Отговори
# 150
Повечето са така, защото или ги и е страх или има друга причина и не ходят на лекар, а това е най доброто решение, разчитат ние да разчетем оплаквания, да им предпишем каквото  трябва, по интернет не се лекува, все пак успех на момичето  Peace

# 151
  • Pomorie
Здравейте и от мен на всички. Казвам се Нели на 35г. и съм от Бургас. Моята история е следната:
2009г цитонамаска ПАП3А с Папилома вирус, отидох по препоръка във Варна, Майчин Дом при доктор Капка Атанасова. Тя ми пусна тест за ХПВ и излезе тогава отрицателен за онкогенни щамове. Само че тогава беше кръвен теста, и е без типизация, то аз тогава бях далече от тази информация, какво трябва и защо. Както и да е, предписа ми някакви вагинални кремове и станах ПАП2, след което ме обгори и всичко уж беше добре. Родих 2011 нормално, след това отидох пак при нея, пак бях ПАП2,но с голямо ерозио след раждането/да не говорим че заради това обгаряне се мъчих 7 часа да раждам, а според гинеколога ми/който за жалост почина/ съм щяла да родя за 2 часа, както и да е. Та отново ме обгори. Следващите цитонамаски бяха пак ПАП2, като последно 2014, декември беше ПАП2Б, и гинеколожката при която бях тук в Бурга, Илиева каза че е добра, да си годя. Сега си мисля, че още тогава е трябвало да се обърне внимание. следваща цитонамаска 12.2015 излезе ПАП3А. Илиева ме гледа с колпоскоп/за първи път в живота ми/ и каза, че вижда малки неозрели клетки. Препоръча ми биопсия, аз като чух и дим да ме няма  Sad. Отидох по препоръка при док. Кироваков в Бургас, който ми каза да не се плаша, даде ми Полижинакс и Фарматекс и аз и мъжът ми да пием 3 месеца по схема Изопринозин. Март месец нова цитонамаска пак 3А. Даде ми друг антибиотик глобули, края на Март, цито ПАП3Б. Е вече откачих, ама тогава не знаех още какво да правя, а и прекалено съм залисана покрай работа, дете, учене, та до момента се доверявах на лекаря. Взех се в ръце, Кироваков ме прати в София при проф. Еленчев в болница Надежда. Той ме гледа на колпоскоп, каза че има някакво съмнение на един участък само на шийката, но трябва да вземе биопсия за да се види. Та излезе биопсията Цин3. Прекрасно просто. Бях в шок, тотален. Той ми каза конизация ,но самото му отношение ме отблъсна, реплика от сорта на "достатъчно време ви отделих 5 минути да ви обясня".........без коментар. Да, разбирам, че за тях това е нищо, но за мен е нещо, това е моето тяло и някой иска да отреже нещо от него. Както и да е свързаха ме с доц.Конова от Плевен, която е имунолог и поговорих с нея дали може това нещо да се излекува без интервенция. Взе ми цитонамаска за типизация и излезе, че имам 16 щам, но пък цитоманаската излезе ПАП2, което е супер странно просто. Тя се консултира с проф.Томов от Плевен и след разговор с него разбрах, че няма да мина без конизация. Отидох в Плевен и ето ме на, на 31.05 ми направи конизация Томов, каза ми че се е наложило да е конизация а не Лиип, така е преценил по време на процедурата. Много ме беше страх, никога не са ме оперирали с пълна упойка, малко си поревах там, но после като мина се успокоих. Имах съвсем малко болка като при цикъл за два часа след конизацията, никакво почти бледо розово течение, чакам сега цикъла да дойде след 10 дни. Радвам се че се доверих на Томов, много приятен лекар, вдъхна ми спокойствие, а и професионалист.
Горчев ми се видя по така, със самочувствие, не знам. Сега чакам  и се моля за хистологията всичко да е наред. Благодарение на тези теми разбрах доста неща за себе си, какво трябва да правя от тук нататък. Не знам само какво да правя в този 16 щам, как да го махна, той ако е в мен няма гаранция че пак няма да ме тресне........някакъв омагьосан кръг, кошмарен.

