Спомени и впечатления за социализма в България

• 539 231
  • 11 975
  •   1
Отговори
# 3 555
Идвай  Hug

# 3 556
Моето превозно средство дали ще ме докара в Оз?

# 3 557
Псулютно Simple Smile и аз на такова се возя понякога:-).

# 3 558
Аз сега се обърках. Пролетариатът си мисли, че капиталистите не бачкат? Аз от своя страна си мисля, че на пролетариата работата му е да измисли коя мандра да обере.

# 3 559
  • Norge

Чек, златна си!!!! Прегръдка  Hug
И малката “Валентина“ помня, а защо така се изложих с градинката......  Embarassed

# 3 560
Не знам дали си струва да ти отговарям, но днес е празник и така
- на Бъдни вечер пускахме тежки пердета да не ни видят.
- не носех златното кръстче от баба ми, че много лошо
- не казвах къде работи баща ми (БПЦ), пак много лошо

Засега толкова. На теб пък какво ти беше толкова хубаво?
newsm78
Никога не сме се крили за Коледа, елхи се продаваха на камари на Сточна Гара и на пазара Ситняково. Купувахме смески за ошав, купувахме за Великден козунаци без да се крием, копувахме бои за яйца без да се крием, копувахме козуначено тесто от пекарните без да се крием и баба ми правеше разкошни кифлички с бадеми, ядяха ги децата из цялата махала.
Кръстчетата не са ме карали да се замислям, защото ни преди ни сега ми е хрумвало да нося подобно . Нещо религията не ме влече.
За баща ти защо не си казвала идея си нямам. Но според мен който го е интересувало е знаел къде е работил. Също и сега. Ако мислиш, че който се интересува няма да ти намери цялостен профил ... при тези интернет активности особено ...

Че то на Коледа се работеше, ама че амнезия те гони....

# 3 561
Коледа не се празнуваше изобщо.
Само НГ беше празник.
Елхата и подаръците бяха тогава.

# 3 562
  • София
Скрий се, че и народен съд ще ни спретнат Simple Smile
Нема се плашите. Пращам ви самолета, после ви товаря на хеликоптера, карам ви на яхтата и пием шампанско. Дом естествено, но може и Мое. Mr. Green Mr. Green

# 3 563
Аа, домашно шампанско  Joy hahaha

Аз изобщо не знаех кога е Коледа.

# 3 564
Аз затова нямам никакви навици и традиции за Коледа.

# 3 565
Коледари не сте ли виждали? Това не беше забранено.

Като се работи не е празник?  newsm78

Именни дни не сте ли празнували бе хора. Къде сте живели?

# 3 566
  • Сф

Именни дни не сте ли празнували бе хора. Къде сте живели?

Цепиш мрака Мама Нана Joy bowuu

# 3 567

Как да не е било празник? Ставаш на 25 декември в 6ч. за училище или работа, а под прозорците пеят коледари с пионерски връзки. Спъваш се в елхата, докато се обличаш и с "Ой Коладе, мой Коладе" на уста препускаш към работата или училището. Ех каква празнична атмосфера!

# 3 568
Аз бях потресена и протестирах на глас, че на първи юни се учи. За съботите да не говорим. Нашити спят след пролетарски петъчен купон, аз на училище. Twisted Evil Хубавото беше, че документацията не беше това което е сега и неизвинените отсъствия се поддържаха лесно до санитарния минимум.

# 3 569
При социализма никой не се оплакваше. Естествено, защото всичко беше наред, а не защото хората ги беше страх да се оплакват.
Много ми е интересно от какво толкова ви е било страх?
Доста си мислих над случая, когато един работник от предприятието беше казал на шефа: Като не ме харесваш, напусни, аз те харесвам! Аз гледах тогава с неудомение /бях току що започнала работа/, как може така да се говори.
Всички работници имаха влогове и заеми, и работа. днес, ако напусне, утре е някъде, а сега?
Дали сега можех да кажа на шефа си, когато ме съкрати 1 месец и 4 дни преди да направя 10 г във фирмата му нещо такова/не същото разбира се/?
Коледа никога не ми е липсвала, нито сега, нито преди. Не е моят празник, не го чувствам такъв и тази тарапана около нея ме изнервя.

Общи условия

Активация на акаунт