Растат цветенца и тревички, ОКТОМВРИйче маха с крачета и ръчички! - тема 3

• 41 699
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте Октомврийчета! И аз да се запиша.. ☺ търдих тема още като разбрах, че съм бременна, но не открих, явно повечето още не сте знаели или ви е било шубе като мен да сте първите 😄.. виждам обаче, че вече сте доста ии ще ми е адски трудно да изчета всичко и да се запозная с всички ви, та това ще се случва бавно в бъдеще. Сега и за мен.. терминът ми по менструация и 22.10. Но по размери го изместиха със седмица и сега е 29.10. Втора бременност. Имам прекрасно момченце, което сега на 29 ще стане на 2г. Живеем в Германия. Първата бременност изобщо не я усетих, но сега ми е много тежко. Постоянно ми се гади и ми е много отпаднало. Имах няколко пъти кафяво течение и един път кръвотечение, за наша радост всичко е наред, но ме инструктираха много да лежа и да не вдигам нищо тежко. Добре, че Марти е много самостоятелен и много послушно дете, та успявам да изпълня инструкциите. Видях, че имате и фийсбук групичка, много ще се радвам, ако ме добавите там 😊 тук не знам до колко ще мога да съм активна, но там обещавам да съм. Това е за сега от мен.. Леко бременеене на всички ни и здрави бебенца през октомври ☺

# 151
И аз съм много нервна, но никой друг не ме дразни, освен глупави, мързеливи, неблагодарни, не мислещи хора, при това гледащи да минат тънко. По принцип ненавиждам такива, но сега направо не ги издържам. Днес бях яхнала метлата и който трябваше го отнесе.
Все си казвам, че ще бъда бяла и добра. Ми такава съм де, с хората, които  го заслужават! Simple Smile

Днес забърках един кекс, половината вече го няма, явно гаденето отминава. Grinning

Добре дошли на новите момичета!

# 152
Благодаря Ви за отговорите момичета.
При всяко нещо, което ме притеснява се допитвам до вас, но както казах по-рано, живея в чужбина и никой не ми обръща внимание и не знам кое е нормално при бременност и кое не.
Утре съм най-сетне и аз на преглед, моля ви за стиснати палци. От 9 март не сме се виждали с бебо и ми е много притеснено, дано всичко е наред и утре ви се похваля 🙏

Ей Томми как си? Какво стана с теб, мисля те непрекъснато. Пиши как мина прегледа?

# 153
Мариета, прегледа мина добре. Видяхме бебето, отговаря си на размерите и вече си има всичко. Беше много вълнуващо. Надявам се, все така да продължава, да ни радва. Сега съм малко по -спокойна, чакам с нетърпение следващия преглед, който ще бъде на 11 май.
Ти как си, как се развиват нещата при теб?

# 154
Здравейте и от мен. Най-накрая и аз да се престраша да се запиша. Терминът ми е на 21.10 , втора бременност. На 33г съм. Имам малко момиче, което другият месец ще стане на 3г. Първата ми бременност не я усетих,но......сега е много трудно. Леко бременеене на всички!

# 155
Мариета, прегледа мина добре. Видяхме бебето, отговаря си на размерите и вече си има всичко. Беше много вълнуващо. Надявам се, все така да продължава, да ни радва. Сега съм малко по -спокойна, чакам с нетърпение следващия преглед, който ще бъде на 11 май.
Ти как си, как се развиват нещата при теб?

Много се радвам за теб. Видя ли ,че няма смисъл да се притесняваш? Аз съм добре, на 23.3 бахме на преглед и всичко си беше както трябва. Смениха ми термина на 1.10 ,а предния път бяха казали 9.10. Аз продължавам да имам контракции, но силно се надявам всичко да е както трябва.

# 156
Радвам се, че и вие сте добре, Мариета. А за контракциите, не ти ли изписват някакви лекарства?

# 157
  • София
Добро утро, момичета!  bouquet

Хубава работна седмица на всички!   Grinning
Ние казахме на роднини и близки приятели, така че започвам да си пиша тук с моя си акаунт Wink Резултата от казването - един изгорял тостер при свекърите и много писъци и емоции на няколко други места  Joy

# 158
Добро утро, дами!

В петък писах писах, а гледам сега, че ми ги няма писанията  newsm78

d@indi, mаrisha, като ще яхвате метлата, вземете си направете едно въображаемо въздушно пътешествие, като Хари Потър из страната на Питър Пан  Mr. Green Няма да се нервирате, че съм чувала за зависимост нервна мама=нервно бебе, а мен само при мисълта ме побиват тръпки и се успокоявам, ето от мен  Hug bouquet за успокение.

Да ви се похваля, че преди две нощи усетих бебо, бях легнала на ляво и леко по корем, а то ме побутна ниско долу, все едно ми каза "Мамо, тясно ми е така, обърни се!" , толкова се развълнувах, че едва заспах!
По този повод искам да питам, вие как спите? Има ли изисквания за позата на спане по време на бременност? На мен лично ми е много трудно да си налагам да спя по гръб и настрани, защото цял живот спя по корем и много се стряскам, ако се пробудя през нощта и се окажа по корем. Та, интересно ми е ви е как процедирате?

Marisha*, голямо търпение сте имали с ТМ за тази новина, поздравления! Все така да ви съпътстват радостите и вълненията  Simple Smile

Успешна седмица!

# 159
Pure_nature, честито подбутване! Simple Smile
Да ти кажа и аз съм от хората, които спят по корем! С първата мибременност от бабини приказки така се мъчих в продължение на месеци и дори лекарят ми видя, че съм изморена! Когато му споделих с какво са ми напълнили главата, той се изсмя и каза, че мога да спя без проблем по корем и сама ще усетя кога да започна да спя на една страна или по гръб! И така и стана- започнах да си спя по корем, отпочивах си и към 6-7 месец, когато корема порастна и бе невъзможно да се спи "върху бебо" започнах да спя на ребро, но по-често по гръб, защото когато прегръщах мъжа ми, Малкия ме риташе жестоко и ме будеше  Laughing

# 160
Казвват, че наляво е най-подходящо да се спи. Винаги съм спяла по корем. С предната бременност по някое време си наложих настрани да спя, много трудно свикнах. Но оттогава само така спя и сега не мога в друга поза, а винаги съм се чудила на  моята майка как като легне настрани и до сутринта не мръдва. Явно навик Simple Smile Като порасне бебчето в корема само ще определя позволените пози, така че няма страшно, както ви е удобно така си спете, важна е почивката! Дъщеря ми вкарваше един шут, ако случайно я притисна нощем и ме връщаше в изходна позиция.

# 161
Здравейте,
добре дошли на новите момичета!

Аз напоследък не мога да спя, събуждам се, към 2-3 и само се въртя - отвивам се, завивам се, настрани, по гръб, по корем.... просто е ужас и така 1-2 часа, после заспивам и хоп, станало време за ставане.... #Crazy

Тази бременност ме съсипва. С предната, ако не ми растеше коремът, нямаше и да знам, че съм бременна, до последно си ходех по концерти, напред-назад, сега съм като разтопено масло....

Бях на лекар миналата седмица, на ехографа се видя едно петно - лекарката каза, че не знае какво е - или е отлепване на плацента или е недоразвид втори плоден сак или някакво мехурче с течност... Нямам кървене или силни болки, та се надявам да е малкият дявол...

# 162
Пюър, честито побутване! Това за спокойната майка=спокойно бебе и майка ми ходи след мен  иго повтаря, аз й казах че нашето ще е най-изнервеното и стресирано дете, ако това е вярно! Понякога ми става жал за него, като познавам майка му...  Grinning
И аз спях по корем само, ама след + тест се настроих да спя в други пози. Аз като го притисна малко и почва да ме боли корема.
Анн, стискам палци да не е нищо сериозно!
Ние утре сме на ФМ и нещо така съм се притеснила, нямам търпение да идва, че кръвното пак ще ми стигне небесата сигурно!

# 163
Привет от мен..... Днес бях на преглед за снимка за скрининг, след това ми взеха и кръв, но резултатите ще са готови след седмица.... Не ми се чака толкова, дано са готови по-рано.

За спането - спя си на страни и по гръб, по корем не съм пробвала от както съм бременна, защото гърдите ми са чувствителни.

Хубава седмица на всички и само хубави новини от прегледите ...   Nature Sunny

# 164
  • Sofia, Bulgaria
Това с побутването и аз го чакам, но уви... ако не ходех на прегледи да видя с очите си бебето щях да реша, че си внушавам че съм бременна  ooooh! Никакви симптоми - нищо не усещам.

За спането, аз можеби 10% от живота ми да съм спала по корем и не ми липсва, но няой път инстинктивно като легна по корем и усещам все едно имам нещо под корема което ми убива и се завъртам(бих го опреличила на малко надуто детско балонче).  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт