Параноя от летене

• 33 888
  • 315
  •   1
Отговори
# 255
Опитват се да ги успокоят на борда, но после като кацнат, първи минават през паспортната проверка и след това ги чакат едни хора от една институция. Изперкването в самолет хич не е препоръчително занимание в наши дни. Който мисли, че ще изперква, да хваща автобуса. Останалите пътници и екипажът не са длъжни да търпят нещо подобно.

# 256
Такива хаховци не съм виждала още.
Веднъж обявиха, че ще се забавим, защото има качен багаж, а пътник няма. Ей, една госпожа като тръгна да напира да си ходи, ужас. Ама хем иска, хем не ѝ стиска. Много драматично беше.

# 257
  • Murcia, Spain/Ruse
Има  ,има,една женица преди 2 години върна самолета ,тъкмо бяхме излезли на пистата за излитане и тя нещо почна да припада,смениха й мястото,говориха й ,но в крайна сметка я върнаха на летището  ooooh!

# 258
  • SF
Такива хаховци не съм виждала още.
Веднъж обявиха, че ще се забавим, защото има качен багаж, а пътник няма. Ей, една госпожа като тръгна да напира да си ходи, ужас. Ама хем иска, хем не ѝ стиска. Много драматично беше.

Два пъти съм имала такъв случай - един в България, летище Бургас с малък самолет до София. Едно момиче реши, че е сънувало кофти сън с жена с розово и до нея в самолета е седнала жена с розово. Тя пък верно се беше облякла като Пинко - розов клин и розова блуза. Момичето заяви, че няма да лети и я изведоха с полиция. Следваше дълга процедура по разпознаване на багажа.
Другият ми случай беше в Мароко. Поради претовареност на самолта капитанът на полета отказа да излети. Свалиха последните 5 качили се заедно с багажа. Огромен Боинг - процедурата по разпознаването продължи сигурно 3  часа. Естествено после не ни позволяваха излитане и кацане и беше много ужаен полет за мене. А една позната, с която пътувах се кльопна до прозореца - любимото ми място. И за какво й беше - спусна люминатора и заспа. Подивях в този полет.

Но с полета на DENINI няма да има нищо такова. Ще се учуди колко лесно и безпроблемно е било.

# 259
Аз не съм била свидетел на пътник, който получава криза вече в полет, но на няколко пъти са ни забавяли поради отказал се или некачил се, заради намиране  и свалянето на багажа му.
Един път ми се случи да кажат, че самолетът е претоварен, и да, оставиха няколко пътника за следващ полет/полетът беше Мюнхен -Амс/. Чудех се на какъв принцип оставиха хора, защото съгласете се, че ако всички носим багаж/примерно/ 20 килограма, то не всеки тежи фиксирани килограми и как решиха, че сме претоварени. В самолета се оглеждах, ами аз съм 55 килограма с мокри дрехи, до мен седеше огромен негър , с видимо тегло над 100/и едвам се побираше в стола, като през цялото време ръцете му бяха на съседните две места/. Не казвам, че трябва на този принцип да се оставят пътници, но все пак доста се чудих как ни 'претеглиха'.

# 260
Най-вероятно по реда на закупените билети са ви претеглили. Сега че някой бил 100 кг, а друг бил 82, няма да теглят всички един по един. То това си е диксриминация един вид и може и да могат да заведат дело  Mr. Green Так че които са купили последни билет, чао. Така си мисля аз.

# 261
Защото пътническите самолети пренасят и карго багаж и то не рядко. За това са и ограниченията на личния багаж. Иначе билетите ще са още по-скъпи.

Изискването за определено тегло на всеки куфар е чисто и просто от гледна точка безопасност за товарещите-разтоварващите. В офиса, когато архивираме или се местим изискването е, кашоните да не надвишават 12кг всеки. Разбираемо е, защото при евентуална травма компанията ще плати солена застраховка.

# 262
Няма как да проследят теглото на всеки пътник теглото заедно с това на багажа му, че да сравняват, че да свалят. Логичното е да свалят последните няколко, явили се за регистриране, за да нямат съдебни проблеми после.

