Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 42

• 71 460
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
За коластрата съм чела че я препоръчват при автоимунни з-я но не съм я пробвала

# 631
  • Berlin
Трябва да си пусна профилактични изследвания, ама като не знам какви. Simple Smile ТСХ, ТАТ, МАТ, друго какво пускате? И ако ТСХ ми е извън нормата, трябва тогава да контактна лекаря.
При мен всъщност ТАТ и МАТ бяха високи само.

Последна редакция: ср, 20 юли 2016, 19:20 от abs

# 632
Аз си пускам само ТСХ и ФТ4  Peace

# 633
Като стана въпрос за добавки, какво ще кажете за пчелното млечице?

# 634
  • София
Интересувам се дали някой с Хашимото при явяване на ТЕЛК с друго основно заболяване е получил и процент за Хашимотото?

# 635
И мен ме интересува коластрата? Вреди ли на жлезата? Може ли да се пие и пробиотик? ( наистина качествен)

# 636
Може и коластра и пробиотик и пчелно млечице ако нямате алергия към пчелни продукти.

# 637
Аз си взех пчелно млечице и прашец, но съм несериозна с приема, защото трябва на гладно и да се чака поне 30 минути след едното, а цял час да чакам аз и да не пия кафе, ужас!  Laughing

# 638
  • в огледалото на живота
Аз си взех пчелно млечице и прашец, но съм несериозна с приема, защото трябва на гладно и да се чака поне 30 минути след едното, а цял час да чакам аз и да не пия кафе, ужас!  Laughing
O,не знаех,че трябва да има пауза от време...
Аз пия хапчето и след половин час вземам прашец,ама явно няма файда  Confused

# 639
Да ти кажа, не съм чела никъде. Поръчах на лелята, че взима от някаква семейна пчелна ферма около Разград и по техни насоки е приема. В дозата, в която аз взимам, като не смея да увеличавам, предвид АИЗ, 1 капка пчелно млечице сутрин докато стана на гладно, под езика. Можело да смеся с мед, но аз взимам чисто, 30 мин. преди храна. Тя каза, че колкото повече време отложа храната, толкова по-добре. Даже час, час и половина преди храна било най-добре. След това пчелния прашец, разтворен в кисело мляко. Така ми каза лелята, така взимах 2-3 пъти, но както казах, несериозна съм и докато стана от леглото, първата ми мисъл е за кафе. Добре че за тиреостатика за щитовидната няма условия като тези за тироксина, иначе сигурно щях да го пия вечер  Laughing Хич не умея на гладно да приемам разни добавки, особено сутрин. Следобед или вечер, нямам проблеми.
От прашеца взимам по 1 лъжичка в малко кисело мляко. Чакам да се разтвори около 30 минути. Лелята го разтваря от вечерта.
Каза да пия месец и после почивка. 2-3 курса годишно правела тя.
А прополис си взимам от близки, които имат пчели и чат пат събираме прополис. Него правя на спиртен извлек и пия профилактично. Но не сутрин на гладно, а като се сетя през деня и не съм яла.

# 640
  • София
Момичета, как мога да се свържа с д-р Катя Тодорова, на телефонът даден в темата не отговаря.
Моля препоръчайте ми добро ендо, но без д-р Начев.
Благодаря! bouquet

# 641
  • Бургас
Имам въпрос: при сърцебиене, над 100 ми е пулсът пак в спокойно състояние, освен коригиране на дозата Еутирокс и прием на магнезий, какво друго мога да направя, за да отшуми по-бързо? Ендокринологът ми е в отпуск, по телефона ми каза само за магнезий, но исках да питам и тук нещо друго мога ли да направя, че ми е адски дискомфортно с тоя висок пулс постоянно.

# 642
  • София
Имам въпрос: при съцебиене, над 100 ми е пулсът пак в спокойно състояние, освен коригиране на дозата Еутирокс и прием на магнезий, какво друго мога да направя, за да отшуми по-бързо? Ендокринологът ми е в отпуск, по телефона ми каза само за магнезий, но исках да питам и тук нещо друго мога ли да направя, че ми е адски дискомфортно с тоя висок пулс постоянно.
Аз също имам постоянно висок пулс, но явно не е свързан с магнезия само. Изследвах го и се оказа, че си е в нормалните граници. Thinking

# 643
  • Бургас
Аз също имам постоянно висок пулс, но явно не е свързан с магнезия само. Изследвах го и се оказа, че си е в нормалните граници. Thinking
Аз не се изразих много добре, при мен е постоянно така от няколко седмици, по принцип съм с ниско към нормално кръвно и нормален пулс.
И от пулс около 70, изведнъж съм нон-стоп с 100-115... имам чувството, че сърцето ще ми изскочи, така блъска...
Оня ден си пусках пак ТСХ, въпреки че само преди месец някъде го изследвах, взело е да се вдига, увеличихме леко дозата Еутирокс, но докато вкарам нещата в релси как ще карам така не знам... А като трябва да бягам и след малкото ми дете сигурно към 150 става пулсът  Mr. Green ooooh!

# 644
  • София
Аз въпреки хипофункцията съм с ускорен пулс и взимам небилет за целта, но ми е изписан от кардиолог.

Общи условия

Активация на акаунт