... Crossing Arms Дефне никога не би го позволила.... Naughty Зия бей също нямаше да позволи "бременната" снаха да замине .....така, че такъв сценарии беше невъзможен....а иначе хипотези всякакви... Whistling

Общи условия

Активация на акаунт