89th Academy Awards OSCAR'2016–И Лео получи Оскар, но животът продължава :)

• 69 093
  • 642
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Аз пък никъде не откривам Lion, а много ми се иска да го гледам. Сюжетът ми се струва интересен, а и заради актьорските номинации.

# 241
  • в морето до колене
Не съм го видяла още и аз.
Последно вчера видях Джаки

# 242
Не съм го видяла още и аз.
Последно вчера видях Джаки

Как беше Джаки? Това е с Натали Портман филмът, нали така?

# 243
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Уф, Manchester by the Sea имах предвид, обаче докато гледам бебето и му дрънкам с шишето и се раздвоявам... Ще се случват такива работи, моля за извинение Simple Smile
Питам си аз, понеже за Hidden Figures например чак днес научих, че съществува, та кой знае какво още бих могла да съм пропуснала Laughing
(на работа ми се скараха как може да не го знам, бил в нашия ресор точно Mr. Green)

Е, как рядко ще номинират фантастики- оня ужас 'Гравитация" не беше чак толкова отдавна, хеле пък сините човеци Joy

# 244
Има предвид Манчестър, Джой.

prolet_inchen, ако се върнеш назад ще видиш, че миналата година сред основните фаворити нямаше толкова филми, които да създадат расово/етническо "разнообразие".

За Идрис Елба мога само да кажа, че и аз чувствам болката ти Simple Smile А че женското присъствие в Холивуд не е достатъчно, що се отнася до режисьор/сценарист е тъжен факт. Дано се пооправят нещата.
Питам се и дали не са ги засилили толкова тези филми с Дензъл/Виола и Moonlight за тази година, след като нови 600 гласуващи/номиниращи за Оскар се присъединиха в редиците на досегашните. Защото ми прави впечатление, че преди няколко години пак имаше такъв момент - 12years a slave и Captain Phillips се засякоха. А може би просто няма планиране, а така се случват нещата, пък аз нещо много се филмирах от толкова филми май Wink

# 245
Уф, Manchester by the Sea имах предвид, обаче докато гледам бебето и му дрънкам с шишето и се раздвоявам... Ще се случват такива работи, моля за извинение Simple Smile
Питам си аз, понеже за Hidden Figures например чак днес научих, че съществува, та кой знае какво още бих могла да съм пропуснала Laughing
(на работа ми се скараха как може да не го знам, бил в нашия ресор точно Mr. Green)

Е, как рядко ще номинират фантастики- оня ужас 'Гравитация" не беше чак толкова отдавна, хеле пък сините човеци Joy

И аз чувам за пръв път за Hidden Figures Simple Smile

Гравитация - филмът, в който Джордж Клуни предпочита да изчезне в Космоса, пред това да прекара и една секунда повече до жена на неговата възраст Wink /Тина Фей е класика/

Знам, че съм малцинство, ама на мен Arrival си ми хареса и съм доволна, че е номиниран. И аз съм доволна от номинациите. Има си от всичко, талантите са различни, в повечето случаи, който и да спечели, няма да съм разочарована.
Сега да пускат кръглите маси на Hollywood Reporter... А, не чакайте, вече ги има. 3ма от номинираните са познали, с Джоузеф са сбъркали, ама аз не възразявам Wink

# 246
  • в морето до колене
А може би просто няма планиране, а така се случват нещата, пък аз нещо много се филмирах от толкова филми май Wink
Виж сега, най-лесното нещо е да се намери някоя конспиративна теория за случващото се в Холивууд, щото почвата е благотворна по дифолт - както всички знаем, там е пълно с евреи.
Така че, свиркай си.  Wink
Нарочно ги изкарват по 2-3-5 на година. Ама не всяка година, за да има повод за толерастки активни мероприятия.

# 247
А може би просто няма планиране, а така се случват нещата, пък аз нещо много се филмирах от толкова филми май Wink
Виж сега, най-лесното нещо е да се намери някоя конспиративна теория за случващото се в Холивууд, щото почвата е благотворна по дифолт - както всички знаем, там е пълно с евреи.
Така че, свиркай си.  Wink
Нарочно ги изкарват по 2-3-5 на година. Ама не всяка година, за да има повод за толерастки активни мероприятия.

Така, така Simple Smile Абе важното е филмите да са добри, пък откъдето ще да са и който и да е да участва в тях.
Юпер има ли шанс за Оскар според вас?

# 248
  • в морето до колене
Не знам, не ми се вярва много.
Обаче ако разпространителите на филма си свършат добре работата и го спечелят, ще ги поздравя.

