Toшко и марихуаната, заради която не е в инвалидна количка

• 36 249
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
Добре, като така го чувстваш
Ще говоря в първо лице
Ако ми се случи на мен
НЕ ИСКАМ ДА БЪДА БЕЗПОМОЩНО, ВЕГЕТИРАЩО И ИЗГАРЯЩО ОТ БОЛКА СЪЩЕСТВО
НЕ ИСКАМ ДА НАТОВАРВАМ БЛИЗКИТЕ СИ
НЕ ИСКАМ ДА ПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ, ВНУЦИТЕ МИ, ОТ МЕН, ЗА ДА НЕ СЕ РАЗСТРОЙВАТ ОГ ГЛЕДКАТА НА АГОНИЗИРАЩО ЖИВОТНО
Искам да имам избор, а не да ме натъпчат с отровната си химия
ИСкам да запазя достойнството си

Искам АЗ да имам контрола

Разбира се, надявам се да имам късмет и да не ми се случи
Но ако се случи, искам да имам алтернатива
Да знам, че мога да постигна контрол

Да допиша каквото забравих
Сигурна съм, че всеки, имал близък, преживял описаното от мен, ще се подпише под думите ми
Без изобщо да мърмори за "емоционално изнудване"

Последна редакция: чт, 14 апр 2016, 00:03 от Анонимен

# 136
Никой не те е заплашвал, Андариел, по-скоро ти започваш да влизаш в мелодраматична роля. Никой не е виновен и че досега в темата всички са на противно на твоето мнение. Дават се примери от живота, а ти ги възприемаш като изнудване и дори проклятия.  Shocked Никой не те кълне. Способността да изпиташ емпатия, а не да си като кон с капаци, за някои хора е нормална реакция, за други - мисия невъзможна. Емпатия, не съчувствие, просто да се поставиш на мястото на другия и да съпреживееш описаните от потребителите ситуации.

# 137
Абе не съм я следила из темите и нямам идея на колко години е, ама тя явно смята, че хората са безсмъртни и вечно здрави или пък няма никакви близки и приятели. Хората са го казали "като дойдеш на мяра, ще хванеш вяра".

# 138
Ще го напиша така- тук не е Канада, нито е Австралия, нито котя ои да е друга държава.
Не е, но няма лошо да се поучим от положителен опит.
Знаеш ли колко опасни лекарства има? Които могат да доведат до много по-страшни неща? И са легални.
Да ги забранят и тях.

# 139
Има ли на български линкове за марихуаната и епилепсията?

Даун, стискам палци!

Андариел, какво ти става? Държиш се неадекватно.

# 140
  • София
Естел, в нета има доста инфо и на български. Например:
http://prakticheska-pediatria.net/2015/05/07/mariheana-epilepsiq-pri-deca/
http://www.puls.bg/health/highlights/news_11134.html
https://www.24chasa.bg/Article/4468901

А, все пак има болен българин, който съди държавата ни в Страсбург. Крайно време е:

http://novanews.novatv.bg/news/view/2015/09/12/123927/%D0%B8%D1% … 0%B0%D0%BD%D0%B0/

# 141
Жалко, че не разполагам с време в близките дни, за да взема по-сериозно участие в темата. По принцип понятието "медицинска марихуана" би трябвало да включва стандартизирани екстракти или марихуана, която се използва конкретно с медицински цели и се следи нейния състав. Има такива медикаменти като Sativex - използван за контролиране на симптомите на МС, или пък Dronabinol - използван за туширане на гаденето и повръщането при химиотерапия.  Sunglasses Идиотизъм е да съдят болен човек за това, че си е помогнал с нещо, което било забранено. Иначе знам млади хора, при които се е отключила страхова невроза от пушене на "трева", както и бъбречни проблеми, силна раздразнителност. Но всичко е въпрос на индивидуална поносимост. Има хора, които пушат години, без това да им се отразява по някакъв драматичен начин. Много антибиотици и всевъзможни други медикаменти също имат един куп странични ефекти, понякога сериозни и дори животозастрашаващи, като често освен това потискат, а не лекуват, което може да бъде още по-опасно. Sunglasses  За мен лично няма никакво съмнение, че фармацевтичният и банковият бизнес са двете най-големи легализирани, институционализирани мафии в глобален мащаб.  Sunglasses Всичко, което е свързано с превенция и евтино, немедикаментозно лечение се изключва от медицинските университети и учебни програми.  Sunglasses Фарма бизнесът има нужда от болни хора, които да се лекуват по възможност цял живот, а не да оздравяват.  Grinning

Последна редакция: чт, 14 апр 2016, 02:28 от El Mariachi

# 142
  • София
Амин. Същото мисля и аз за фарма бизнеса..забавното е, че той генерира почти толкова пари, колкото бизнеса с наркотици.

