Toшко и марихуаната, заради която не е в инвалидна количка

• 36 239
  • 728
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Пълна тъпотия е по принцип да се забранява РАСТЕНИЕ. В глобален план забраната на вещества не е довела до нищо добро. Тъй наречената "война срещу наркотиците" постига единствено монополизирането на разпространението им от криминални структури.

Когато САЩ се опитват да въведат сух режим, същото става и с алкохола. Пияниците си пият, ганстерите си печелят. "Благодарение" на криминализирането на марихуаната, резултатите са: ценни ресурси на властите, похабени в преследването на дребни потребители; унищожени съдби, белязани с печата "осъждан"; появяването на пазара на продукти, нямащи много общо с чистото растение и предизвикващи непредсказуеми ефекти и други подобни "хубости".

Например, в интернет се продава т.нар. "чай за пушене", нещо, несъдържащо забранени вещества, но е много неясни ефекти и нямащо нищо общо с конопа. Не само за медицински цели, марихуаната трябва да бъде тотално декриминализирана. Всеки, който желае, би трябвало да може да си я отглежда, предназначената за продажба трябва да бъде контролирана относно качеството и чистотата ѝ.

# 451
След 10 години ще я легализират марихуаната и у нас, защото няма да има държава, в която да не е разрешено пушенето й.

И това толкова ли е прекрасно за обществото? Значи обществото полага толкова много усилия  за информиране за вредите на алкохола и тютюнопушенето,  на всяка кутия цигари пише, че тютюна убива,  всеки ден сме свидетели на вредата от алкохола, но разбираш ли, обществото има страхотна нужда да се разреши пушенето на марихуана. Що така, малко ли са ни употребилите психоактивни вещества зад волана, например, или ще е прекрасно да има и напушени легално?

Каква е тая страст към марихуаната не разбирам - за здравите хора това е начин да се напушат, да се отпуснат, предизвиква чувство на главозамайване и лека еуфория. На мен например ми променя и чувството за положение в пространството, изостря ми възприятието за музика, има въздействие и върху зрението,  халюцинации не съм получавала, но определено изостря цветовете и променя някак ъгъла на възприятие. Гот ли ще е да седна зад волана в такова приятно състояние, а? Без закона да може да ми каже копче. Или всички ще са съвестни и няма да го правят...
 А с колко напушени девойки може и се злоупотребява сексуално и всякак от всеки извратеняк, който не е поискал, докато се хили като тиква? Ви не сте виждали, но аз съм виждала. Сега ще ми кажете, че същото става и като се напият - да, става. И какво от това? Дайте да прибавим и още една възможност, щото е много важно за обществото марихуаната да е легална и да се продава свободно. Егати напредъка ще отбележим по тоя начин, направо ще влезем в развития свят със скок.

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 10:53 от Iris04

# 452
  • София
Айде, стига с тези драми за съдбите! Никой никого не кара насила да престъпва закона, особено знаейки, че това е криминално деяние. Не е като да не сси платиш глобата за паркиране или да закъснееш с подаването на данъчната декларация. Исканията на пациентите трябва да са към МЗ да се осигурят съответните препарати, а не за промяна на НК. Сигурна съм, че го разбирате, но изглежда по-лесно и по-ефектно (не и ефективно) напиране за декриминализиране и легализиране. Някак медиите по-голямо внимание обръщат на това, отколкото ако се напишат съответните искания и се внесат по определения ред да се разгледат в МЗ за промяна на протоколите и лекарствата, отпускани по тези протоколи. Както  стана ясно, въпросът нее е до марихуаната, а изобщо до проблем с осигуряване на лечение. Някои пациенти и близки на пациенти писаха, че това дали човек ще извади късмет да получи основното лечение безплатно, включително към някоя експериментална програма е по-сериозният проблем. Всички тези въпроси са от медицинско естество и тях ги решава МЗ, затова то е единственият смислен адресат, към който да се насочат исканията за поо-добро и безплатно лечение. Концентрирате се върху дреболия като марихуана в саксия, а пропускате по-важното. Както се вижда и от тук пуснатата информация, няма представени и одобрени клинични изпитания, и то пак пред МЗ.

# 453
След 10 години ще я легализират марихуаната и у нас, защото няма да има държава, в която да не е разрешено пушенето й.

