Плетем красоти за топлите дни .. тема 95

• 108 658
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
Ами интересно ми е,защо да не опитам?  И  какво като нямам прежда и куки? Това се купува. Аз съм жена на 25 и тепърва ще се уча още.  Доста хобита имам. Пък сега като съм бременна, предполагам че зимните дни ще си бъда повечко вкъщи и докато разглеждах едни плетки тези дни ми хрумна да надникна във форума.
Явно нямаш ли куки у дома не можеш да си купуш и да пробваш нещичко? Благодаря за отговора

# 226
  • София
Винаги има първа крачка. И не е задължително тя да е направена в ранна възраст, хората винаги могат да се научат да правят нещо, стига да имат желание.

Carrie br, отиди в магазин за прежди и си избери някоя, гледай да е по-дебела, че по-лесно се плете и помоли да ти предложат кука или игли за нея според дебелината - обикновено на етикета на всяка прежда пише кой номер куки или игли са подходящи, но моята практика показва, че и малко по-дебели не е проблем. Например прежда за кука/игли № 6-8 е добре.
След това сядаш и си търсиш в youtube клипчета с crochet или knitting. Ако имаш подръка и някой да ти помогне на живо, още по-добре.

# 227
Атти, много ти благодаря! bouquet
Спомням си като дете баба ми беше показвала нещичко" мушкаш- премяташ" хихи .. пък сега май самичка искам да се опитвам , няма да занимавам жената, пък и тя отдавна вече не плете/ не че и преди е плела много/.🤗

# 228
Carrie br завиждам ти, че ще имаш време да си плетеш, много е лесно и приятно.
Аз плета само на 2 игли и мога да те посъветвам да си купиш 2 или 3 различни парчета прежда, каквито ти харесват в магазина и комплекти игли за плетене № 3, 4 и 5. Може и един от тези комплекти да е обръч вместо две игли, за да видиш разликата.
Започни с шалчета, най-лесно и бързо е.
Потърси в гугъл "плетене за начинаещи" на български https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0 … K6QI6zs8wfXi4HoBQ или английски. Има милиони клипчета, харесай си някое.
Успех  Simple Smile

# 229
  • на малък остров в океана
Здравейте.
Нахълтвам в темичката ви без нищо да разбирам. Никога не съм плела. Нямам никакви материали, абе никакво понятие. Embarassed
Измислям си нови хобита, не знам дали тук му е мястото за " обучение" Mr. Green
Иска ми се да си купя прежда и игли и да захвана нещичко, ама дали ще ми се получи е друг въпроса newsm78
Ако има желание, има и начин. Купуваш прежда и игли, сядаш пред монитора и почваш от видеата за начинаещи. И така, проба, грешка, проба грешка, докато стане.

# 230
Като си останеш в къщи за повече време можеш да обиколиш и възрастните съседки - хем ще ти покажат туй-онуй, хем ще се зарадват на гостито.

# 231
  • в здрача
Ако сега започвах и нямах материали бих започнала на една кука и с дебела прежда. Предимството за начинаещи е, че няма да се сблъска с прословутото започване - нанизване на бримки. Аз доста късно се научих как да го правя добре, защото има различни начини, но тези, които ми бяха лесни никак не изглеждаха красиво. Все някой друг ми започваше. А клипчета за една кука има колкото искаш. Друго предимство на едната кука е, че си спестяваш пробата /пробното заплитане за преценяване колко бримки ще ти трябват/. И не на последно място - ако /когато се наложи разплитане гониш да хванеш само една бримка.
А дебела прежда, защото наплита по-бързо и по-лесно се вижда какво се получава.

# 232
Много ви благодаря на всички за съветите.  
Много сте мили и отзивчиви. Hug
След работа ще отскоча до един близък магазин за прежда. Сега се замислих може да взема куки и от баба, не вярвам да ги е изхвърлила.🤔

Последна редакция: пн, 31 окт 2016, 19:41 от Carrie br

# 233
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
След работа ще отскоча до един близък магазин за прежда. Сега се замислих може да взема куки и от баба, не вярвам да ги е изхвърлила.🤔

какво искаш да плетеш? пеленка, шапка за бебо?

моята дъщеря не се кефи много на плетенето с обръч, но наскоро си купи някаква такава щуротия и много се кефи  Peace
нейното било с много пинове и можело да се плетат големи работи  Blush
Скрит текст:

# 234

Аз да добавя, че за начинаещи е добре преждата да е светла и да не е мъхеста, за да се виждат бримките и резултата по-лесно.

# 235
  • Бургас
Ами интересно ми е,защо да не опитам?  И  какво като нямам прежда и куки? Това се купува. Аз съм жена на 25 и тепърва ще се уча още.  Доста хобита имам. Пък сега като съм бременна, предполагам че зимните дни ще си бъда повечко вкъщи и докато разглеждах едни плетки тези дни ми хрумна да надникна във форума.
Явно нямаш ли куки у дома не можеш да си купуш и да пробваш нещичко? Благодаря за отговора

Опитай лошо няма, но си виж предния пост - измислих си хоби.. Човек не трябва ли първо да опита, да установи че това му доставя удоволствие и тогава да каже че му е хоби. Иначе с интерес ще следим творбите ти

# 236
  • Варна
Искам да се науча да плета на една кука. Записвам се и отивам да чета.

# 237
  • в здрача
Вземи си една по-дебела кука за начало, по-дебела прежда, пусни търсене в youtube за английски клипчета crocket за руски вязание крючком, гледаш и повтаряш.
Аз завърших коледните терлици за родата, направих от същите и за мен и децата. От палтото нищо не остана. Използвах едно старо палто като изрязах подметки от него и нагоре подобно на терлиците тип маратонки, ама без завършено като маратонка, т.е. без връзки и език, а вместо тях украса или ластик на обръч, на 5 куки, де. Никак не обичаме в къщи връзките, а половинката ми директно заяви, че такова нещо няма да обуе,затова и не изглеждат като маратонки, но се оказаха много топли и удобни. Рядко красивите неща са и практични и лесни за употреба. Не слагам снимки, че от телефона е кошмар това упражнение.

# 238
Tsv аз все пак да те помоля за снимки на коледните терлици  Praynig  Simple Smile фен съм ти и те следя внимателно Grinning
Хриси, точно сега съм заплела една жилетка от подобна прежда на твоята - крейзи мохера на Ярнарт бяло с черно в комбинация с вискоза класик на Стенли. В момента стигнах до подмишниците и се боря с дилемата колко дълга да е жилетката Thinking - дали 60 или 80 см и ни напред ни назад. Ако е по-къса ще си оплета и шал с оставащата прежда, ако е по-дълга ще изглежда по-добре. Обаче пък съм ниска и дълга жилетка май не ми стои добре  Tired

# 239
Здравейте момичета,
Този шал много ми харесва, но схемата му трябва да се купува, а аз не искам. Според мен се плете основната плетка и от двата края на шала после се плетът по 5 лентички, които след това се кръстосват и пак всички бримки на една игла се завършват с основаната плетка, може ли някоя по опитна плетачка, да ми помогне, дали го мисля правилно. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт