Растат цветенца и тревички, ОКТОМВРИйче маха с крачета и ръчички! - тема 3

• 41 694
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
  • Враца
R_N, мерси за светкавичното добавяне!  Hug

# 136
Моля, моля, радвам се че списъка расте!
Имаше момичета в Щерев, някой мина ли вече БХС там? Интересно ми е за колко време излиза резултата?

# 137
Но гинеколога каза да забравя за тях и най-вече за магнезия, защото е доказано че магнезия вреди повече от колкото помага на бебенце  Thinking
Аз му се доверявам и вече гледаме смело напред!

А обясни ли защо? Аз пия магнезий и никога не съм чувала подобно нещо.  newsm78

# 138
В подробности не е влизал, само каза, че вреди повече от колкото помага! И понеже е доктор, който постоянно е по конференции и нов, вярвам му на всичко, което казва! Допълнителни нито той, нито аз искаме да приемам ненужно витамини, добавки и други! Имай предвид, че той сега ми спря и витамин Б12 и фолиевата киселина! Каза, че бебето се е развило и вече са ненужни, но пък сега е периода където има нужда от витамин Д  Peace

# 139
Ако магнезият вредеше, значи повечето бебета щяха да се раждат с проблеми. Защото масово се изписва.
Аз с първата бременност също съм пила от 5-ти месец нататък за контракциите, които получих...и не съм имала никакви проблеми. Но пък ми помогна.

# 140
И аз съм пила предните два пъти и сега пия заради контракциите. Факт е , че си го самоизписвам, защото тук не дават никакви хапчета почти. Имало я някакъв скандал преди време с витамини за бременни, които се доказало, че вредят след 20 години и от тогава ги е страх. За това няма да се очудя и да вреди на нещо. При мен въпросът в момента е кое е по-малкото зло. Така или иначе като намалеят контракциите ще го поспра.

# 141
То по принцип нито един синтетичен витамин не е ОК, за който и да било човек (не само за бъдещата майка), но когато наистина има нужда, нямаш друг избор, освен ако не решиш да оставиш нещата на естествения подбор на природата.
Аз никакви витамини не пия освен ФК, но и нея ще спирам скоро. Ям много салати и плодове. Най-добре е ако бременната няма проблеми, да си добавя всички витамини и минерали, с разнообразна и богата на тях храна.  

Последна редакция: пт, 08 апр 2016, 13:16 от d@indi

# 142
  • Враца
Аз съм против пиенето на витамини и добавки. Лекарката ми изписа витамини, но не мисля изобщо да ги взимам. Във всеки един сезон има начин да се набавят необходимите витамини от храната, а ние ще си бременеем в най-благодатния сезон, когато има изобилие на плодове и зеленчуци. Лошото е, че в момента при мен и дума не може да става за здравословно хранене. С това гадене и повръщане мога да ям ограничен брой неща като наблягам предимно на въглехидрати - тестени и картофи. Старая се доколкото мога да ям сурови плодове и зеленчуци, но са в ограничено количество. Живея с надеждата, че това неразположение скоро ще отмине и цяло лято ще се тъпча със здравословна храна.

# 143
  • София !
Здравейте!

Аз днес ходих за изследвания и понеже нещо ме понаболяваше корема снощи, лекаря ме прегледа пак. Каза, че няма проблем, няма нищо притеснително, явно от разтягането. Бебчето беше застанало в хубава поза и каза, че има някакви предположения за пола. Много не му се искаше да ми казва, но аз съм настоятелна  Simple Smile
Каза ми, че все пак не е на 100% сигурен, но според него е момченце. Ако е прав, ще си имам и от двата пола хихи. НО най-важното е да е живо и здраво детенцето, пък каквото е писано!

Гадене и повръщане все още си ги имам. Е, вярно една идея по-добре е, ама все ми се иска вече да минава напълно! Предимно ми се гади и сутрин задължително повръщам още със ставането от леглото  Confused

За магнезия и аз не знаех. Предната бременност и аз го започнах от 6-ти месец и го пих до края, защото имах болки. При мен много не помагаше, все си ги имах, но беше една идея по-добре от колкото без него. И най-важно е, че изкарах до края та даже и преносих  Simple Smile

Витамини, не съм пила преди и сега мисля да не пия. Лекаря ми не ми ги и препоръчва. Пък и сега идва сезона на плодове и зеленчуци и ще може да си хапвам доволно. Освен това свекърва ми си има градина и ще си имам доста домашни.

# 144
Ралекса всяка статия, всяко изказване за и против някое лекарство е нож с две остриета. Контракциите не са шега работа, ти щом си решила да вземеш мерки значи така трябва. Майка си вече на 2 деца и не ми се вярва току така да пиеш нещо от мерак. Аз съм чела и за фолиевата киселина колко вреди.... но не трябва да се вкарваме във филми. Лично за себе си пия неща само ако е крайно необходимо. Но понякога се замислям как има случаи на майки които пият алкохол, пишат цигари и се случва да родят здраво дете. Мисълта ми е - ако някъде сбъркаме с някое уж безвредно хапче, няма да дойде края на света. Просто много трябва да се мисли преди да се действа, никога на сляпо. Ако за себе си мислим че трябва да пием витамини пием, ако не - не пием. Но трябва да сме отговорни разбира се!

# 145
Здравейте!
Въпросче: вие нервни, напрегнати и неспокойни чувствате ли се? Аз от няколко нощи направо не знам какво е спокоен сън. Отделно все съм крива, кисела, че чак превкисната  Mr. Green за съвсем малко или дори за нищо мога да набия някого  Crazy

Понеже сте писали за витамините, аз пия в момента Огестан. При предната бременност пих Центрум Матерна. Сега, преди да почна Огестана, пих мултивитамини и минерали за жени  и като приключа с Огестана, пак мисля да си пия витамините (същите или Центрума) и може би дори допълнителни количества калций, магнезии и витамин D3 и K2. Но това не значи, че не си хапвам полезно и разнообразно, просто смятам, че не са достатъчно нужните вещества, които си набавям само с храната.
Магнезият има само позитиви то големи (съгласно това, което съм чела и знам за него) - за справка - ето: http://www.zemianazaem.com/archives/691

Последна редакция: пт, 08 апр 2016, 16:13 от Rositsa_Yoncheva

# 146
  • Враца
Здравейте!
Въпросче: вие нервни, напрегнати и неспокойни чувствате ли се?
Просто не питай! Не мога да се понасям. Това гадене и повръщане по цял ден така ме изтощават и изнервят, че вечер съм направо бомба със закъснител. Паля от четвърт и така се ядосвам, че чак ми причернява.
Учителка съм. Бях 3 седмици в болничен. От понеделник съм пак на работа и ако не избия учениците добре ще е.

# 147
  • София !
Аз също сменям настроения. И напоследък съм доста изнервена, явно на хормони ще да е  Simple Smile
И с предната бременност бях така. И честно казано повечето ми приятелки, който са бременни или са били, са все така с различни настроения.
В предната групичка /февруарската/ имахме и много дразги по едно време и всичко си беше според мен от бременността. Инак едвали човек би се изнервил за някакви дреболии за каквито имаше дразги тогава  Simple Smile .

# 148
И аз малко съм яхнала метлата, но не се чувствам зле, да му мисли ММ  Mr. Green
От два-три дни получавам някакви болки в корема  Confused Отпред, силно и рязко, като бодеж.... та малко се притеснявам... досега не съм имала такива болки  Confused

# 149
Здравейте,
Относно витамините не пия нищо освен фолиевата киселина, така бях и предната бременност.
Иначе днес бях на лекар бебче ушким трябваше да е 12 седмица то се оказа 14+3 та АГ ме прати на късен скрининг. Там пък се оказа че размера на главата е 2,55 а на тях им трябвало най-малко 2,64 за да излезе точно изследването. Освен това и факта, че г.с. на бебето са пълна бъркотия не им хареса - глава- 14+3, крак - 13+6, докторката писала че отговаря на 14+5 а по ПРМ съм в 17та въобще едно с едно няма. И така ме върнаха и казаха до отида когато бебето стане 16 г.с. че тогава ще стане изследването като хората.

Общи условия

Активация на акаунт