И това толкова ли е прекрасно за обществото? Значи обществото полага толкова много усилия  за информиране за вредите на алкохола и тютюнопушенето,  на всяка кутия цигари пише, че тютюна убива,  всеки ден сме свидетели на вредата от алкохола, но разбираш ли, обществото има страхотна нужда да се разреши пушенето на марихуана. Що така, малко ли са ни употребилите психоактивни вещества зад волана, например, или ще е прекрасно да има и напушени легално?

Каква е тая страст към марихуаната не разбирам - за здравите хора това е начин да се напушат, да се отпуснат, предизвиква чувство на главозамайване и лека еуфория. На мен например ми променя и чувството за положение в пространството, изостря ми възприятието за музика, има въздействие и върху зрението,  халюцинации не съм получавала, но определено изостря цветовете и променя някак ъгъла на възприятие. Гот ли ще е да седна зад волана в такова приятно състояние, а? Без закона да може да ми каже копче. Или всички ще са съвестни и няма да го правят...
 А с колко напушени девойки може и се злоупотребява сексуално и всякак от всеки извратеняк, който не е поискал, докато се хили като тиква? Ви не сте виждали, но аз съм виждала. Сега ще ми кажете, че същото става и като се напият - да, става. И какво от това? Дайте да прибавим и още една възможност, щото е много важно за обществото марихуаната да е легална и да се продава свободно. Егати напредъка ще отбележим по тоя начин, направо ще влезем в развития свят със скок.

Това е толкова прекрасно за тези, които пушат марихуана. Щом може за по - големи отрови, като цигарите и алкохола, защо да не може за по - безвредната марихуана.
Държавата абсолютно нищо не прави за да намали пушачите и пиячите. Държавата я интересува само да си събере парите от акциз и ддс и до тук. Като е толкова загрижена да направи така, както с марихуаната, а именно да ги забрани. Питаш каква е тази страст към марихуаната? Същата като тази с цигарите и алкохола. За едните може, за другите - не. Защо така?  И да, в страните, в които марихуаната е легална няма никакви проблеми. Затова и все повече държави ще го правят, включително и ние.

# 454
  • София
Много удобна стратегия да се прохвърля на пиенето и пушенето, ама не върви. Концентрирайте се върху конкретния въпрос, а не върху сухи режим, пушенето и пиенето! Дори утре да забранят цигарите и алкохола, това няма да реши проблемите на пациентите - те ще продължават даа се нуждаят от достъп до нужното лечение и лекарства.
Всъщност, на вас кое ви е по-важно - лечението или марихуаната?

# 455
Много удобна стратегия да се прохвърля на пиенето и пушенето, ама не върви. Концентрирайте се върху конкретния въпрос, а не върху сухи режим, пушенето и пиенето! Дори утре да забранят цигарите и алкохола, това няма да реши проблемите на пациентите - те ще продължават даа се нуждаят от достъп до нужното лечение и лекарства.

Моят пост беше за марихуаната като цяло, не медицинската. Сравнението с алкохола и цигарите е съвсем на място за това, което коментирам.

# 456
На място е , ама друг път .
Не знаех, че цигарите действат да се смееш като тиква и получаваш халюцинации.
Има и страни , където е забранен алкохола и там изтрещяването е най силно - защо ли...!!!
Направо си представям как на гърците ще им вземеш узото и цигарата и ще връчиш марихуаната .
Та,вие съвсем изтрещяхте ...не знам с какъв акъл го пишете въобще . Дайте и виното да забраним и да
връчим на народа по една "прекрасна" марихуана  Joy

# 457
Има и страни , където е забранен алкохола и там изтрещяването е най силно - защо ли...!!!
Направо си представям как на гърците ще им вземеш узото и цигарата и ще връчиш марихуаната .
Та,вие съвсем изтрещяхте ...не знам с какъв акъл го пишете въобще . Дайте и виното да забраним и да

Глупости. Изобщо не е задължително да се смееш. А халюцинации нямаш, това са глупости. Цигарите обаче причиняват рак + още хиляди болести. Сигурна съм, че и това не го знаеш.

