Toшко и марихуаната, заради която не е в инвалидна количка

• 36 226
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ще го напиша така- тук не е Канада, нито е Австралия, нито котя ои да е друга държава.

# 106
  • София
Ще го напиша така- тук не е Канада, нито е Австралия, нито котя ои да е друга държава.
Тоест? Щом в половината европейски държави е позволено използването на марихуаната за медицински цели, защо тук да не може?

# 107
Т.е. - тук болните не бива да имат достъп до марихуана, ако състоянието им доказано се повлиява добре от нея? Понеже са българи и заслужават да ги боли и да умират по-бързо?

# 108
  • София
Нещо друго имах предвид.

# 109
  • София
Нещо друго имах предвид.
Всички тръпнем в очакване да разберем какво.

# 110
Andariel, не разбирам за какво стоиш като Матросов на амбразурата да забраняваш на хора с невъобразимо тежко състояние да намерят облекчение. Страх те е, че усмихнати отличници в елитни училища ще си извадят медицински, че са болни от рак в последен стадий, епилепсия от най-тежка форма с по 10 припадъка на ден или напреднала МС, за да ги показват на полицията, в случай, че ги претърсят ли?

Между другото - ползва се маслото от растението. Един от описваните преди години случаи, който е довел до легализация в един от САЩ, е малко момиченце с толкова тежки епилептични припадъци, че не може дори да ходи и говори. Когато експериментират с екстракта (ясно е че бебетата и малките деца няма да я пушат), припадъците са толкова намалени, че детето започва да наваксва изоставането, да говори, да се радва на играчки, книжки, тръгва на училище. Хората пътуват хиляди км, защото в техния щат не е разрешено, нарушават законите и т.н., но правят всичко възможно, за да дадат възможност на детето си да стане човек, а не вегетиращо растение.

Аз разбирам легализирането на дрогата за медицински цели, като те хванат, че употребяваш - вадиш медицинско, ТЕЛК, каквото там са издали лекарите и си казвате "довиждане" с държавния орган без проблеми.

Ако си разглезено тийнче или по-дърт недорасляк, като те хванат, че употребяваш без доказуемо медицинско основание - глоба или каквото там е предвидено по закон.

Ето и малко теории на конспирацията: конопът е забранен (в САЩ), защото имал прекалено хубави качества (от него се прави плат, все пак)  и евтините памук и изкуствени материи не можели да го изместят толкова лесно. Сигурна съм, че почти всички имат ленени ковьорчета/конопени неща в къщи и държат преработено незаконно растение у дома си  Laughing

# 111
Знаем го твоето друго, но темата е за болните, на чието състояние марихуаната влияе добре. При МС това е разреждане до пълно стопиране на пристъпите и забавяне на прогресията, при болестта на Крон води до ремисия, на болните от рак им помага за болките, има още състояния, които доказано се влияят от употребата на марихуана, дава се и на деца под формата на масло. Кажи защо тези хора трябва да бъдат арестувани, съдени и осъждани? Наистина ли е честно?

Последна редакция: ср, 13 апр 2016, 20:36 от Янeчeк

# 112
  • София
Всъщност 22 държави в ЕС позволяват използването на марихуана за медицински цели. Хърватия и Румъния са едни от последните, които я легализираха.

И изобщо не става дума само за облекчаване на силни болки при раково болни. Учените провеждат все повече успешни експерименти при лечение на тежки заболявания като Паркинсон, Алцхаймер, МС и епилепсия с марихуана.

# 113
  • Mediterraneo
И за зъбобол помага Crossing Arms Доказано.

# 114
Тоест? Щом в половината европейски държави е позволено използването на марихуаната за медицински цели, защо тук да не може?

В Румъния е позволено, например. Не знам дали са половината европейски държави, преди три години Румъния е станала десетата, която разреши медицинската марихуана. Миналата година Хърватска направиха същото, през 2014 Франция.

В Европа се водят дискусии затова дали да се разреши свободната употреба на марихуана за немедицински цели, като в Холандия например. Това е от официален сайт на ЕС, има и цял доклад публикуван по въпроса. Има и разработени модели как да става снабдяването и продажбата. На когото му се чете, може да се информира, включително и от анализа в прикачения файл.

"Yet, debate is increasing on the legalisation of drugs for non-medical purposes, particularly cannabis. Models under development for the legal supply of cannabis are described in this analysis, as well as some of the questions they raise."
http://www.emcdda.europa.eu/topics/pods/legal-supply-of-cannabis

Последна редакция: ср, 13 апр 2016, 20:55 от Анонимен

# 115
А в останалите държави тече усилена дискусия дали да се разреши употребата и как да стане, има и демонстрации непрестанно - в Полша например. Но тук нашите главчовци се изказаха така. И нито едно становище не засяга чуждестранно изследване, и нито един пример от световната практика, документиращ, че марихуаната не помага. А това, че се урежда употребата в Европа от болни, също удобно се пропуска. Абсолютно нагласена история.

# 116
  • София
Трябва ли да се оправдавам за това, което смятам за правилно? Обясних достатъчно ясно. По отношение на искането, което се повдига в тази тема ще кажа фразата за това как пътят към ада е постлан с добри намерения. Това с изследванията не го адресирайте към мен - аз не съм нито от от някоя лекарска комисия по лекарствените средства, нито от изпълнителната власт.

това с Хърватия и Румъния и напомня на фразата "а пък, другите всички ги пуускат, само вие мен не". Всеки носи отговорност за своите постъпки, а не за това другите какво разрешили и какво не.

# 117
Да, именно, всеки носи отговорност за своите постъпки. Употребата на канабис с медицински цели също.

# 118
  • София
Трябва ли да се оправдавам за това, което смятам за правилно? Обясних достатъчно ясно. По отношение на искането, което се повдига в тази тема ще кажа фразата за това как пътят към ада е постлан с добри намерения. Това с изследванията не го адресирайте към мен - аз не съм нито от от някоя лекарска комисия по лекарствените средства, нито от изпълнителната власт.

това с Хърватия и Румъния и напомня на фразата "а пък, другите всички ги пуускат, само вие мен не". Всеки носи отговорност за своите постъпки, а не за това другите какво разрешили и какво не.
Аз продължавам да не разбирам защо тук да не може. Явно сме полухора, по-тъпи и от румънците.

# 119
Трябва ли да се оправдавам за това, което смятам за правилно? Обясних достатъчно ясно.

Не да се оправдаваш, а да обясниш, ама с аргументи, защото твоите са "ами не е редно!" и "не ми давай примерчета за осми клас". Виждаш какво пишат хората от държави, където е разрешено, виждаш какво казват дори хората в темата за близките си и все пак "не е редно!".
Искам да знам защо на българския пациент трябва да му се откаже достъп до марихуана, докато в същото време на канадския, датския и австралийския пациент му се разрешава?

Общи условия

Активация на акаунт