Toшко и марихуаната, заради която не е в инвалидна количка

• 36 240
  • 728
  •   1
Отговори
# 435

Аз съм против легализирането и. Но съм за отпускане за медицински цели.

Разбира се, аз не виждам някой да е против отпускането за медицински цели. В темата няма никой, който да твърди, че трябва на болните да бъде отказан всякакъв законен достъп до нещо, което подобрява и лекува състоянието им.

Дозировката и вида на марихуаната се определя от медицинско лице, но като нямаме медицински лица и регулация, болните налучкват.

Значи трябва да има регулация и медицински лица. Това е  постижимо не с обществен дебат, а със съответните действия на медицинските среди, не е ли така? Пациентските организации също могат да съдействат за тоя процес, та хората да не гледат на хипотетичната възможност да им се разреши да си отглеждат коноп в саксии като някаква мечтана цел. А просто  използването на марихуана за лечение да си стане част от медицинската практика.

# 436
Да, Ирис, да - първо трябва да се признае и от българските лекари, че марихуаната има качества да облекчава симпотоми при различни болести, като при това колегите им от други държава вече отдавна са го доказали и не е като да няма на какво да се стъпи. Те, обаче, се заинатяват и са против.
Второто е да се измисли начин болните да имат достъп и да няма такива идиотски случаи като с Мартин, Калоян и Тодор. Ако се разреши на хората да си отглеждат в саксии, то ще е при специални условия, няма ти и аз да можем, освен ако не сме в съответния списък.

# 437
Да, Ирис, да - първо трябва да се признае и от българските лекари, че марихуаната има качества да облекчава симпотоми при различни болести, като при това колегите им от други държава вече отдавна са го доказали и не е като да няма на какво да се стъпи. Те, обаче, се заинатяват и са против.

Едва ли е въпрос за инат. Лекарите, които лекуват съответните заболявания би трябвало да са наясно с възможностите и съответните препарати, дози и прочие, или ако не са наясно да се осведомят. Сега повечето лекари специализират в чужбина, и да не са повечето, поне един вероятно има.

Нали не мислите сериозно, че невежите и зли лекари нарочно не лекуват МС, след като има такова просто лечение с евтино лекарство...

# 438
Ирис, абсолютно сериозно всъщност го мислиме. Абсолютно сериозно мислиме и, че фармацефтичната индустрия печели доста. Препаратите базирани на марихуана са скъпи, но дори и те не се ползват в БГ.

# 439

Едва ли е въпрос за инат. Лекарите, които лекуват съответните заболявания би трябвало да са наясно с възможностите и съответните препарати, дози и прочие, или ако не са наясно да се осведомят. Сега повечето лекари специализират в чужбина, и да не са повечето, поне един вероятно има.

Нали не мислите сериозно, че невежите и зли лекари нарочно не лекуват МС, след като има такова просто лечение с евтино лекарство...

Относно предния ми пост, на който правиш коментар, че никой не е против използването на марихуана за медицински цели - аз отговорих точно на такъв пост! Жената (май беше SiSi), каза точно това; че е против дори използването за медицински цели.

Причината да не може да се лицензира марихуана за лечението на МС е, че ефектът не е сигурен. Не е като, примерно, инсулин и диабет тип 1. Има правени клинични проучвания, които са показали, че pползата е по-голяма от евентуална вреда.  Има доказан ефект в сравнение с плацебо и/или активна контролна група, резултатите са статистически значими и клинично значими.

Марихуаната нЕ ДЕЙСТВА при всички пациенти с МС, а смо при някои и няма закономерност при кои ще действа. При това положение няма как да се лицензира за "лечение", дори и симптоматично, на МС.

# 440
Аз чета, това ми е мнението и го споделям.

Имам преки наблюдения, че хората употребяващи марихуана се пристрастяват (макар уж да не води до зависимост) и после прибягват и към по - силни наркотици.
Отделно, че ходят по цял ден замаени, но не им личи много, защото са свикнали да са замаени. Както някой, който е свикнал да не се напива от половин шише уиски, защото пие всяка вечер и държи на алкохол.

Против легализирането й съм, дори и за медицински цели, защото ще се злоупотребява с това, както е казала Дорис в поста си.

