Надявам се ще ми простите нахлуването в темата. Попаднах на нея случайно
, ровейки за информация за сериала, който гледам за първи път сега - по бТВ. Започнах да чета постовете ви в тази, новата, тема и.... страшно ме интригувахте с мненията, които сте споделили. И тъй като съм изключително изкушена от темата за майчинството - и чисто по женски, и чисто професионално
- реших да кажа нещичко и аз. Сурогатното майчинство е доста деликатна и сложна тема, затова и не навсякъде е позволено. Повярвайте ми, няма осиновители, които да не проявяват интерес към биологичните родители на детето, което осиновяват. Дали по-рано, дали по-късно - този момент идва. /Споделям не предположение, а наблюдение от практиката
./ И в това, разбира се, няма нищо неестествено. Важното е осъзнатото решение да станеш родител. Дали ще родиш или ще осиновиш.... техническа подробност. Актът на раждане не те прави автоматично родител.Та в този ред на мисли да се върна към сериала. Държа да кажа, че не съм гледала първите епизоди - така се случи. Но и не изпитвам нужда да ги гледам, защото от многото коментари и анонси поразбрах какво се е случвало. Това, което ми се набива в очи, е начинът на реагиране на Дефне в напрегната ситуация. Катастрофа... отрова... подмолни действия и пр. Не помня чий е постът, в който се споменава, че Дефне решава да стане майка не защото иска да е такава, а за да остане в семейството. Ами... така си е. Със сигурност тя има своите си причини, за да иска дете - навярно никак не е приятно постоянно да ти натякват, че снощи не си забременяла. Това мога да го разбера! Само че... кой и какво е причината, за да стане така. Сигурно ще ме апострофирате, че катастрофи и всякакви неприятни инциденти се случват. Да, случват се.... но тази се е случила заради безразсъдството и импулсивността на Дефне. Само не разбрах - преди катастрофата Дефне знаеше ли, че е бременна? Защото ако е било така - ега ти безотговорната глупачка
. И въпреки всичко, и независимо от всичко, съпругът й беше до нея. Неведнъж й каза, че и без дете пак ще я обича и ще я иска.
Мисълта за сурогатна майка... Кахраман беше против!, но фикс идеята беше вече налице - в главата на онова чучело с кокчето, а по-късно и в русата главица на Дефнето. Аз лично останах с впечатлението, че от момента, в който Дафа се съгласи с това, тя вече започна и да съжалява. Споменава се в коментари в темата, че по-късно Дефне ще роди дете. Е.... мама му стара
- това вече заприличва на параграф 22 - хем яйцеклетките й не стават, ама стават

- чия семка всъщност е дефектна

- и що пък първо не опитаха по-настоятелно да се размножат по най-естествения начин, а тръгнаха да търсят чужда матка

Най-вероятно заради нуждите на дизито

Защо Елиф прие да бъде сурогатна майка? Нуждаеше се от пари, беше в затруднено положение, попадна в зрителното поле на бабет Къймет
. Смятам, че никой от тях не се поддаде ей така от раз на импулса си. Дафа и бабет доста се постараха да тласнат собствениците на половите клетки един към друг
. А че дъртата сама е взела решение да не се използва яйцеклетка от снаха й... ми не знам какво да кажа.... явно истински се е вживяла в ролята си на господарка на всичко и всички. И това с яйцеклетката Дафинкина пак ме връща на по-горните въпросчета - нали уж дефектна, ама не съвсем. Това просто Фърля петно върху тюркиш медисин дето прави чудеса Ох, и още много неща ми бяха в главата, но спирам, за да не досадя. В заключение ще кажа, че дизито поставя интересни въпроси, маркира важни теми. Не ми допада опростяването им и предлагането на недомислени решения, но това не ми пречи да го следя

Още веднъж моля да ме извините за нахлуването, но четейки ви, се изкуших и аз да споделя мисли.
Успешна нова седмица!

,
.
След всичко, което съдбата беше отредила за мен да преживея, вече нищо не би ме учудило или накарало да погледна с недоверие. Ако моят живот беше описан във филм, всички щяха да възкликват: айде стига бе, т'ва не може да бъде! Затова гледам всеки филм с достатъчно уважение, дори само заради мисълта, че нищо не е невъзможно.