Параноя от летене

• 33 895
  • 315
  •   1
Отговори
# 120
Да, наистина пропадането си е много кофти преживяване. Пропадаш в някаква дупка изведнъж. Много кофти, но сме живи да разказваме, значи не е болка за умиране  Joy

# 121
Успокоихте я съвсем с това пропадане.  Laughing

# 122
  • HH
В едно кюстендилско село има подобен мост, даже дали не същият. Въпросното пропадане е все едно си минал по моста. Това е усещането. На мен винаги ми е било приятно и съм молила да минаваме през въпросното село, заради тръпката  Peace

Скрит текст:
Влакчетата в увеселителните паркове са сто пъти по опасни и неприятни. Там изобщо не се чувствам сигурна, ми постоянно чакам да изпадна. Качвала съм се два пъти и и двата пъти беше ужасно и мразех хората, които ме накараха да си го причиня.

# 123
  • София
Какво му е на пропадането - възможна част  от полета. Но не винаги задължителна.
На увеселителни влакчета изобщо не ми идва на ума да се кача. Гледам ползващите  от земята винаги.

Последна редакция: нд, 15 май 2016, 21:54 от Aisha

# 124
Гледам ползващите  земята винаги.

Ама те самолетите заради Земята и привличането й се разбиват. Иначе със сухопътно превозно средство може фатално да се разбиеш и в колело.

# 125
  • София
Съжалявам, изпуснала съм от в изречението.
За разбиване не мисля, на мене няма начин да ми се случи.

# 126
Не,от мореплаване нямам страх. От малка съм по всякакви лодки . Била съм в спокойно и в бурно море,но не изпитвам страх,така както от самолета. Благодаря ви много наистина ме успокоявате. Турболенция се надявам да няма много силна,защото няма да издържа и ще се разпищя. Но това с турболенцията си е късмет. Имам приятели често летят и не са попадали в турболенция,а мъжа ми още на първия полет  е бил с много силна турболенция Simple Smile Може би и той тогова допълнително ми наплаши с разказите си .....

Дори и да ти се случи трябва да знаеш, че изобщо не е опасна и нищо няма да се случи. Просто трябва да чакаш да отмине. Ако си убедена, че турболенцията не представлява опасност, а това наистина е така, няма и да се страхуваш. Окото няма да ти трепне  Simple Smile Всичко е в главата. Обикновено трае няколко секунди, понякога по-дълго, понякога се случва повече от един път, понякога пък през целия полет няма турболенция нито за миг. Каквото и да е, четете си списанието/музика и да не ви дреме. Няма никой загинал вследствие на турболенция. Пропадането пък когато го има трае само миг и докато го усетиш вече е отминало. Жалко е да страдаш само заради неоправдания страх, който имаш. Пътуването със самолет е удобно и приятно и ако по някакъв начин преодолееш сценариите в твоята глава, ще можеш наистина да му се насладиш  Peace

Последна редакция: нд, 15 май 2016, 22:27 от Anastasiya_S

# 127
Щом като имаш страх от височини,а скачаш от високи скали в морето значи ще се справиш и с това Wink

# 128
От високи скали в морето ли скачала? Това не съм го прочела. Такова нещо никога не бих направила, защото няма как да знам дали няма да нацеля някоя скала отдолу и в най-добрия случай да остана инвалид за цял живот. Имам приятел, който от студент е така, а беше много добър плувец и уж ги знаеше наизуст подводните скали на съответното място.

# 129
Докато излети на 30-ти юни ние тук ще напишем поне 2 книги за турболенцията, пропаданията, транквилантите и алкохола на борда на самолетите  Joy

# 130
И за параноя от мореплаване може да попишем.  Mr. Green Аз имам такава, явно защото ясно се сещам как почти пълзейки се опитвах да се добера до леглото в каютата си, но като легнах на него, то се движеше и или се изправях заедно с него, или висях с главата надолу. А като погледнех навън, само вода заливаща всичко виждах и наоколо никой и нищо освен нашият кораб. От какво ли да те хване страх?   Flutter

# 131
  • SF
Колко дълго си пътувала в такова състояние?

Никога не съм имала проблеми от клатушкането при плаване, освен последният път, когато обикаляхме Цикладите и половин ден след като слязох на сушата вече в България, ме хвана един жесток световъртеж, с който се борих много, много дълго време. Сега имам страх да се кача на плавателно средство не заради водата в морето и дълбокото, а заради евентуалната случка след това, когато е възможно дори и вече да съм си у дома и практически няма нищо страшно.

# 132
Да, в морето скачам , но там знам ,че мога да плувам,знам как да скоча и т.н Естествено няма нищо сигурно винаги може да стане нещастие и при скока или да има подводни скали, да които да не знае човек, но просто имам чувство на измамна сигурност , поради факт ,че скачам във вода, а не в някаква пропаст,дупка и т.н Явно не мога да проумея как може нещо,което лети във въздуха може да е сигурно. Това си е само в моята глава . За другите неща имам измамната сигурност,че са безопасни само защото се движат по релси,по заменя , а не ей така във въздуха. Вчера даже гледах клипчета точно с модела самолет , с който ще е полета.....уж,за да се успокоя Simple Smile За страха от мореплаване той също е често срещан,но там съм спокойна,защото има спасителни лодки и имаш някакъв шанс. Дори и при бурно море пак имаш минимален шанс. Е вече , ако си в някакви ледени води там шанса ти значително намалява Simple Smile

# 133
Абе, то не е  много по темата...

Аз нямам проблем примерно, с пътуване с лодка. Не че цял живот съм седяла в каюта, но возенето в лодка никога не ми е докарвало проблем, т.е. не страдам от морска болест. Обаче, ела да видиш с  кола и завои какво става, ааааааааааааа Twisted Evil, смърт с кисело зеле, както казва баща ми Stop. Веднъж съм минавала Беклемето и повярвайте, няма земна сила, която да ме накара да го мина пак. Ако ще трябва да се минава Балкана, то Прохода на Републиката е моето място - меки завои, и ако ми говорят за шопинг през цялото време и ми обещават светло бъдеще, мога да удържа фронта  без нито един опит за повръщане.

пс. Статистически полетите със самолет са най-безопасни. И аз от дете дълбоко вярвах в това, докато моя съученичка не се изпепели в краварника на Кривина с полет Берлин-София...Така, де , хич не съм по успокояването, ама  Hug

# 134
  • SF
DENINI, и аз като тебе хич не се успокоявам с примерите от наземния транспорт. Там, ако нещо стане, може да спреш машината, да отбиеш, да стъпиш на земя, че даже и да полегнеш. При други ситуации, можеш да се отървеш с драскотини или счупена ръка например (не го пожелавам на никого, но някак може). При авария със самолета, тези опции отпадат.

Общи условия

Активация на акаунт