# 152
neli_cute сигурна съм че хистологията ще е супер, за вируса, е добре и мисля че след процедурата е добре да се пият имуностимуланти, разбира се съобразени с лекар, така вируса отслабва, ти ще си го носиш до края на живота си, понякога при силен стрес, вълнение и подобни той може да се активизира, не можеш да го махнеш както казах, ти си живееш цял живот с вируса, добрата имунна система е ключа към всичко, вируса няма как да изчезне, той затихва и не прави бели, а както казах горе долу при силно вълнение, стрес и подобни той може да се активизира. Приемът на имуно стимуалнти ще ти помогне този тип да бъде отрицателен след време, тоест ти засилваш имунитета си и така той преодолява вируса.  Peace

# 153
Нели, правилно си постъпила  Hug Горчев е тежката артилерия, той се занимава с по-лоши неща  Confused
По-добре конизация, защото е по-сигурна, а и това ЦИН-3 да не си дълбае във времето.....Изчакай си хостологията и не мисли за в бъдеще какво може да стане. Утре може тухла да падне отгоре ти например  bouquet bouquet

# 154
  • Pomorie
Благодаря за милите думи, и аз се моля да са добри резултатите. Praynig. Относно стреса, аз точно знам кога ме е нападнал, изживях голям стрес миналата година август, и ето на цъфнах та вързах    Rolling Eyes.
Относно имунитета ще говоря с доц.Конова, тя е имунолог, мисля че ще ми назначи подходящо лечение и се надявам да го подтисна тоя гад  Simple Smile

# 155
Да, точно "подтисна" е правилната дума. Вирусът няма как да го "изрежеш"  Hug

# 156
  • Pomorie
Да ви питам нещо което се чудя.  Винаги съм имала бяло течение,  изследвано е няма бактерии,  всичко в норма. Дали сега след конизацията ще спре? От какво е изобщо,  все съм се чудела защо някои жени имат,  други не.

# 157
Това е много обширна тема  Simple Smile И аз имам, и то обилно в някои дни - около О. Аз също съм изследвала всичко, което съществува, отрицателни са и АГ стигна до извода, че това ми е физиологична особеност. Няма да спре след конизацията, просто няма нищо общо.

# 158
  • Pomorie
Брех,  аз  си мислех,  че е от шийката нещото, и от къде е тогава,  странна работа  newsm78

# 159
Не търси под воля теле  Simple Smile Направила си каквото трябва и това е  Simple Smile

# 160
Съвсем нормално е да имаш ежедневно течение, ако не е супер обилно, с мирис и цвят, няма какво да те тревожи.

# 161
  • Pomorie
Да,  сигурно е нормално,  но е кофти все да ходиш с ежедневни превръзки.  Имам две приятелки които нямат изобщо newsm78.  Уфф много е неприятно това чакане на хистологията. Човек си мисли какво ли не,  хем се успокоявам,  хем в другата крайност  Sad

# 162
Аз също имам и се засилва на периоди за по 2-3 дена, после отминава от себе си. Правила съм безброй микробиологии и всичко е отрицателно. Сега една лекарка ми каза, че трябва да се вземе не вагинален, а цервикален секрет, защото имам възпаление там и е възможно там да има някакви гадини.

# 163
Здравейте момичета. Искам да споделя радоста си с вас. Излязоха резултатите от конизацията. Изрязано до чисто. От тук нататък редовни цитонамазки и следене. Искам и да си имам бебче, а после да става каквото ще. Пожелайте ми тази година да ме споходи и това щастие. Знам че от всички мами пожелано то ще се сбъдне. Благодаря ви и за подкрепата до сега. Желая ви здраве и само хубави моменти.  Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 164
  • София
Здравейте момичета. Искам да споделя радоста си с вас. Излязоха резултатите от конизацията. Изрязано до чисто. От тук нататък редовни цитонамазки и следене. Искам и да си имам бебче, а после да става каквото ще. Пожелайте ми тази година да ме споходи и това щастие. Знам че от всички мами пожелано то ще се сбъдне. Благодаря ви и за подкрепата до сега. Желая ви здраве и само хубави моменти.  Heart Eyes Hug Heart Eyes

Честито!

Време е за хубави емоции Grinning

Общи условия

Активация на акаунт