Аз пък имам преки наблюдения, че това не става. Grinning Аз лично не пуша и не ползвам марихуана - за сведение.  Grinning Има около мен хора с образование и интелект, които са пробвали, на някои децата им попушват, но никой от тях не се е пристрастил, нито пък някой от тях има намерение да пробва някакъв наркотик.  Както пейстнах едни цифрички по-напред, от канабис смъртни случаи няма, но от цигари и алкохол - колкото искаш, а второто и колко семейства е разбило и колко съдби е отровило! Та питам - защо тези два наркотика не се забранят?!  Sunglasses Grinning

# 441

Против легализирането й съм, дори и за медицински цели, защото ще се злоупотребява с това,  

ooooh!   С кое не може да се злоупотребява? Нали знаеш, че на жените в Саудитска Арабия е забранено да пипат банани и краставици, защото може злоупотребят с тях  Mr. Green 

# 442
  • София

Имам преки наблюдения, че хората употребяващи марихуана се пристрастяват (макар уж да не води до зависимост) и после прибягват и към по - силни наркотици.
Отделно, че ходят по цял ден замаени, но не им личи много, защото са свикнали да са замаени. Както някой, който е свикнал да не се напива от половин шише уиски, защото пие всяка вечер и държи на алкохол.

Против легализирането й съм, дори и за медицински цели, защото ще се злоупотребява с това, както е казала Дорис в поста си.

Аз пък имам преки наблюдения, че това не става. Grinning Аз лично не пуша и не ползвам марихуана - за сведение.  Grinning Има около мен хора с образование и интелект, които са пробвали, на някои децата им попушват, но никой от тях не се е пристрастил, нито пък някой от тях има намерение да пробва някакъв наркотик.  Както пейстнах едни цифрички по-напред, от канабис смъртни случаи няма, но от цигари и алкохол - колкото искаш, а второто и колко семейства е разбило и колко съдби е отровило! Та питам - защо тези два наркотика не се забранят?Sunglasses Grinning

Сигурно, защото са традиционни и ако ги забранят, вероятно броят на смъртните случаи ще нарастне рязко в резултат от липсата им.  Mr. Green На марихуаната, не знам какъв й произхода, но никога не е била масово употребяван традиционен наркотик. В САЩ май вече е станал, като гледам каква марихуано-мания се вихри. Изгледах филмчето и съм категорично против легализирането й след това, което видях. 5-годишното така и не го показаха в подобрен вид след проведеното "лечение". Силно се съмнявам, че марихуаната наистина помага, но дори да смекчава симптомите при някои заболявания, със сигурност не лекува.

# 443
Топло, топло Александра ...загряваш ...бавно , но все пак загряваш .

# 444
Да, те всички лекарства са за окончателно излекуване, няма за облекчаване на симптоми. И обезателно действат при абсолютно всички пациенти, иначе не ги разрешават.

# 445
  • София
Затова са измислени клиничните изпитания, на всичко отгоре и двойно слепи изпитания.

# 446
  • София
Това е въпрос, който трябва да се решава в медицинските среди, а не да се подлага на обществено обсъждане. Подлагането му на обществено обсъждане може да се приеме като стимулиране и пропагандиране на наркоманиите. Сегашното положение не е чак толкова зле - който смята, че му помага, да си отглежда марихуана на балкона и да се "лекува" без да тръби наляво и надясно, хвалейки лечебните й свойства.

# 447
Алекс, наистина много усилия са необходими да не се разбере от филма, че детето се е подобрило  Tired http://edition.cnn.com/2013/08/07/health/charlotte-child-medical … ex.html?hpt=hp_t1

Явно и ти не схващаш колко перверзна е държава, която принуждава болни да нарушават законите

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 11:25 от Mrs. Swift-Kloss

# 448
  • София
Затова още по-перверзните граждани са измислили приказката, че "законът е врата в полето".  Wink

# 449

Аз пък имам преки наблюдения, че това не става. Grinning Аз лично не пуша и не ползвам марихуана - за сведение.  Grinning Има около мен хора с образование и интелект, които са пробвали, на някои децата им попушват, но никой от тях не се е пристрастил, нито пък някой от тях има намерение да пробва някакъв наркотик.  Както пейстнах едни цифрички по-напред, от канабис смъртни случаи няма, но от цигари и алкохол - колкото искаш, а второто и колко семейства е разбило и колко съдби е отровило! Та питам - защо тези два наркотика не се забранят?!  Sunglasses Grinning

Разбира се, и аз това питам. По - голяма част от хората не преминават бариерата към по -силни наркотици. Тогава да се забранят цигарите и алкохола, защото реално те са входа към всички опиати. Всички започват първо с цигари, не с марихуана или амфетамини. То и към форума има пристрастени. И какво от това? Дори и някои да се пристрастяват, тяхната "зависимост" не пречи на обществото. Няма да убият или откраднат за един грам марихуана. След 10 години ще я легализират марихуаната и у нас, защото няма да има държава, в която да не е разрешено пушенето й.

Общи условия

Активация на акаунт