Иначе по-нагоре някой протестираше, че самият филм отпадна от надпреварата за чуждоезичен.
Ами според мен е точно поради тази причина - кампанията беше фокусирана върху номинацията на Изабел.
Обаче той филмът и на европейските награди не направи кой знае какво - там даже Изабел не я наградиха. Вече питах тук, защо смятате, че американците трябва да я оценят повече от европейците... Не помня, дали някой ми отговори.

# 249
  • София
Пролет не само ти харесваш Arrival, спокс. Wink
За мен е рядко филмово събитие и адски много ми хареса. Няма шанс, но за него самите номнации са заслужена награда. Който не го е оценил си е негово право.

Иначе тези 14 номинации на Ла Ла ме изумиха, чак пук толкова. И да подобри рекорда на Титаник, е не... :о
Е хубаво де, но с подобен рекорд тази година почти всичко се обезсмисля, няма начин да не му дадат и за най-добър филм при положение, че ще има минимум 10 награди.
другите ще присъстват само за купона. Е, ще е интересно при актьорите де Simple Smile

# 250
  • в морето до колене
Въобще не е сигурно, че ще му дадат големия Оскар все още. Moonlight е много сериозен конкурент.

Мисля, че много ще зависи от SAG - все пак La La Land там няма номинация, а Moonlight има.
След миналогодишното развитие на събитията вече имам "обица на ухото" никога да не подценявам ансамбловата награда на SAG.
Пак да повторя, че актьорската гилдия е най-многобройната в Академията...

А иначе не разбирам, защо ви изумяват 14 номинации.
От месец и нещо се вижда, че филмът като цяло + двамата актьори + режисьорът/сценарият са фаворити - дотук 5
филмът като тематика и изпълнение предполага номинации за сценография и костюми / но понеже е съвременен и без характерни роли, нямаше надежда за грима и прическите / +2 = 7
филмът е мюзикъл, което по дифолт предполага музика, песен и звукови номинации +4 = 11
филмът е хвален за визуалните си качества, т.е. операторът и монтажистът също са под подозрение +2 = 13
понеже няма визуални ефекти, номинацията на втората песен беше бонус  Mr. Green

и ето ви 14

С Титаник се разминават в три пункта:
- Титаник няма номинация за сценарий - но пък има за грим
- Титаник няма номинация за главна мъжка роля, но има за двете женски
- и втората песен с/у визуалните ефекти

А, да не забравя, че и по още един пункт се разминават - Титаник има 200 милиона бюджет, а Ла Ла Ланд има 30 милиона. 

Тъй като другият рекордьор "Бен Хур" също е високобюджетен тип продукция, то вероятно трябва да сравняваме с "Всичко за Ева".  Peace Виж там вече разликите са сериозни.

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 00:07 от мячик

# 251
  • София
Аз писах, че ми се струва нелепо да номинират Юпер в категория главна женска, а самият филм Elle да не бъде поне в номинация за чуждоезичен. Филмът все пак спечели ЗГ в същата категория, т.е не е останал съвсем незабелязан при кампанийното промотиране.
Това обаче съвсем не е протест от моя страна, напротив, филмът не ме впечатли като сюжет, даже на моменти ми беше силно дразнещ като реакции и ситуации.

# 252
  • в морето до колене
За да спечелиш ЗГ е достатъчно 50ина журналисти да решат да гласуват за филма...

При номинацията на чуждоезични филми нещата са малко сложни и приличат на фестивални правила.
Ако ти е интересно, тук е доста подробно разказано, кой и как номинира в тази категория - http://www.indiewire.com/2016/12/oscars-2017-foreign-language-sh … tlist-1201756813/
И тук е интересно написано, нищо че е за миналата година - http://www.thewrap.com/10-things-to-know-about-the-oscars-massiv … gn-language-race/

Много е възможно тези, които са го гледали, също да не са го харесали - оттам следва, че не беше включен даже в краткия списък.

А за категорията Главна женска роля се кандидатства на общо основание и се номинира на общо основание - от актьорите, които са членове на Академията. И не са длъжни даже да са гледали филма.
Както и тези, които ще гласуват за наградата не са длъжни да са го гледали. Могат да си гласуват по симпатия.
Затова се и правят кампании - да предизвикат симпатията на гласуващите.  Wink

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 23:53 от мячик

# 253
  • Ænima/Albuquerque
Току-що изгледах Manchester by the Sea. Цялото ми същество е потресено от номинацията на Мишел Уилямс. Това бездарие е много рядко срещано... Sick

Кейси направи поне два пъти по-добра роля в Джеси Джеймс. А, момчето в поддържаща беше страхотно - напълно си заслужи номинацията!

Отивам да гледам Джаки, та да си оправя вкуса.

# 254
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Уилямс нямаше никакво екранно време, за да може да се говори за каквото и да било изработване на дори второстепенна номинация. А единствената си значима сцена я изврещя като болна от запек патица.

Общи условия

Активация на акаунт