Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 5 467
Научихме ли си за утре?
Много ме трогна този разказ и реших да го пусна тук.

# 1
 • Мнения: 2 332
Страхотен разказ!
Лелей, какво ни чака....  Close

# 2
 • Мнения: 262
на мен нещо не ми се отвря , бихте ли казали с две думи за какво става въпрос че ми е интересно

# 3
 • София
 • Мнения: 18 341
Трагично, но факт Confused

# 4
 • Мнения: 2 792
 Прочетох разказа, но на мен ми се струва с малко прибързани и крайни изводи. По стечение на обстоятелствата миналата година с Димана ходихме на логопед в 18-то, сега тя е в 32-ро. За времето изкарано в училищните коридори основното, което ми направи впечатление, че децата са същите като нас на времето Laughing.
   Крайни са констатациите във връзка с учителската професия и учителите, не че съм особен фен на тази гилдия, има един манталитет, който не понасям, но това е съвсем друг въпрос.... Два дена след учителската стачка имахме родителска среща и г-жа Йончева (учителката на Димана), ми направи страхотно впечатлние с изказването си, тя не е учител заради една заплата, а защото обича работата си, обича децата и смята, че нейното призвание е да преподава. И не само това, благодари на нас родителите за усилието, което полагаме в къщи с всичките диктовки и упражнения, защото добрите резултати могат да се постигнат, когато и родителят помага и работата трябва да е от двете страни и без нашата помощ, тя не би могла да постигне толкова добри резултати.
   Така че, добри учители има, а аз и в частност Димана сме големи късметлийки Laughing

# 5
 • Мнения: 157
Това е положението в нашата "прекрасна" държава,и за наше съжаление ще става още по-зле.Тези приказки за ЕС не ми се вярват ама хич.Просто сме си такива и няма да се оправим никога,така сме си свикнали и явно така ни е добре.

# 6
 • Мнения: 3 861
Звучи ужасно!!! За съжаление е така. Учителите като че ли нямат достатъчна мотивация да са добри в това, което правят. Явно удовлетворението да си свършиш работата добре и да научиш наистина на нещо едно дете не е достатъчно... Confused

# 7
 • Мнения: 2 700
Съгласна съм с Кифлата, че има все още и учители по призвание. Дъщеря ми учи в не толкова реномирано училище и съм с отлични впечатления от учителите в началния курс и най-вече от "нашата".  Вярно, че в първи клас на децата все още им се учи, но през ваканцията дъщеря ми нарисува няколко картини за "госпожата" и мечтаеше отново да се върне на училище.

# 8
 • София
 • Мнения: 3 421
  Малко крайничко ми се стори, но знае ли човек - може някъде и така да е.
На майка ми учениците редовно й рисуват картини, пишат й писма и стихотворения. Това без никой да ги кара насила, без повод й подаряват откъснато отнякъде цвете и като я видят на улицата тичат да я поздравят и разпитват какво прави или разказват те какво правят.
Когато идва време за записване родителите искат децата им да са в нейният клас и винаги нейните класове са с най-високи резултати. Най-интересното е, че от колежките й има завист.
 Вкъщи редовно се прибира с главоболие, но никога не съм я чула да каже "не мога да ги трая".
Жалко, че моите деца не могат да бъдат при нея ученици.

# 9
 • Мнения: 328
Отношението на децата говори най-добре за професионализма на учителя.Браво на майка ти,Етиа.От това,което казваш е ясно,че е учител по душа и призвание.Желая й още много години здраве и живот!  bouquet

# 10
 • Мнения: 3 163
Хммм... казват учителите нямали добра мотивация(разбирай нископлатени са), ами преди 15г-20г да не би да са взимали милиони Thinking а и има нещо друго-ако и родителите не уважават учителите....то какво остава за децата.

п.п.все още пазя хубави спомени от началната си госпожа

# 11
 • Мнения: 2 332
Хммм... казват учителите нямали добра мотивация(разбирай нископлатени са), ами преди 15г-20г да не би да са взимали милиони Thinking а и има нещо друго-ако и родителите не уважават учителите....то какво остава за децата.

п.п.все още пазя хубави спомени от началната си госпожа
Да ти кажа и аз се замислих и за този аспект... никога не са били кой знае колко добре платени. Примерно сещам се за един учител по биология - в 51-во тогава ОУ - човека беше възрастен, ходеше с един и същ костюм всеки път, но това не му пречеше да говори на "Вие" на учениците (голяма рядкост и тогава) и да разказва новия урок въпреки понякога бурните реакции на последните... Много го уважавах!

# 12
 • Мнения: 352
Здравейте всички ,изказали се дотук.Прочетох разказа с огромен интерес.Много е лесно май да даваш оценки отстрани.Не мисля че бих винила някой ден учителите за просташкото поведение на моят син.Децата са отражение на своите родители,на тяхното поведение.Ако някога те се държат по странен начин,значи ние някъде сме сбъркали.Освен това не бива всички училища и. всички учители да се поставят под общ знаменател.Ако вие непрекъснато мърморите пред вашето дете колко сте недоволни,че"на какво те е научила"какво уважение ще има то към "нея".А след като няма елементарно уважение Вие пък какво очаквате от "нея"?А защо някоя майка трябва да се интересува колко пари получава "въпросната"госпожа и колко часа работи?Според мен би трябвало май да е грижа повече за това да ли детето и си е пъхнало тетрадката с домашно по англииски език или за 6ти път ще каже че е забравило.А какво се оказва на края на годината.Тя тетрадката май си е останала почти нова новеничка."Защо тогава ни карат да купуваме тетрадки към учебника?"Та мили момичета,въпросът е много деликатен.Ако почна да давам примери,мога да пиша до сутринта.Ще се радвам да продължим с темата.

# 13
 • Мнения: 3 740
Има всякакви учители, както има всякакви хора. Според мен за учителя в началното училище най-важното е да бъде човек с ценности и да се опитва да ги предаде на децата. Всички ще се научат да четат и смятат, но по-важното е да се научат на човещина. Основите на това се поставят в семейството, но ролята на учителя не е никак малка. Ние много случихме - Камен завършва 4 клас при един достоен мъж, който говори на децата преди всичко за приятелство, търпимост, любов към родината, мъжество, честност, а едва след това за запетайки и скоби. Мъка ми е, че ще се разделим. А Камен колко го обича, нямам думи.

Общи условия

Активация на акаунт