Абе ти четеш ли с разбиране? Кой е казал да се забрани нещо и да се замени с друго? newsm78 Пишем, че така както е позволено на истински доказани убийци като цигарите и алкохола, така може да е позволено и безвредната билка, която даже е и лекарство.

# 458
Ето го великото умозаключение .  Mr. Green без коментар

Както пейстнах едни цифрички по-напред, от канабис смъртни случаи няма, но от цигари и алкохол - колкото искаш, а второто и колко семейства е разбило и колко съдби е отровило! Та питам - защо тези два наркотика не се забранят?!  Sunglasses Grinning

# 459
За забраната за алкохола има красноречив исторически пример, че нищо добро не е произлязло, същото е и с конопа в момента.
Докато е забранен, няма кой да го контролира, но пък за сметка на това е ясно кой печели.  Money

За медицинската пък въобще няма какво да се коментира... Забраната и е престъпление срещу болните.
Доказано е, че помага, има вече цели институти в напреднали страни, които изследват приложенията. Не само Щатите, но най-вече Израел и ЮК.
Последното, което доказано лекува е PTSD, едно време войниците са ги убивали, сега оцеляват, но се връщат с психологически проблеми.

Що се отнася за повтореното поне няколко пъти като мантра за връзката между пушене на трева и шизофренията, то няма никакви емпирични доказателства за това, а само статистически, и те са, че рискът от шизофрения при пушачите на трева е равен на риска за шизофрения при жителите на големи градове.

# 460

Моят пост беше за марихуаната като цяло, не медицинската. Сравнението с алкохола и цигарите е съвсем на място за това, което коментирам.

Извини ме, но би ли дала източник, който показва, че марихуаната е по-безвредна от цигари и алкохол? Понеже го твърдиш: "по-безвредната марихуана". Това е твое лично мнение, предполагам. Много искам да прочета научна статия, базирана на доказателства, че това е така.

# 461

Глупости. Изобщо не е задължително да се смееш. А халюцинации нямаш, това са глупости. Цигарите обаче причиняват рак + още хиляди болести. Сигурна съм, че и това не го знаеш.

Абе ти четеш ли с разбиране? Кой е казал да се забрани нещо и да се замени с друго? newsm78 Пишем, че така както е позволено на истински доказани убийци като цигарите и алкохола, така може да е позволено и безвредната билка, която даже е и лекарство.

Безвредната билка, която даже е и лекарство.  Joy Joy Joy Съвсем се оляхте!

1. Не е безвредна "билка".
2. Не е лекарство.

Има лечебни свойства при някои пациенти не е едно и също с лекарство.

# 462
  • София
Нищо не е 100% безвредно, и, разбира се, зависи от дозата. Но забраните не постигат нищо свястно в дългосрочен план. Информация и превенция му е майката. От там всеки да си решава. Ужасно мразя държавата да третира хората като дебили. Вярно е, че голяма част са, но при достатъчно добре поднесена информация могат и трябва да имат правото на избор.

# 463
Eто ти картинка за по-нагледно със специално внимание на 3-те социални дроги - алкохол, тютюн и канабис.
Кристално ясно е коя е най-малко вредна от трите, но забранена.

Източник
http://www.myaddiction.com/tobacco_smoking.html

# 464

Нищо не е 100% безвредно, и, разбира се, зависи от дозата. Но забраните не постигат нищо свястно в дългосрочен план. Информация и превенция му е майката. От там всеки да си решава. Ужасно мразя държавата да третира хората като дебили. Вярно е, че голяма част са, но при достатъчно добре поднесена информация могат и трябва да имат правото на избор.

Ами защо тогава не разрешат да се продават легално и всякакви наркотици? Хората да си решават сами! И тия зелени рецепти, защо въобще има нужда от рецепти, само да затрудняват хората...

Няма нужда от никакъв Закон за контрол върху наркотичните вещества, свобода за хората, откъде накъде държавата ще им отнема свободата на избор  свободно да се друсат!

Безвредната билка, която даже е и лекарство.  Joy Joy Joy Съвсем се оляхте!

1. Не е безвредна "билка".
2. Не е лекарство.

Има лечебни свойства при някои пациенти не е едно и също с лекарство.

Peace
 Ти да видиш, безвредна билка била...

Общи условия

Активация на акаунт