Последна редакция: ср, 25 май 2016, 21:45 от Априлска вълшебница

# 263
  • SF
В нашия случай свалиха последните 5 качили се пътника.
На друг полет, пак от Мароко, мене и още 10 въобще не ни качиха. Големи разправии имахме. Но ни ги пререзервираха за друга дата.

# 264
Denini, не мисля, че има нормален човек, който да не се, най-малкото, притеснява, когато лети. Знаем се от друга тема и знаеш, че живея далеч и няма как да избегна такива пътувания. Знаеш ли кое ми помага - винаги се моля на бог да пази мен и семейството ми. За съжаление никой не е застрахован, нито при летене, нито при возене в кола, нито дори при пресичане на улицата. Аз се притеснявам дори, когато мои близки хора летят, но си налагам да не мисля за това. Не бих ти препоръчвала да пиеш хапчета, особено първия път, защото, ако се случи да го понесеш добре, може да го отдадеш на хапчетата и всеки път да ти трябват. Опитай един път без тях, качи се, виж какво е. Ще те питам после да споделиш  Hug

# 265
Благодаря ти Snowche Simple Smile Ще се опитам да съм максимално спокойна и да не се планирам Simple Smile Хапчета и да искам няма да ми изпишат,тъй като кърмя и доктора няма да се съгласи,ще трябва хомеопат да търся Sad. Така че всичко си остава за мен да намеря начин да съм спокойна Simple Smile

# 266
  • София
Мога да те посъветвам две неща. Не сядай до прозорец - ужасно е, по добре бъди откъм пътеката

Напротив, до прозореца трябва да е. При излитане, а и по време на самия полет, понякога човек губи ориентация, и тогава трябва да погледне надолу към земята, по-скоро да не губи от поглед земята, помага, изпитано е  Peace

# 267
До прозореца е по-добре. До пътеката ако се седне нищо не се вижда и не знаеш къде отивап и какво се случва. До пътеката може да седне само някой, който веднага след излитане и сервиране на манджата ще легне да си почива. Друг е въпроса, че на борда почти винаги има някое плачещо бебе или пумни съседи, които са решили целият полет да прекарат в някакви безмислени приказки и трябва да е много изморен човек за да заспи.

# 268
Впечатления от вчерашния ни полет: две- три бебета в самолета имаше, едното като заплаче,
другите две и те се включват в хора веднага, някой от съседните седалки много миришеше на пот,
явно е забравил да се парфюмира в дюти-фрито Simple Smile През трите часа, компанията на съседните седалки пийнаха и си разказаха цялото житие - битие, обсъдиха ситуацията в клетата България,
а стюардесите докато минаваха с количката с напитките, се появи много силна турбуленция.
При кацането някой се разпищя, изобщо си беше интересно през целия полет, мина неусетно,
какъв страх, каква паника, няма такива работи.
Живота продължава, дай Боже всеки ден милиони да летят, да няма аварии и бомби,и да е докато
свят светува, или поне докато свърши петрола...

# 269
Опитват се да ги успокоят на борда, но после като кацнат, първи минават през паспортната проверка и след това ги чакат едни хора от една институция. Изперкването в самолет хич не е препоръчително занимание в наши дни. Който мисли, че ще изперква, да хваща автобуса. Останалите пътници и екипажът не са длъжни да търпят нещо подобно.

Check, страшни глупости говориш по темата, сериозно. Вземи се спри.

Много хора са нервни при полет, има купища неща, които се правят за успокояване, екипажът е подготвен. Както писах, храна и напитки се сервират дори на кратки полети, не защото някой ще огладнее, а защото храната успокоява и самото занимание разсейва.

Неприятно е ако нещата ескалират и затова обикновенно не се позволява да ескалират.

Ако забележат проблем, носят алкохол, мокри кърпи, говорят си и се справят с проблема. Какви институции, какви щуротии.

Самата ти по-горе сподели, че имаш проблем с някакъв транспорт (кораб, май), а толкова отказваш да проумееш, че някой може да има такъв със самолет и това не го прави луд или нещо дефектен.

Общи условия

Активация на акаунт