Домакини 55 / Слънцето се смее, безгрижно лято е!

• 81 823
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
# 181
Вио -  spoko, просто животът си продължава...

А, Калинка, чак такъв земеделец няма да стана, че домати да сея, хаха. Много неща има, просто някои са много скъпи. Едно стръкче магданоз, ама буквално едно - 1 левче... ooooh!
Иха, ти стигна до козунаците... А аз още тави не съм купила, хаха... hahaha

# 182
  • Великобритания
здрастииии
аз идвам да се похваля набързо докато детето спи , че имам нов таблет - Kindle fire и сега много му се радвам ..
все още го разучавам , че не е като обикновенните Самсунги ххаххах
и още нещо - детето се научи да се катери по дивана и сега е във вихъра си вече ..голям кеф за нея .. за мен ужас ..вече не мога да я оставя сама в стаята , качва се и почва да скача ..а как ще падне и ще си разбие главата хич не ѝ идва на акъла
поръчах си козунаци от една Бг фурна , ще дойдат в четвъртък , а утре ще си поръчаме и от Бг магазина малко лютенички , сиренце и други вкусотийки
Смърфи - чесен и аз си сея ..бучкам в по голяма саксия на около 1 см , поливам от време на време ако не вали де , много бързо расте
лук не съм сяла , щото тука е без пари направо ..
а магаданоз и копър купувам големи връзки от супермаркета , кълцам и замразявам в торбичка във фризера
ако искаш , ще ти пратя семена , видях че има в Ebay , само дай адрес

# 183
  • при късмета
Здравейте!
Вио,  Hug записвам си, че си сериозна  Hug За апартамента правилно сте решили, макар сантименталната част да е малко трудна за преглъщане. Така е най-добре, защото и сега сте повече от един собственик, представи си какво ще става натам, ако не го продадете. Ще трябва да се събират за евентуална сделка много хора, което чисто логистично е доста трудно, ще плащате някакви разходи и данъци, ще трябват повече ремонти от колкото на обитаемо жилище и т.н. Така поне ще знаеш какви пари ще вземеш и може да ги вложиш в нещо което ти е по-належащо.
Смърфи, изумяваш ме с тези цени. Тези хора знаят ли колко искат за трева?  hahaha Аз лично не съм гледала ни лук, ни подправки, гледат ми ги и аз само си ги бера от градината  Laughing Но и тук има в саксии всякакви подправки, даже вече гледам и във веригите са ги пуснали. Мисля, че от засяването до брането на магданоз и копър не минава много време.
Арпаджик за садене мисля, че вече му е време да го пускат. Не знам за колко време отива пратка до вас, но може да ти вземат и пратят от тук, тъкмо ще излиза на пазара.
Дай новия адрес между другото
Ангелче, нали ти казахме да се кротнеш вече, че малко остана. Не може да му казваш на господина кога да си разваля комфорта, той ще си реши  hahaha
Калинче, ти пък със смесителите ме разби. Човек трябва да кара курсове, че да си пусне водата да се изкъпе  hahaha
Нещо, което мислиш за елементарно, колко различно може да е някъде другаде
Мими, честита ти придобивка

Ужасно е времето при нас. Дават и сняг да вали по върховете, а утре и във високите полета има вероятност. Сутринта даваха, че било уж 5 градуса, но вятъра създава усещане за под нулата. Ужасен е.
Сутринта заведох шефа на училище и ходих до ортопедията да му взема стелките, измръзнах.
След малко трябва на тренировки да го водя.
Гушки на всички и хубава седмица  Hug

# 184
  • в сърцата на децата <3
 Ма Ко, ти къде живееш  newsm78 Какъв сняг, какви 5 лева, сутринта в 4 (аз нали не спя нощем) беше 11 градуса  Mr. Green

Между другото сега като заговорихме за магданоз и се сещам, че моят беше някакъв сорт "италиански гигант". Току-що ми хрумна да проверя на опаковката кое пък да му е толкова гигантското... Оказа се, че ставал до 90 см висок  rotfImbo Смърфче, айде да правим бизнес  Joy