# 143
  • София
Аз разбирам защо похождате така емоционално, но цялата история е като за компютрите  и компотите - вие влагате едни мотиви, а историята показва съвсем друго. Мерси отново за благопожеланията и топлите думи, но това няма да промени мнението ми. В крайна сметка имам право на него, а вие от човеколюбие истерясахте и сте готови да ме стъпчете. Нарекохме ме каква ли не. Ок, то е за ваша сметка, не за моя! със сигурност го правите от човеколюбие и изживяна болка, а други не знам какви са им мотивите, освен да са на глебена на вълната. Просто много хора, които не са съгласни не пишат в темата, за да не ги кълнете и тях. Мооже би вместо да обвинявате мен си заслужава да се замислите върху собственото си поведение в темата.

# 144
Олеле, положението е станало много тежко.  ooooh!

El Mariachi, има и други медикаменти като тези, които си изброил, но още не са одобрени. Sativex е одобрен в редица страни, Dronabinol само в Дания и Канада, Nabilone в САЩ, Англия, Австралия, Канада и Мексико.
http://medicalmarijuana.procon.org/view.resource.php?resourceID=000883

# 145
Спри вече, че звучиш все по-неадекватно. Казахме ти, че имаме близки хора, със състояния, близки до това на Тошко, а и по-лоши, дадохме ти доказателства за лечебния ефекст и списък с държавите, в които употребата на марихуана за медицински цели е регулирана.
А ти - кълнем те. Никой не те кълне, просто реагираш пренавито, точно както във всички други теми, в които пишеш. Ние сме искали да те стъпчем? Горката Андариел, точно ти се опита да дискредитираш написаното от мен, като влачиш преразкази от други теми, в които сме говорили за марихуана, ама преразказани с елемент на разсъждение от теб. Т.е. - клеветиш и обиждаш, а не се усещаш, че всичко извърташ в посока твоите безценни тийнове и сакън да не се доберат до легална трева! Все едно още днес не могат да се доберат до нелегална, която ще е коктейл с непредвидими последици.
Освен това хич не се измъквай, че добре си се аргументирала, защото този път не си - не си се интересувала и не си чела нищо, не си подготвена по темата, така че и няма какво да кажеш, освен "забрана", ама защо - не се знае. И никой не те подкрепя, защото хората не са коне с капаци и като получат смислени доводи, се замислят поне.
И не каза какво мислиш, че трябва да стане с Тошко - да го осъдят, защото има наглостта да се лекува с нещо, което му помага и не го кара да се чувства като парцал? Не коментира и другите болни, но осъдени. Не си убедителна и по въпроса защо българският болен да не ползва марихуана като болния от други държави, в които вече е разрешено и те стават все повече.
Очевидно законът е лош и като е лош, трябва да се промени, светът натам върви, само бегецът се опъва.
Този път много хора ще следят какво ще стане с Тошко и няма да могат лесно да потулят развитието на случая. И ще го подкрепим ако се налага.

# 146
  • София
Андариел си мисли, че ако марихуаната се разреши за мед. цели, всеки ще може лесно да се уреди с рецепта и това ще риск за ПУБЕРИТЕ. Обаче не си дава сметка, че всеки, който има мотивация да се напуши (особено ПУБЕРИТЕ) и сега може да го направи също толкова лесно, само че ще се сдобие с "трева" с неясно съдържание и ще има неясни последствия от приключението му.

# 147
Темата, обаче, не е за пуберите този път. А за хората, които имат нужда от марихуаната като лекарство. Но не - имало си достатъчно лекарства. Има наистина - едно, че не показват такова подобрение, а некои случи е минимално, второ - страничните ефекти са ужасяващи и все пак са одобрени за употреба. Наистина е ужасно болните да имат по-добро качество на живот, за тях нали има болници, нали има клинични пътеки, к'во повече искат? Пък и докато не са ни в къщата, с тях да става каквото ще, бай Ганьо знае само да чука на дърво и да си шепне "трай бабо, да не те стига".
пп: стана ясно от поста на Софи, че може да не е с рецепта, а с поименна карта за достъп, което е доста интелигентно решение.

# 148
  • София
Имам близък с МС, от над 25 години живее с тази болест. Конвенционалните лечения не само не му помагат, ами и предизвикаха две-три много тежки кризи, последващи със скокообразно перманентно влошаване на състоянието му. Живее в чужбина, не е останал на произвола на българската ЗК, да поясня.
Марихуана не би приемал под никаква форма, почти сигурна съм, от типа на Андариел е. Той и филми от нета не тегли. Но си мисля, че ако намери някакъв начин да пооблекчи състоянието си (защото МС не е само невъзможност за ходене и самообслужване, все пак), това би ма помогнало преди всичко на човека, който се е посветил изцяло на грижите му - 24/24.
Днес по-късно ще го разпитам за мнението му, ако ог хвана на скайпа. Би било интересно.

# 149
А марихуана под формата на фармацевтичен препарат? Пушенето е за хората, които се снабдяват нелегално и съответно не е така ефективно, както приготвен по стандарти препарат. Има точно дозиране на съставките и нито се хилиш като ряпа и нито те подгонва параноята, както си представят повечето хора, незапознати с тревата.
Между другото - има данни за подобрение и при далеч по-леки състояния от МС, болест на Крон и епилепсия - за артритни и мигренозни болки например.

Общи условия

Активация на акаунт