# 185
  • при късмета
Ангелче, в София съм, къде да съм. А сняг по планините има от вчера. Вчера звъннах на една именничка и беше по планините. Завалял ги снега на Белмекен и тръгнали към Велинград, че печало слънце. Сега гледам снимки във фейса и над Велинград бяха на някакъв връх и там ги заваляло. А по прогнози даваха, че и за високите полета може да прехвърчи сняг. София е такова поле

Заведох шефа на тренировка. Нямаме асансьор днес и разбира се ще се падне ден с много излизания  Crossing Arms Уж трябваше за един ден да стане, а работното им време изтече, явно до утре ще сме без асансьор  #Cussing out
В петък имаше някаква авария, ден и половина без топла вода бяхме, сега асансьора  Crossing Arms Измрънках

# 186
  • в сърцата на децата <3
Те и тука ни плашат със студ, но аз вече свикнах да не им вярвам. Днес изсуших три перални пране, изобщо не е толкова студено. Но пък свекъра и свекървата като идват редовно са навлечени с вълненко, та тук умират от жега  Crazy

Между другото - ако някой е пропуснал - от снощи има нов сезон на Game of thrones  newsm44

# 187
Хаха, ами колко му е да ударим алъш-вериш тук. Wink Основен закон в икономиката - търсенето определя предлагането. Тук, например, основното население се храни с азиатска кухна - малайзийска, индийска, японска, китайска, индонезийска... Та в тези кухни зеленени като пресен лук и чесън няма, няма ни магданоз, ни копър. Затова, това, което се предлага е ужасно скъпо, защото е внос. Всякакви треволяци, дето си ги използват в техните манджи, са без пари. Онези имаха 20 вида царевично брашно, тез имат 200 вида соев сос.  hahaha
Затова ще боцна в някоя сакция малко скилидки чесън и ще опитам с идеята на Калинка за глави стар лук, потопени във вода. Лятото, като пак се прибера в БГ, ще си взема малко семена за магданоз и копър, да видим дали ще успея с тях. Че нали не сте забравили какъв съм сериен убиец на китки, хаха. hahaha

# 188
  • при късмета
Нас хич не ни плашат само, се оказа. Вали като из ведро, гърми, трещи, духа леден и силен вятър, с шефа едва се разминахме с бурята. Точно преди да завали си помислих, че или градушка ще ни удари или сняг ще завали. Беше много странно  ooooh! Поне се прибрахме, макар да се качвахме пеша.
Опвам краци и не мърдам за днес.
Смърфи, щях да те питам, с българите с които ще се виждате как се намерихте толкова бързо? Това е много хубаво, че поне някой ще ти показва разни работи, вместо да налучкваш сама.

# 189
  • Fort Worth, TX
Здравейте.Аз от петък хич не съм в час.Направих ужасна тахикардия.Ходих до спешното за екг казаха, че нищо ми нямало.Нищо ама сърцето така лупа и имах усещането, че на моменти спира.Днес ходих на кардиолог.Прегледа ме обстойно и заключи, че сърцето ми и здраво и източника е друг -синусова тахикардия.Веднага ми изписа бетаблокер, от който веднага има ефект. PraynigСега ще търси причината.Веднага на ендокринолог.Жлезата ми е ок поне на ехо.Утре ще ми вземат кръв, за да видят хормоните ,холестерол, кръвна захар и кво ли още не.Предположението му  е или инфекцията, която изкарах или вдигам кръвно, макар че беше 139-89 преди хапчето.
Иск да го следя постоянно да не падне много от хапчето.Откачена работа.Имам и час за гастро утре , който сменям от 2 седмици.
Смърфи, ще ходя при Ефимия.Тя ме е запомнила, щото често се виждаме и винаги ме поздравява. Laughing
Целувки на всички.

# 190
Привет и от мен.Аз тези дни се занимавам с продажба на една земя,та за това зачезнах,вече всичко е готово и съм на линия.Светли и той не знае какво иска,иска да ходи на градина,отива с голям мерак и на обяд като седнат да обядват се започва с реване за тати,не за мама и си го прибираме,най-вероятно ще го спрем,а той сам изяви желание да ходи при децата,но явно иска само да си пойграе малко  там и да се прибере.И при нас е едно смотано време,исках да пера килимите,ама няма де е тези дни,и аз като Ма ко,времето ме подкрепя като ме мързи Laughing.Лека нощ и много Hugза всички Ви.

# 191
Креми може състоянието ти да е свързано с емоции+пренатоварване. Тези неща не ги отчитаме, но организма сигнализира... Май ти е време за почивка, че после голям стрес те чака.
При нас валя сняг по обяд  hahaha Сутринта малкия отиде на училище само по пуловер, а на обяд ми се обадиха да си го прибера, че паднал и пак е с една огромна цицина на главата  ooooh! Вече трябва с каска да го пращам  Joy Иначе изобщо не му е студено по пуловер само.
Козунаците ги правих по тази рецепта http://kulinarenelixir.blogspot.co.uk/2012/04/blog-post_18.html Станаха страхотнииии!!! Излязоха ми 3 малки козунака - единия за секунди изчезна още топъл, а до снимките остана само това  hahaha
Скрит текст:

# 192
  • в сърцата на децата <3
Добро утро

Ма Ко, ти ли прати студ и дъжд към майна таун?  Mr. Green Не съм съгласна, нямам дълги панталони (които да ми стават  Joy ) До четвъртък си искам топлото  Naughty

Креми, спри се малко бе жена! Не си от желязо, успокой малко топката. Като заминеш и без това ти предстои доста стрес, поне тук си го спестявай  Hug Между другото на мен редовно ми се случва да ми "хлопа" сърцето, но аз си знам, че е от таласемията и съм ѝ "свикнала" - то нямам друг избор де, кръвното ми е 90/60 с пулс 100 и нагоре (без натоварване)  Laughing

Калинче, може ли такова нещо да показваш по сабахлем? Сега ще правя козунаци  chef

Гуш на всички  Hug Hug Hug

# 193
  • при късмета
Добро утро!
Ангелче, ако можех аз пращам студовете някъде, познай дали изобщо щеше да пада Т под 40 градуса в цялата страна  hahaha Не съм аз да знаеш, че и тук си стоят още и дъжда и студа
Креми, почивай си вече, послушай момичетата.
Калинче, браво за козунаците.
Аз се оказа, че трябва да боядисам яйцата в четвъртък, че петък и събота ни нямало. Козунаците май съвсем отпаднаха да ги правя, ще видим
Светли, честита успешна сделка

С шефа днес ги писахме дъждовни. Изобщо сутринта като видях какво е времето реших да не го пускам на у-ще. И без друго вчера бяха 9 деца.
Сега си чакам пратката с книгите и се чудя какво да готвя, че да не излизам да пазарувам.
Хубав ден на всички и дано скоро се оправи времето

# 194
И тук е студено, не е спирало да вали от вчера и няма никакви изгледи да спре  #2gunfire Пролет, та дрънка, мда..
Креми, почивай вече, душа, стига ти толкоз! От работа богат не се става, само гърбат, нали знаеш  Peace
Ейнджъл, и ти почивай, че не остана, после няма почивка! Гуш  Hug
Аз яйца ще боядисвам в събота, че четвъръка ми е много натоварен. И вечерта служебно съм ангажирана (мм вече взе да ми прави фасони  Crazy ), и през деня имам ходене назад - напред, и изобщо до яйцата няма как да стигна. От друга страна в събота децата ще са тук и ще стане мазало,  но пък нека да се радват, нали затова се прави.
Козунаци мисля в хлебопекарната да правя, но нямам рецепта. Ако имате нещо подходящо като за човек с две леви (но пък с хлебопекарна  Heart Eyes ), кажете, че да не ровя в нета.
Оф, и имам да чистя вече втори ден, и само се помотавам. Айде чаУ за сега, до после  Hug

Общи условия

Активация на акаунт